![]() |
|
![]() |
![]() |
#241 |
|
![]() |
![]() |
#242 |
|
![]() Dostluk Üzerine Unumu eledim astım eleği Yenemedim bir kez olsun Feleği, Düşeş attı kuvvetliymiş bileği Bükmediğim eli öpmem gerekir. Kırktan sonra bu saz çalmak neyime Beğendirmek zordur gönül beyime, Bir koşum var o deyimden deyime Yüz akıyla bundan çıkmam gerekir. Hayat yalnızlıkla gelip geçmiyor İnsan uygun bir dost bulup seçmiyor, Arkadaş olmaksa cana yetmiyor Dostluk için eller sıkmam gerekir... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#243 |
|
![]() Dört YapraklıYonca Evimiz vardı yoncalığın yanında, Evleri vardı yoncalığın başında, Sabah-akşam oynardık İkimiz yoncalıkta. İnanırdım efsanelere Ki inanç hakikat yolunun kılavuzudur, Derlerdi dört yapraklı yoncayı bulursan Çıkarmış altından Çil çil,sarı sarı altınlar... Dört yapraklı yoncayı Beraberce aradık... Günler,aylar geçtikçe Birbirimize bağlandık. Büyümüştük de artık... Yoncaların köküne takılı kalmış Eski anılarımızı söküp çıkarmak için Bu kez gittik onunla Hayalimizin yoncalığına... Yine aradık... Sarışın kız dört yapraklı yoncayı buldu... Ben dibinden altın çıkacak sandım Ama birşey yoktu... Fakat ne çıkar? Sarışınım benim oldu.... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#244 |
|
![]() Dua -1- Seni dünyama sokan Duamı yapıyorum, Rüyamda bulmak için Gözümü kapıyorum. Başka şey yapamıyor İnan kahroluyorum, Ben sana yaklaşmayı Duamda buluyorum. Ne saçını okşuyor Ne de elin elimde, Yalnız ismin dilimde İnan mahvoluyorum. Başka şey yapamıyor İnan kahroluyorum, Ben sana kavuşmayı Rüyamda buluyorum. Alper Kürük
![]() |
#245 |
|
![]() Dua - 2 - Ana - baba duası al sırtın yere gelmez Onların evlâdına duası hiç eksilmez... Peki diyeceksin ki nedir huzursuzluğum? O zaman kendine sor: acaba nasıl kulum? Başkasının duası üstü ömür kurulmaz O dualar var olsun...yalnız onlarla olmaz... Sen de dualarınla Yaratanına yönel İnan ki kendi duan dualar içi ilk el... Yüz yüze gel duanla seni Yaratanınla Dua et ki kendinin kul olduğunu anla... Dua, Yaratanına her an teslim olmaktır... Dua, Allah' ın ile bire bir yaşamaktır... Namaz nasıl ki kulun beş vakit Miracıdır Dua âciz gönülün şifası, ilacıdır... Herkesten dua al da o tek duadan sakın: Mazlumun duası ki Allah 'ına en yakın... Alper Kürük
![]() |
#246 |
|
![]() Dua De Beddua De... Öyle bir susuzuk bu harareti dinmiyor Onsuz bir nefes çeksem ciğerime sinmiyor. Sevgi paylaşmak demek...anladım meğer buymuş İki can tek bedende başka bir can olurmuş... Sevgi susuzluğunu hiç bir su gidermiyor Emsâlsiz lezzetini ki hiç bir tad vermiyor. Sevginin ateşinden çiğ kalmadı bir yerim Ham kalmış gönüllere bu kor düşsün dilerim... Alper Kürük
![]() |
#247 |
|
![]() Dua Sabır İster... Dua ile kurulmuş ibadetin yapısı Ayet âyet verilir KUR'AN 'daki her olay, Dua ile açılır o yapının kapısı Açmak için has niyet yeter gerisi kolay... Dua ibadetlerin hem başı hem sonudur Dua ile varılır yönelinen erime, İbadetin özünde o başlıca konudur Makbûl dua iledir buz ruhtaki erime... Umutlar dualarla birleşip de Huzur'a Ulaşınca artık bir kabûl olmayı bekler, 'Makbûlümdür...'müjdesi ruhu iletir nûra Hayaller gerçekleşir ama bu sabır ister... Alper Kürük
