03-11-2002, 18:04 | #1 |
|
Avukat
Avukat, biliriz hukuki yardım sunar, emeğinin karşılığını para olarak tahsil eder. Bir işyeri vardır, biz ona büro deriz, işleri biraz daha gıcır olanlar ofis muhabbeti yapar.. Petrol ofisi, Devlet Malzeme Ofisi, Patent ofisi...
Avukat ofisi.. Avukat tüccar değildir, yaygın kanaat budur... Avukat bal gibi ofisinde petrol satar, emlakçılık yapar, borsada anlık seans takibine dayalı paralarının iniş ve çıkışına kafa yorar.. komisyonculuk, tefecilik.. moda sektör galericilik, yüzdesel ücret.. Avukat tüccar değildir, yaygın kanaat budur, avukat; aylık almaz, parça başı dava dosyası üstlenir, makbuz keser, vergi öder.. Rüşvet almaz, rüşvet ve (rir).. sever-sevilir.. Avukat hiç tüccar değildir, verdiği hizmet kutsaldır, kamu hizmeti boyutu vardır.. devlet ona bakar, o devlete.. Avukatlık mesleği kutsal, hizmeti zemzem suyu, muhabbeti derde dermandır.. hukuksal sorunları tedavi eder, para alır, makbuz keser, vergi öder.. kamu hizmeti sunar.. Avukat tüccar olamaz, haklı ile haksızı ayırt etmek zorunluluğu yoktur, parayı veren düdüğü çalar.. hırsız çalmaz, hırsız masumdur.. avukat tüccar değildir.. evsizlere ev, işsizlere iş, düşkünlere destek bulur.. Avukat ofisi.. Devlet Malzeme ofisi, Petrol ofisi.... Şeker kamışı ithalatçısı, kaya tuzu madencisi.. Tanrı bizi korusun.. Avukat.. KUTSAL MESLEK İCRACISI... ofisss.. Tanrı sizi de korusun... Avukat.. Kıvılcım |
03-11-2002, 20:17 | #2 |
|
Kıvılcım;tam yaramıza basmışsın....
|
25-11-2008, 11:11 | #3 |
|
gerçekten bu kadar özetlenebilirdi. . .
|
25-11-2008, 12:26 | #4 |
|
Haksızın savunulması banada garip geliyor. Müvekkilin hırsız olduğunu biliyorsun mesela ama yine de beraat istiyorsun. Tamam savun müvekkilini ama bu körü körüne olmamalı bence. Cezasının hakkettiği ölçüde verilmesi yönünde olmalı. Diğer taraftan adamın biri kandırmış birkaç kişiyi. Senetsiz para almış. Sonra birde onu mahkemede savunuyorsun tarafların elinde belge yoktur alacaklarını talep edemezler diye. Ondan sonra avukata yalancı diyenlere kızıyorsun
|
25-11-2008, 15:03 | #5 |
|
Tüm genellememlere karşıyım . Herşeye rağmen avukatlık mesleğini sevmeliyiz. Çünki avukatların sahipsiz bırakıldığı bu günde bir darbe de biz kendimize vurmamalıyız. Haciz mahallinde avukat arkadaşlara saldırıların şiddetlendiği bu günlerde yargının diğer mensuplarını göreve çağırıyorum. En azından avukata saldıranlar hatta silah çekenler hakkında gözaltı- tutuklama tedbirlerinin ivedi bir biçimde uygulanması temennilerimi bildiriyorum.
|
25-11-2008, 18:07 | #6 |
|
Avukat var,Avukat var... Avukattan Avukata da fark var ama...Kimi çiğ sever!,öteki de çiğ yemedik ki karnımız ağrısın! der...
|
25-11-2008, 18:48 | #7 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayin MeslektaŞim
|
25-11-2008, 23:14 | #8 |
|
Avukat.."tanımlanmakta zorlanılan karanlık" benim tabirimle Zira "kamu görevi yapan serbest meslek erbabı") Bu tanımlamadaki çelişki ne zaman çözülürse avukatlar da kendilerini bir yere koyacak ve belki de kamu görevinin ağır sorumluluğu ve bunun yanında serbest mesleğin geniş hürriyeti arasında bocalamaktan kurtulacaktır. Bu durumda da ya tüccar olacaktır yada yüksek memur. Ne tüccarken memur gibi davranmak zorunda kalacaktır; ne de memurken tüccar gibi davranmak zorunda kalacaktır Yer netleşince beklentiler de davranışlarda ona göre olacaktır.
Saygılarımla |
10-12-2008, 15:15 | #9 |
|
İşini saygı ile tüm samimiyetiyle ifa eden tüm avukatlara teşekkürler.Bu konu başlığı ayna ayna söyle bana ... gibi başlamış.Bu aynanın tüm avukatlara aynı güzel sözleri söylemesi dileği ile herkese iyi bayramlar...
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|