![]() |
|
![]() |
![]() |
#211 |
|
![]() Çerçici Tezgâhı Dağarcığında birşey var mı diye sorana Gönlümü açıverip de dökerim ortaya, Çerçici tezgâhıdır bilerek arayana Uygunu bulunur da yanaşmam mal satmaya. Gönlümdeki sevgiler kopuk zincir baklası Perçinle birleşmeye gerçek sevgili ister, İçimdeki umutlar halkacının halkası Sigaralardan sekip sekip de boşa geçer... Sana belki yaramaz malım kıymetli benim Herbirini ömürden karşılık verip aldım, Yıllarca taşıyorum alıştı bu bedenim Çok tezgâhlar kapandı bir ben ayakta kaldım. Birgün ben de yükümü sırtımdan atacağım Ben de anlayacağım o gün yaşlandığımı, Gün gelecek tezgâhı ben de kapatacağım Kimseler görmeyecek ne alıp sattığımı... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#212 |
|
![]() Çık Rüyalarımdan Çık artık çık rüyalarımdan Düşlerimi paylaşma benle, Zehrettikten sonra hayatı bana Gam dolmasın artık düşlerim senle. Nereden gördü seni gözlerim? Görmez olsaydım... Aşk,ah tatlı aşk...dediklerini Bilmez olsaydım. Çık artık çık rüyalarımdan Tümden unutmak istiyorum seni, O ayrılık arkasından Kendimi unuttuğum gibi Seni de unutmak istiyorum. Çık artık rüyalarımdan Bâri huzur bulayım düşlerimde, Unutmak istiyorum seni ama Öyle bir oturuş oturmuşsun ki içimde... Arzum istekçe kalıyor tek Unutamıyorum; Kavuşmak ta,ölmek te istiyorum Şimdilik boş her ne desek... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#213 |
|
![]() Çıkan Çıkana Tranvay rayından çıkar Tren rayından çıkar İçindekilerde bir telaş Dışardakilerde bir telaş, Hep korku ve üzüntü. Bir kız yoldan çıkar İçindeki şeytan sevinir Çıkarı olan sevinir Herkes kendi havasında. Alışmak lâzım herşeye Gün olur İşler yolundan çıkar, Akıl yerinden çıkar... Çıkan çıkana bu dünyada Can çıkıncaya dek yaşayacağız Kâh çıkmazlarla beraber. Alper Kürük
![]() |
#214 |
|
![]() Çift Ana Benim bir çift anam var Biri bastığım toprak Biri fedakâr ihtiyar. Ceninken taşır karnında Beni dokuz ay on gün, Nihayet meçhûl birgün Verir öbür anama. Yapmadığım kalmaz ona Hatta çiğnerim onu. Ne de olsa ana kalbi Alınca Azrail ruhumu O da beni basar bağrına. Yalnız ben olsam iyi Ben gibi her âdemi Alır,karnına doldurur. Yerdeki şu şişkinlikler Biri sensin,biri benim, Mezar derler adına ama Mezar sanma onları. Bunlar,ruhumuzu alıp Anamızı gebe koyan Azrail'in tohumları. Mâdem ki bu karında Toplanmışız hepimiz Öyle ise kardeşiz... Anamızın karnı şişer durmadan Taşır cesedimizi bizim Ahret gününe kadar. Görününce Cenette üzüm Cehennemde duman Yeni bir âleme kapı açarız İster istemez onun karnından. Kimimiz mey arar,kimimiz yâr, Kimimiz Cehennemde ısına dursun Kimimiz Cennette Huriler sarar... Alper Kürük
![]() |
#215 |
|
![]() |
![]() |
#216 |
|