![]() |
#248 |
|
![]() Dut Yaprağı Sen ne çilekeştin ilk zamanlar Bakmazdı kimse yüzüne İnatçı keçi bile Seni arzu eylemezdi. Bir kurt düşkündü sana Sen onun hayatıydın, Dut yaprağıyken birgün O kurdun sihriyle Birden ipeğe döndün. Seni kıskansam yeri Şimdi bir rüzgâr eserken Dut tanesi güzelleri Kucakladın,sardın, Pembe -beyaz tenlerinden Tiril tiril tatlı öpüşler aldın... Alper Kürük
![]() |
#249 |
|
![]() Dünya Dünya koskocaman Üzerinde ben küçücük ben Umutlarımsa dünya kadar... Dünya döndükçe Ben de umutlar arkasından Dönerim gerçeğe dek. Dünya üzerinde ben Umutlar üzerinde gerçek, Dünya tek Ama umutlar dünyası İnsanlara denk. Dünya döner İnsan Umutlar dünyasında mihver... Alper Kürük
![]() |
#250 |
|
![]() Dünya Ağacı Dünya ağacında dallar Tomur tomur tumurcuklar açar. Bir dalda onlarca tomurcuk Yeşile tutkulu, Çiçekler açar ki dünya güzeli... Ama o çiçek değişmeli... Henüz görmemiştir yeli Neşeli mi neşeli... Değişim süreci başlar... Farkındadır özündeki değişikliğin Çiçek kendini aşar, Taç yapraklarını aşar... Onu da bulur güneşin eli Dolgunlaşır, Olgunlaşır Dallarda meyveler bollaşır. Kimini dalındayken yer Kuşlar,arılar,böcekler... Kimini koparır eller Pazarlarda sergiler... Kimilerini fark etmez kimse Yere düşüşür Başına sinekler,karıncalar üşüşür... Dünyada alınan boştur Alan aldığını verir Dünya böyle dengelenir... Bu olguların tümünü Görür ağaçtaki sararmış yaprak O da bilir ne olacağını Sonu kendini besleyen toprak... Alper Kürük
![]() |
#251 |
|
![]() Dünya Evi Evlerin en güzeli Evleri en çirkini.. Kimine göre rahat ve aydınlık Kimine göre zulmet ve karanlık... İnsan dünya evine Girer sevine sevine... Girildi mi de bir kere Kapıyı çekiverip Hemen çıkılamaz içinden Ta ki gidilsin mahkemelere... Alper Kürük
![]() |
#252 |
|
![]() Dünyadaşım Dünya böyle dünyadaşım Dayanabildikçe varsın, Ne eksik ne bir gün fazla Biçilmiş ömrü yaşarsın. Dünya böyle dünyadaşım Çiçekler çevreni sarsın, En güzel sevgi ve hazla Bir tek çiçeği koklarsın. Dünya böyle dünyadaşım Yâr olduğun kadar yârsın, Sevgide haksızlık asla! Kurala sen de uyarsın. Dünya böyle dünyadaşım Andıkça arar,yanarsın, Birlikte içtiğin tasla Hem serinler,hem kanarsın. Dünya böyle dünyadaşım Belki yirmi dört ayarsın, Ettiğin dua,niyazla Kendini uçar sayasın. Dünya böyle dünyadaşım Galakside sen de varsın, Bir gün kuyruklu yıldızla Bir olur sen de akarsın... Alper Kürük
![]() |
#253 |
|
![]() |
![]() |
#254 |
|
![]() Düşüncem Olmazdı Petek petek balına Olsaydım arı, Benzim olur muydu Balmumu sarı? Olsa da gönül Böyle uçarı Gül gül açtığın Dala konardım. Talihi,kaderi Hep hiçe sayıp Uyardım ben senin Kıblegâhına, Gözlerim yaşıyla Abdestim alıp El üste el bağlayıp. Çıkardım dergâhına. Bir ölüm olurdu Tek gailem Bir de ayrılık... Alper Kürük
![]() |
#255 |
|
![]() Düşünen Adam Eller yüzde, Kollarda dirsekler yer etmiş Gözler düşünceden kara Yüzde bir ölü soğukluğu Bir adam düşünür,düşünür... Geleceği gelecek nasıl olsa Belli ki geçmişini düşünür. İhtiyar gönlünü şimdi neler eğlendirir? Topraktan korkusu yok onun Ama,şu tatlı can korkusu Ruhuna bir karanlık hüznü verir. Güldüğü anlar da olur Gözlerinde pırıl pırıl umut yanınca, Ağladığı zamanlar da olur Düşünceden gözleri kararınca. Derinden nefes de çeker ara sıra Kâh sigarasından, Kâh ciğerlerinden, Bir of çıkacak sanırsınız arkasından. Tek lâf ettiği olmaz onun Ne olur bir de konuşsa... Dinleyeni çok olurdu ama Hâlinden anlayanı bulınmazdı... Bir adam düşünür,düşünür Düşündüklerini bilmeyenler arasında... Alper Kürük
![]() |
#256 |
|
![]() Egoizm Kalbimi değiştirme Senin değişsin biçimin, Uyarsa şekilleri birbirine O zaman sahibi sen olursun içimin... Beynimi değiştirme Senin değişsin beynin, Tutarsa aklımız birbirini Sen benim olursun,ben senin... Ben sana uyamam Sen bana uy, Bak göreceksin nasıl güzel güzel Geçinip gideceğiz İşte benim istediğim güzel huy... Alper Kürük
![]() |
#257 |
|
![]() Eksilmez Bir evren yaratacaktı Tanrı Bu arada bir de dünya, Bir şeyler yaratmalıydı önce Sarsılmaz temel olsun. Biz insanlar gibi düşünecek değildi uzun uzun Bir çırpıda yaratıverdi aşkı Yaratır ya... Bir erkek,bir dişi,bir aşk Temelindir senin dünya. Çiftler tekleri Tekler çiftleri takip ediyordu, Fakat aşk yine tekti Yine tek. Girmeliydi kıskançlık araya Ölümün girdiği gibi. Adam'le Havva'da başlayan aşk Sebep oldu,merhem -ilaç kâr ettirmez yaraya O gündür, bu gündür Şirin için dağlar delen Ferhat eksilmez. Aslı için bir âhıyla köyler yakan Kerem eksilmez. Ne Zühre eksilir ne de Tahir Ne Yusuf,ne Züleyha... Aşk ateşi düştü mü başa Şükürler olsun Allah'a Kimse bilmez sevdiğimi Bencileyin,bencileyin Adsız âşık eksilmez... . Alper Kürük
![]() |
#258 |
|
![]() Eleştiri Eleği elemeye ellerin olsun yatkın Eleştirmek istersen hem ehil ol, hem yetkin... Elek var gözleri sık geçirir ince ince Elek var gözü seyrek öz geçer eleyince. Bir eseri meydana getirmek kolay değil Eleştirme yapmadan önce saygıyla eğil... Eser yaratmak neymiş eser yaratan anlar Yavrunun değerini bilir en çok analar... Fikrini ulu-orta söylemek sanma yeter Sarf etmeden bir düşün o söz nereye gider... Salt düşünce bildirip yorumlamak pervasız Eleştiri bu değil böylesi patavatsız... Kritik için lâzım eleştirmenle elek Her işteki öncelik işi iyice bilmek... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: KENDİNİ KOMPETAN SANIP HER KONUYU ULU-ORTA ELEŞTİRENLERE NAÇİZANE SUNULUR... ![]() |
![]() |
#259 |
|
![]() Eller Eller... On parmaktan ibaret diye görülen eller Ne işlere muktedir,ne işler görür neler? Eller var yere düşmüş çaresizi kaldırır Eller var berrak suyu çalkalar bulandırır. Eller var parmağının onunda da marifet Eller var işe-güce yaramaz,sırf zarafet... Eller var kazma, kürek, belle toprağı işler Atalar o elleri öp,başa koy demişler. Eller var güven veren uzatılacak eller İşte öyle ellere güzel,dost eli derler. Eller var secde için yapışıyor yerlere Arasında alınlar yer öper binbir kere... Eller var dua için açılır hep semaya O duadaki şükür bitmez,tükenmez maya... Alper Kürük
![]() |
#260 |
|
![]() Emel Bin emel çağırdım ama Kimi küskündü Kimi kuşkulu Bu yüzden ruhum üzgündü. Sallasam bir el Bir sevdiğim gelmez yanıma. Ne çare ecel Göz dikmiş canıma Bir defa dedi:gel Bir dediğini iki edemedim. Ne yapayım ki hep Bir dediğim iki oldu benim... Alper Kürük
![]() |
#261 |
|
![]() Erken Sabahlarda Şehrin Sahipleri Geceler saçını döküp Çıkmadan henüz dişleri günün Sabahın çok erken saatlerinde Canınıza tak demiş te geceki düşünceler Bekârlık,hasret,sıkıntı Kapınzı çalmış ta topluca Hâlâ yalnızlık türküsü tutturup Yollara dolup dökülüvermişsiniz. Sokakları paylaşma hırsı yok gözünüzde Aç köpekler,soğuk hava Bekçi düdükleri,siz, İlk sefere çıkacak şoförler,biletçiler, Bir lokmanın yüzü suyu hürmetine Erkenci işçiler... Artık şehir tümüyle hepinizin. Yollar alabildiğine Uzuyor sabahlara dek, Kocaman şehir sessizliğin. Yarı karanlık yeni güne gebe. Ne demek olduğu güzelliğin Seste,ışıkta gizli. Ölümde de bir gizlilik var Gizlilikten yana Senin göğüslerinden de gizli ölüm. Güneş doğsun da şehrin kucağına Alnından öpsün de denizin, Sesle evlensin de ışık Gör ne demek olduğunu sevişmenin... Şehirlerin aşkı ne demekmiş gör Hele dur bir kez güneş doğsun Hele bir kez daha şehir herkesin olsun... Alper Kürük
![]() |
#262 |
|
![]() Erteli Hayat Ben sözde sevmek için geldim dünyaya Hem de sevmek için gelmiştim ya... Günü gün yaşayamıyorum Dünü hiç yaşamadım ki Dünü bu gün yaşıyorum Yaşamaya yetmiyor Bu günü bu gün... Yarını yaşayacaktım hani? Yarını da yaşayamayacağım belki Yarının gelişi de dünden belli Perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğu gibi. Hayatım ebediyete erteli Çünkü ben fâni... Alper Kürük
![]() |
#263 |
|
![]() Eski Beste Gözümde bir aşkın Küllenmiş kıvılcımı var. Dilimde bir aşkın hep aynı güftesi, Kafamda hep aynı sisli düşünceler Kulaklarımda yârin sesi. Gönlümde umutlar Hepsi ona yönelmiş, Ben onu kendimden bir parça sanırdım Anladım o da elmiş... Önce,gülmek benim içinmiş derdim Ah! şimdi ağlamak işten bile değil İçten... O besteyi değiştirmek istiyorum Sazlar bile bıktı o besteden Sabreylemiştim ona bir ben... Alper Kürük
![]() |
#264 |
|
![]() Eski Mahmutpaşa Gel dostum gel Eski 'MAHMUTPAŞA'ya gidelim İnsan selini sana orada göstereyim Güzelleri orada göstereyim sana Güzelin ne olduğunu orada gör. Dostum sen evlenecektin Eşini orada seç 'KAPALI ÇARŞI'dan yüzüklerinizi alalım Altın simitçilerinden. Güzelin hatırı için Yokuşu çekilir Mahmutpaşa'nın Kesenin hatırı için. Orhan Veli'nin cıvıl cıvıl Kapalıçarşısına Biz de bir cıvıltı salalım Güzeller için... Orhan Veli için... Alper Kürük
![]() |
#265 |
|
![]() Eski Ve Yeni Aşklar Ey aşk sen ne büyüksün,sen nelere kâdirsin Anıtlaşmış bir' Kapı ' yaptırırsın TARSUSTa, Güzel Kleopatra şehre oradan girsin Diye çalıştı belki binlerce işçi,usta... AMASYA'da su için kayalar deldirirsin Bir demir külünk ile yiğit âşık FERHAT'a, Onun sevgisi büyük,onun amacı ŞİRİN Seven herşeye razı ermek için vuslata... Ben de bir yapı yaptım,yapı değil bir saray Gönlümün erişilmez en zirvesinda durur, Oradan doğar Güneş ve oradan çıkar Ay Ece kadınım benim işte orda oturur... Ne kapı yaptıran var şimdi ne kaya delen Bekleme sevgi için yok yollara gül döken, Çıplak ayakla basma aşk yolları hep diken Sanma bastığın yerde fışkıracak kardelen... Alper Kürük
![]() |
#266 |
|
![]() Eski Ve Yeni Zaman Kırdım eski şeylerimi Eski zaman sinmiş ta içredek Yayıldı yeni havalarıma. Geçmiş zaman,yeni zaman Sarmaş-dolaş oldular Meğer bir ömür boyu Bana olmuş olan... Anılar bırakmışım arkamda Acısından,tatlısından. Dudaklarım kalmış kadehlerde Gençliğime şâhit, Gözlerim didiklemiş güzellikleri Paramparça,didik didik Gözlerimin takıldığı yerde Başlamış gençlik hayâlleri. Aşk peşine takıp gönlümü Bir bağlamış,bir salıvermişim başıboş Anılar vermişim zamana Unutmayı almışım karşılık. Unutmuşum geçmişi çoktan Neyleyim,zaman sinmiş eşyalarıma Sinsi sinsi eskitmiş onları Yenilere nispet... Dışımda her şey yeniden yana İçim dolu yeniye niyet... Alper Kürük
![]() |
#267 |
|
![]() Belki... Her gün doğan güneşle yeni dünya kurulur İyi de kötü de tüm çıplaklıkla ortada... Yaşanan gün üstüne gece bir yorgan olur Şimdi de hükümranlık karanlık vardiyada... Güzel bir gün umudu gözlerdeki bekleyiş Belki tüm güzellikler kalkar selâma durur... Kuşlardaki cıvıltı...kuzularda meleyiş... Güzel baharlar için belki bir müjde olur... Alper Kürük
![]() |
#268 |
|
![]() Belki? Yıllar geçti ömrümden Sen geçmedin kapımdan, Geçen güne küfrettim Sana edemiyorum. Bir sensin sürükleyen Beni ümit ardından, Belki gelir diyerek Yolunu gözlüyorum, Göz yaşımla geceyi Gündüze ekliyorum... Ya geleceğin gün Beni bulamazsan sen, Yapmacık üzüntüyü Bırak ta bir tarafa, Selvileri sallayan Bahar yeli eserken Mezarımın başında Kendini çalış affa... Alper Kürük
![]() |
#269 |
|
![]() Eskiciyim Torbam arkamda değil İçimde benim torbam Gönlüm benim torbam. Çıkarım sabahtan akşama dek Çalarım gönüllerin kapılarını Tek tek. Dertlilerle alış-verişim benim Dertliyi gözünden anlarım Meslek icabı. Eskiciyim,eski dertleri toplarım Yenileri istesem de vermezsiniz Vermek isteseniz bile Onlar sizi terk etmez. Ama,şu zaman ve unutmak yok mu Yeniyi eski eder. Ben de zaten eskileri alırım Torbaya daha uygun düşer Böylesi mesleğe uygun düşer. Boş geldim,torbam dolu gidiyorum İçinde eskiler denk denk İçinde eskiler renk renk... Müşterim karanlık geceler Gecelere satarım eskilerimi; Gece,onları keser,biçer yeniler Doğan güneşle tekrar Önünüze yeni dertler Yepyeni dertler sürer... Alper Kürük
![]() |
#270 |
|
![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Bugün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |