19-09-2008, 16:27 | #1 |
|
Temyiz
"Gideceğim" dedin de İçim acıdı hepten Bir daha düşün n'olur Uzaklara gitmeden |
19-09-2008, 16:31 | #2 |
|
Bozma
Bir tarafa giderken Yönünü bilmelisin Bu itibarla hemen Ehli vukuf tayin eyle ve Bir daha sakın böyle iç titretip de gelme... Temyizin kabulüne kararın maluline |
19-09-2008, 16:38 | #3 |
|
Sayın Sancar,
Bir şiir ancak bu kadar bozulabilir diye iç geçirmiş olabilirsiniz. Sizden ve şiir severlerden peşinen özür dilerim. |
20-09-2008, 10:44 | #4 | |||||||||||||||||||||||
|
Olur mu Saim Üstadım? Nereye el atsanız şenleniyor. Teşekkürler! Çok ayrı yerlerden geldik Birbirimizi dost bildik Bu güzel birliktelikte Tartışıyorken de güldük Selam ve saygılarımla |
21-09-2008, 12:11 | #5 | |||||||||||||||||||||||
|
Düzelterek Onama Söylemese de olurdu Sonuca etkisi yoktu Söyledi... O, kötü oldu |
21-09-2008, 14:57 | #6 | |||||||||||||||||||||||
|
İade-i Aşk Dün gece meyhanede, bir kadın gördüm sen sandım. Sigara içişi aynı, saçları aynı, elleri aynıydı. Hatta alnı bile aynıydı. Dayanamadım... Çekip aklımdan vurdum. 20.09.2008 |
21-09-2008, 21:02 | #7 | |||||||||||||||||||||||
|
"Aklın" akibetini merak ettiğimi itiraf etmeliyim. ) |
23-09-2008, 22:50 | #8 |
|
Nazım kendine dev, kadına miniminnacık diyerek aşağılar, kendi gözünde alçalan kadını, Attila İlhan Aysel'i kovmaktan beter eder, Ümit Yaşar Ayten'i öldür/t/ür bir başka şiirde. Suat Ergin de aklında/n vurmuş. Nedir bu kadınların erkek şairlerden çektikleri
|
23-09-2008, 22:59 | #9 | |||||||||||||||||||||||
|
Şairler kadın karşısında daha zayıf daha korunmasızdır. Onun için dizelerini bazan bir silah gibi kullanmışlardır. Esasında "nedir bu şairlerin kadınlardan çektikleri" şeklinde cümleyi yeniden kurmak gerekir. |
23-09-2008, 23:06 | #10 | |||||||||||||||||||||||
|
Kesinlikle, katılmıyorum Konuyu şairler düzleminde düşünerek yorumlarınızı yanıtlamak isterim ki, Nazım ihanetle karşılaştığında böyle bir şiir yazmaktan ve kamuya mal etmekten çekinmezken, ard arda terkettiği diğer kadınların cümlelerini/haykırışlarını görmek, bilmek, izlemek mümkün olmamıştır. Konu terkettiği kadınların şair olup, olmamasından çok, acıyı olgunlukla karşılayıp, karşılamamaktan geçiyor olmalı. Erkek canı yandığında, hasta olduğunda, tıpkı muhteşem başarılara imza attığında da olduğu gibi, kendini dünyanın merkezinde görme yanılgısını yaşamaktadır. Acıyı kabullenememek, ya da yenilgiyi hazmedememek belki biraz da bundan, hep, çocuk kalmaktan Saygılarımla... |
23-09-2008, 23:17 | #11 | |||||||||||||||||||||||
|
Hikmetinden sual olunmaz |
23-09-2008, 23:29 | #12 | |||||||||||||||||||||||
|
Ah, o kadınlar olmasaydı, o şiirler (ki, her biri "erkeklerin, kadınlardan çektiğinin" kanıtı) yazılır mıydı hiç? |
24-09-2008, 10:38 | #13 | |||||||||||||||||||||||
|
Nazımla, İlhanla ve Ümit Yaşarla aynı cümle içinde bulunmak bile büyük onur. Ama yorumlarınıza katılmıyorum. Şiirimsinin o mısrasını tekrar okuyun lütfen. O mısranın hemen üstünde " alnı da sana benziyordu" şeklinde bir ifade var. O mısrayla son mısra arasında kelime oyunu yaptım. "Çekip alnından vurdum" da diyebilirdim. Ben ise, meyhanede gördüğüm kadını, çok sevdiğim ve yitirdiğim kadına benzetince kendi aklıma kızıyorum. Neden elimden kaçırdım, diyorum. Aklıma kızıyorum ve vuruyorum. Yine şöyle de anlaşılabilir, diye düşünüyorum. O kadını görünce, eski sevdiğim aklıma geliyor. Gelince de çok üzülüyorum. Bu nedenle aklımdan uzaklaşması gerekiyor. "Çekip aklımdan attım" diyebilirdim. Zaten son mısra aklıma gelince, şiirimsiyi buraya yazma cesaretini buldum. İddialı ve üzerinde çalışılmış bir şey değildi. Sayın av-ufuk'un şiirini okuyunca, hemen aklıma gelenleri, yazdım. Son mısradan öncekiler çok bilindik şeyler. Ne bir imge var, ne de özgünlük. Yapılan şakalara katılma çabası diyelim. Sevgili Şehper, 40 yılda bir şiirimsi yazdık, dövmediğin kaldı. Lütfen gelecek vaad eden şairimsilerin umutlarını örselemeyin. |
24-09-2008, 10:54 | #14 | |||||||||||||||||||||||
|
Güzel bir espri olacaktı ama beceremedim. Tam da yerine uygundu. Teşekkürler. Saygılar. |
24-09-2008, 11:01 | #15 | |||||||||||||||||||||||
|
Sn. Ergin, desenize özetle: "Kadını eleştirecek, vuracak-kıracak düzeyde şairlik yok bende..." Ama şiir gerçekten etkileyiciydi. Aklından vurulanın Sn Ergin olduğunu kolayca tespit etmiştik zaten. |
24-09-2008, 11:20 | #16 | |||||||||||||||||||||||
|
Yeni evlenen ve aralarında anlaşmazlık bulunan çift kocanın dedesi ve anneannesini ziyarete gider. Konu arasında genç adam dedesine sorar; -Dedeciğim, siz yıllardır anneannemle mutlu bir evlilik devam ettiriyorsunuz.Bunun sırrı nedir? Dedesi büyük bir ciddiyetle okumakta olduğu gazeteden başını kaldırır ve; -Anneannenizle tartıştığım zamanlarda ben tek bir şey söylerim bu konu dışına çıkılmaz ve olay anında çözülür.Bir daha da tartışmayız. Genç adam merak eder ve sorar; -Nedir? -Peki karıcığım. |
24-09-2008, 14:57 | #17 |
|
Öyle erkek olmak için sanırım yaşlı olmak lazım. |
24-09-2008, 15:01 | #18 | |||||||||||||||||||||||
|
Bazı durumlar da bir erkeğin yaşlanarak ölmesi için şart olabiliyor. Yoksa mazallah. |
24-09-2008, 15:01 | #19 | |||||||||||||||||||
|
Diğer doğru cevap; Peki kocacığım... |
27-09-2008, 15:44 | #20 |
|
Süre Tutum
Bir şey diyecek Ve benimle içecek sandım Karşıma oturunca Hesap pusulası imiş elindeki Şerefe Meyhaneci Ama kalk masamdan Sabahçıyım bu defa |
05-10-2008, 14:12 | #21 |
|
Sayın Karaca yukarıdaki şiirden sonra bir şiir daha yazmıştı. Ben de sözkonusu şiire atıf yaparak bir şiir yazmıştım. Ancak hiç bir yere kaydetmeden, o an aklıma gelenleri yazmıştım. Malum teknik sebepten dolayı bazı mesajlar otomatik olarak silindi. Kısacası şiirimi kaybettim.
İzlemeye alınan konular, aynı zamanda e-posta olarak da gönderilmektedir. e-postasını silmeyen ve şiiri buraya veya özel mesajla bana gönderebilecek şiirsevere teşekkürü borç bilirim. Şiirin adı "Mukabil Dava/Aşk" |
05-10-2008, 14:48 | #22 |
|
Çok üzgünüm, bende sadece sayın Karaca'nın şiiri var. Ama Sancar Bey'de kesin olması lazım çünkü o tarihten beri giriş yapmadı ve sizin şiirinizden önceki son mesaj, şiir kendisine aitti
Saygılarımla. |
06-10-2008, 13:07 | #23 |
|
Sayın ERGİN'in sözünü ettiği (tarafımdan yazılan ) "şiirimsi" aşağıdadır. Bu satırları okuyunca Sn ERGİN'in şiirini yeniden yazacağına bahse giriyorum.
Menfi Tespit Şarkı tanıdık geldi “Hüznünde zarafet” olsa da Durgun mu durgun Çiçeğin kokusu ise Öyle yılgın ki Belli akşamdan kalmış Görünüşü kallavi Tadı hak getire Soğutmuşuz menemeni Suyumuz Kızılırmak’tan Kaya gibi, kirli de Susuzluğumuz baki Dinlediğimiz Kokladığımız Yediğimiz İçtiğimiz Suskun Solgun Tatsız Ve pis Niye? Biz ölmüşüz 29.09.2008 |
06-10-2008, 13:27 | #24 | |||||||||||||||||||||||
|
Evet, galiba şöyleydi: Mukabil Dava/Aşk Bundan daha iyi günlerim de oldu. Gittin sen. Dönüşün olsun diye, Arkandan su dökmek istedim. Ağladım. Hiç bir kontak sesi, Kurşun sesine benzemez. Ama "Ben kurşun sesini nerede olsa tanırım". Artık, İçtiğim suyun, Yediğim yemeğin, Yaptığım menemenin bile, Eski tadı yok. Bundan daha iyi günlerim de olacak mı? 29.09.2008 |
06-10-2008, 13:28 | #25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
HÜKÜM Aşk ile ilgili açılan davanın kabulü ile aşağıdaki nedenlerle MENFİ Tespit davasına yönelen Mukabil davanın reddine "oh!" birliği ile karar verildi. Oh! oh! oh..! Kakabil Dava Menfi Tespit davasına mukabil, Öyle cart diye dava açılamaz, açılırsa belki dava değil, sahilden kayık açılır, sal açılır, tekne açılır... yat diyemem çünkü ayıp olur, Koca yat hiç açılır mı? belki onunla sadece kaçılır... ) |
06-10-2008, 13:43 | #26 | |||||||||||||||||||||||
|
Sevgili Saim, Şiirimsinin başlığı umutsuz bir aşkı anlatmaktadır. Menfi tespit davasına karşı mukabil dava açarsak, baştan kaybetmiş olacağımıza göre; şiirimsi de baştan kaybedilen aşkı anlatmaktadır. Baksana, adamın en iyi yaptığı şey "menemen" iken, onu dahi yapamaz hale geliyor. İmza: Taş altında kalır ama laf altında kalmaz acemi şair. |
06-10-2008, 14:09 | #27 | |||||||||||||||||||
|
Sevgili Suat Abi, "Kontak sesi" yeni bir arabanın "kontak sesi" midir? Yoksa "Su sesi" "Kadın sesi" "Para sesi" gibi midir? "Kontak" kuramadım da! |
06-10-2008, 14:25 | #28 | |||||||||||||||||||||||
|
Şair şiiri yazar, yorumu okuyucuya bırakır. |
06-10-2008, 19:37 | #29 | |||||||||||||||||||||||
|
İyi bir hukukçu, Suat abi gibi iyi yorum yapar. Ama kötü şarkı söyler... |
06-10-2008, 20:16 | #30 |
|
Dejavu devam etmekte...
Zamanaşımı
Zaman; allı pullu gelin Dudağında gülümseme, Resmi tamamlasın diye. Aklında güvercin Dağları aşsın diye... Kendinin mi sanırsın? Hiç itiraz etme Zaman; ne sana yar Ne bana dost. 30.09.2008 Geçmiş bayramınız kutlu olsun ) |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|