![]() Çocuklar Yaşamalı... Toprak üstü açan çiçek Gülecek,güldürecek... Çocuğu öldürmeyelim Topraklara gömmeyelim... Biz büyükler bir olalım Çocukları koruyalım. Çocuğu öldürmeyelim Topraklara gömmeyelim... Dünya güzel,çocuk güzel Çocuklar dünyada özel. Çocuğu öldürmeyelim Topraklara gömmeyelim... Çocuklardır tüm gelecek Boş değil çocuğa emek. Çocuğu öldürmeyelim Topraklara gömmeyelim... Çocuk çocukca yaşarsa Nerede bir çocuk varsa Çocuğu öldürmeyelim Topraklara gömmeyelim... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: Dünyada bitirilemeyen tüm savaşlar ve bu arada IRAK ve LÜBNAN'daki SAVAŞTAN... Çeşitli ülke ve coğrafyalardaki terörler ve son olay Yurdumuzda DİYARBAKIR'daki TERÖRDEN... Afrika'daki AÇLIKTAN... Gelişmiş ülkelerdeki OBEZLİKTEN... ÖLEN VE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLARIN RUHLARI ÖNÜNDE U T A N Ç L A EĞİLİYORUM... ALPER KÜRÜK-14.EYLÜL.2006 ANKARA ![]() |
![]() |
#217 |
|
![]() Çok Değişmişsin Sen Sen eskiden böyle değildin Şimdi çok değişmişsin. Soyadın başkaydı eskiden Ayrılınca ilk işin benden Soyadını değiştirmek olmuş. İsmindeki bu değişiklik Senin sen olduğunu bana İnandırmakta zorluk çektirdi. Göğüslerin dimdikti eskiden Şimdi solmuş. Yüzün pürüzsüzdü Herkes kıskanırdı seni Artık kırışıklar dolmuş. Şimdi ikileşmişsin Başkalarına eşmişsin. Gözlerin değişmemiş tek O şeytanlık hâlâ gözlerinde. Allah üstümde tek Ben yerde yalnız Elimden geçti çok kız... Keşke bakmasaydım gözlerine Gözlerindeki o şeytanı İçime aktaran sen oldun. Kandırdığım genç kızların Utanıyorum bakamıyorum yüzlerine. Alper Kürük
![]() |
#218 |
|
![]() Çoktan... Biz evlenmesek de sevgilim ne çıkar? Ruhlarımız düğün-dernek yaptı çoktan... Gönüllerimiz bir oldu Aşkı yaratıverdi yoktan. Biz gülmesek de sevgilim Göz yaşımız kurudu çoktan... Bir de kurtulsaydı gönlümüz Hasret denilen oktan. Biz ağlasak da sevgilim ne çıkar? Delice âşıkız çünkü Hak'tan, Gülen göz bizde de bizde de var... Aman yok ki ayrı yaşamaktan. Alper Kürük
![]() |
#219 |
|
![]() Çöp Çatan Bir ihtiyar bekler heran Hayat denizinin önünde. Dallar keser evlilik ağacından İrili-ufaklı çöpler yapar Gönlünün dilediği gibi Birleştirir onları çifter çifter Sonra önündeki suya atar Ve burada işi biter... Sessiz,dalgasız günlerde denizde Çöplerde bir durgunluk Bir hayat akışı var. Ama olmaz ki bu dâima böyle Güvenilmez denize. Birgün bir rüzgâr çıkar İşte bu hengâmeyle Kimi ayrılır çöplerin, Kimi didinir,çabalar Sanki yekvücud olur Başlar bin minnetle duaya: 'Ey çöp çatan kırılmasın ellerin...' Alper Kürük
![]() |
#220 |
|
![]() Çöp Tenekesi Senin için kadar Benim içim de türlü şeyle dolu İkimizin de kaderi İçimiz hep böyle dolup dolup Boşalmak imiş. Yalnız senden farkım var: İçim temiz benim. Bazı kötü şeyler İçime girerse de Seninki kadar değil İşe yaramazlar sende. Umut var,hayat var Velhâsıl herşey var bende Hemen hemen hepsi iyiden yana. Ben iyiyim hamdolsun Çöpüm sana,çöpler sana Aşkolsun... Alper Kürük
![]() |
#221 |
|
![]() Daha Ne Kadar? Ne zaman bitecek bu bekârlık? Daha ne kadar yalnız Yatacağım otel odalarında? Ne zaman bir evin kapısında Karşılayacak bir kadın beni Eve dönüşümde akşam üzeri? Ne zaman artık Yatak ütüsünden kurtulacak Kırış kırış elbiselerim? Kız çok ama sözüm tek Onu alan aldı bir kere... Ne zaman bitecek bu ayrılık Ne zaman gelecek sözlüm Sarı saçlım,yeşil gözlüm? Alper Kürük
![]() |
#222 |
|
![]() Değişmeyen Aşık Gözü Bahçene indim Koklanacak ne bir çiçek kalmış Herşey bir varmış,bir yokmuş... Geçmiş çoktan o günler... Masallara konu aşklar Aşk dolu masallar varmış Dillerde dolaşan Gönüllerce makbûl. Gözler varmış Yıkıcı nazarlı gözler Tatlı aşklara çoğunluk Hicran ve ayrılık katarmış. Kulak varmış Cıvıl cıvıl sesler duyan Acı-tatlı sözler duyan Kulak varmış,duymuş bir kez Demişler ki:'Dün ve bugün Değişmeyen âşık gözü Hem gülermiş,hem ağlarmış...' Alper Kürük
![]() |
#223 |
|
![]() Değişmeyen İklimim... Sesler sözleri taktı peşine Dillerde bir şarkı oluyor şimdi, Nağmelerin rastlanmıyor eşine Bunları yaratıp,yaşatan kimdi? Aşkla söylenirse her söz çok güzel En güzel söyleyen benim dilimdi, Seslerin içinde bir ses var özel Cananım değişmeyen iklimimdi... Tek mevsim yaşadım mevsimleri ben Bahar,yaz,sonbahar,kış hepsi birdi, Gönlüm söz olup peşinde gezerken O ses şarkım oldu gönlüme girdi... Alper Kürük
![]() |
#224 |
|
![]() Değiştirir İnsan bu... Birgün yaş,birgün diş, Birgün meslek,birgün iş, Birgün elbise,birgün kravat, Birgün değiştirir san'at. Birgün çatal,birgün kaşık Birgün değiştirir âşık. Birgün kâğıt,birgün kalem Ve nihayet son deminde Birgün değiştirir âlem... Alper Kürük
![]() |
#225 |
|
![]() Deliller... İkazındır kuluna yeni hastalık yine Buna delil kıldığın yaratığın bir kene. Yüce RAB'bim delille yönetir dünyasını, Zaman denen delille kul unutur yasını. Allah,ikazı için hayvanat delil eder İnsan,tüm marazlara hastalık deyip geçer... Veba için aracı kılmış TANRI'm fareyi, Her hastallığı için O yaratmış çareyi. Kuş Gribi yaymaya emir almış kanatlar, Ruam hastalığına biçilmiş kaftan:atlar. Şarbon hastalığına inek,sığır ve koyun... Etobur insanlara bu deliller en uygun. Kuduz hastalığının delilidir köpekler, Tüm hayvanat TANRI'dan delil olmayı bekler... Sivrisineği delil NEMRUT için hem sıtma... Korun,yaşatma onu ve kendini ısırtma! Kara sinekleriyle trahomu halkeder O hastalıkla dünya kararır,kördür gözler... Canlılar arasında bir canlı var ki hep 'TOP' Onun adı kâh virüs,genel adıysa:mikrop. Onu ince işlerde kullanıyor O EKREM İşte her türlü kanser,ince hastalık:verem... Mahkeme davacıdan yeterli delil ister KABE'ye giden bile yine delille gider... Bir de delili var ki.o da siyasal kene Musallat etttiği halk sarılır ak kefene... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: BEYNİ OLMAYAN FAKAT KANA DOYMAYAN VE YAPIŞTIĞI YERDEN KOLAY KOLAY SÖKÜLÜP ATILAMAYAN 'K E N E L E R İ N 'OLUŞTURDUĞU AKTÜEL 'KIRIM-KONGO KANAMALI ATEŞİ ' ADLI ÖLÜMCÜL OLABİLEN BİR HASTALIĞIN VERDİĞİ İLHAMLA...03.Temmuz.2006-SEYDİŞEHİR ![]() |
![]() |
#226 |
|
![]() Demet Demet Aşkını demet demet Satılığa çıkardın, Bir demet te bin nazla Bana sattın. Diğerlerindeki demetler Eminim ki soldu,buruştu Pörsük pörsük... Bana verdiğin demet İnan dün kadar taze Gıcır gıcır... Ama beni koyduğun gibi bulamazsın Ben çok değiştim Hâlimi gören acır. Gönlüm çöktü Sen altında kaldın... Alper Kürük
![]() |
#227 |
|
![]() Deniz Suyu Denizin bir ucunda sen Bir ucunda ben... Beni anmak istersen Hayâle dalma boş yere. Bir kere Bir avuç su al denizden Tadına bak yeter. Tuzlu değil mi? İşte göz yaşlarım Denize karışmış olacak Ki tuzluluğu ondandır. Hasret,insana Denizin tuzlu olduğunu öğretir. İnan bana Ayrılık olmadan önce Bilemezdim denizin tadını Göz yaşının durup dururen sebepsiz aktığını Kaç zamandır... Alper Kürük
![]() |
#228 |
|
![]() Deniz Ve İnsanlar Sorarım sana ey deniz Bu maviliğin derinliğinde Gizlediğin neler var? Altında bilinmez neler döner? Üstünde sefere çıkan gemiler Seferden döner. Sana değil rengine âşık herkes. Aldanma insanlara Çünkü nankördür bazı insanlar. Çölde kalınca biraz Su...su...diye seraba can atar Getirir ummana koyarlar Gözleri bir noktaya dikilr Bakar ufuklara hareketsiz Toprak hülyasına dalar. Doyurmaz gözünü Ne hava ne de su, Onun ancak Aç gözünü doyurur toprak Başlarken son uykusu... Alper Kürük
![]() |
#229 |
|
![]() Deniz Ve Kadın Kadın,denize benzer Deniz,kadına, Doyulmaz ikisinin de tadına. Bir serinliktir insanı çeker Deniz kucağına Kadın bağrına. Güzeldir deniz,kadın gibi Doludur kadın,deniz gibi Pırıl pırıl parlar suları berrak Yine de görünmez dibi. Kadın,denize benzer Deniz,kadına Bir serinlik insanı kendine çeker O serinlikle aldanır gönül Oynanır artk oyunlar; Deniz,sularıyla boğar Kadınsa cilvesiyle perişan eder... Alper Kürük
![]() |
#230 |
|
![]() Depresyon Dünyayı sırtında benim taşıyan Bıraksam boşluğa yuvarlanacak, Düşünür dururum ben zaman zaman Bensiz hayat hâli nasıl olacak? Zannederler kendim için yaşarım Bilmezler ki bense ne hâllerdeyim, Dalar dalar da kendimi aşarım Bir an neşe arkası kederdeyim... Alper Kürük
![]() |
#231 |
|
![]() Dert Üstüne Uzaktan geliyorum uzaktan Adına gurbet diyorlar, Bence gurbet ha var,ha yok Yok ki yoluma bakan. Biri burda biri şurda âşılar Acıya hasret diyorlar, Bence hasret ha var,ha yok Yok ki bana yâr. Hep dert çeken canlıya Amma dertli...diyorlar, Bende dert bende dert çok Dertli olan anlaya... Yine de şükür Tanrı'ya... Alper Kürük
![]() |
#232 |
|
![]() Dertlerim Ve Aşkım Dertlerimi siyah kalemle yazarım Kara,ne de uygun renk dertlerime, Birgün gelip hayat ve kaderin Bir silgi yumuşaklığıyla Kara yazıları sileceğine inanırım. Aşkımı kopye kalemle yazarım Ayrılık olursa arada Bilirim göz yaşının akacağını. Ayrılık ve akan yaşlar Bu yazıları nası silebilsin? Silebilmek şöyle dursun Böğeşir kâğıtta yazılar. Aşkımz bölünse de ayrılıkla Yaş akar gözden böğer yazıları Aşkımız böyle uzar... Alper Kürük
![]() |
#233 |
|
![]() Dertleşme Gözlerimde kıskançlığı yanan sigaranın Kıskansam yeri onu Dost dudaklarla sarmaş-dolaş... Böylesine dost dudaklar Dostça bir nefes çekseydi benden Zehrimle doldururdum ciğerlerini. Şimdiye dek Bana bir dudak değmedi. Kara kedi gibi kara ağızlık Dudaklarla aramda duvar, Bendeki istek Bir dost dudak,bir dost nefes Zifirimi dökmek istiyorum ciğerlere. Ağızlık çıksı aradan Dost dudak açılsın arkadan... Alper Kürük
![]() |
#234 |
|
![]() Dertli Ana Süt akarken memelerinden bir zamanlar Çocukla ana ne kadar Birbirlerine bağlıydılar. Çocuk büyüdü pekçok Sütü kurudu memelerin Bir de hasretlik girdi araya Sorma gitsin zehroldu hayat Zehroldu gayrı anaya. Kuruyan ak sütlerle Hasretlik de düşmanıydı ananın. Oğlum büyüsün derdi ninnilerinde Oğlu büyüdü,derdi büyüdü zavallının. Sütü kurudu memelerinin çoktan Boncuk boncuk doluktu gözleri Öyle bir ağladı ki ana Gözünden yaş iniyordu ama İçi kan ağlıyordu,kan... Alper Kürük
![]() |
#235 |
|
![]() Dertli Aşıklar Sıtma mıydı bizi böyle titreten Neden sarıydı benizlerimiz? Hayır sıtma olamazdı asla! Yanıyorduk içten,içten Anlayın artık a canım âşıktık biz... Bir dalda değildik Ayrı ayrı dallarda iki ayvaydık ikimiz Gün gün sarardık aşktan,sabırdan Bizdik aynı aşkın ateşiyle yanan. Umutlar geçti içimizden, Rüzgârlar geçti başımaızdan, Bizden gayrı üşüyen olmadı Bizden gayrı yaşayan olmadı Böyle kâh sararmıış,kâh ürpermeyle. Bir karanlık gece içindeyiz hâlâ Bizim için daha sabah olmadı Belli ki daha çile dolmadı Ama, ne de olsa göründü tan... El uyur muşul muşul uykusunda Bizleriz uykusuz gözlerle yatan... Alper Kürük
![]() |
#236 |
|
![]() Dertli Lokması Zavallıya Allah bir lokma verdi Onu da binbir zorlukla... Koymadığı gibi arasına Bir parça peynir,bir parça katık, Topladı dünyadaki zehri,derdi Lokmasına yağ diye sürüverdi. Boğazını yaka yaka geçerdi İşte o zaman ölümünü isterdi. Kesmezdi ümidini Allah'tan Hergün aynı zehirli lokmayı yerdi Yine de Allah'ına şükrederdi... Alper Kürük
![]() |
#237 |
|
![]() Dertlilere Bırakın Geceleri Yıldızlarımı mum mum yaktığım zaman Anlayın geceye derdimi döktüğümü Kapatın pencerelerinizi sımsıkı Dertlerin kokusu sinmesin evinize. Neş'enizi kaçırmasın loş karanlık Yakın, ışıklarınızı ışıl ışıl Yıldızları bırakın dertlilere İçi aydın olmazsa da Yıldız yıldız parlasın göğü dertlilerin. Tez yaşayın aydınlık günleri Çabuk gelsin gece, Kahkahalarınız odanızda kalsın İğne iğne batmasın gecenin sessizliğine Bırakın,yıldızlara bakıp ağlayarak Bencileyin dertliler gecelerden kâm alsın... Alper Kürük
![]() |
#238 |
|
![]() |
![]() |
#239 |
|
![]() Doğaya Dönmek Kulak verip de çıplak yalnızlığın sesine Doğa,ben ve hava beraberdik yine. Havayı kirleten yalnızca benim nefesim Tüm kalabalıklar benim Doğada yankılanan tüm sesler benim sesim. Ruhum gündelik safrayı attı Doğaya kendini boşalttı. Şimdi kuş kanadında hafif,yüksek... Hergün hergün şehirde Yaşadığımızı zannedip ölsek de Sanki yeniden doğmak için keşke Hergün hergün doğaya dönsek,dönebilsek... Alper Kürük
![]() |
#240 |
|
![]() Doğrusu Bu Ya... Ben hep böyle düşünür,daima böyle derim: Bindiğin araç değil,gittiğin yol çok mühim, Bir de önemli olan varmak istenen erim, İşte hayatın özü,aksinisöyleyen kim? Güzellik ve de para değil makbulüm benim, Aklını sergileyen,mert insanı severim... Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Bugün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |