![]() |
|
![]() |
![]() |
#1951 |
|
![]() günaydın gözünaydın...
görünen yüzün aydın... bir tek seni özledim... bilirim özün aydın... bağın bostanın olsun... yazılan ve okunan süper destanın olsun... gelecek nesillerin, kerem ve aslı gibi... devamlı yaslı gibi... bıkmadan usanmadan bir örnek gösterdiği... parmağına sardığı... ve hafızalarında, derin izler bırakan, yüreklerini yakan... sevdanın varlığından, haberleri olduğu... sevgiden haber var mı...? zamanımızda aşklar, diyemem böyle başlar... teknolojik evrimle, bilmediğim devrimle... aylık yıllık haftalık.. adlanarak yaşanır... ellerinde gençlerin, kodlanarak yaşanır... sevgiyi taşıyanlar... duyguyu kaşıyanlar... hiç bir zaman göremem gözlerinden yaş damlar... sevdaları aşkları etkiler böyle zaman.. ve gönül dağlarına çökmekte kara duman... boş ver hıyar akdevrim neye boyansan boyan... tehlikeli gidişi kaç kişi vardır duyan....? akdevrim.26.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1952 |
|
![]() bu cadde bu sokakda...
görmez olsaydım seni... yürek buruk gözde yaş bulmaz olsaydım seni... geçti akşam sabahlar... kaçtı sevda treni... boş artık ahlar vahlar... iki yabancıyız biz... kimsenin bilmediği, çok gizli sancıyız biz... gözleri sulandıran... baş koyduğum yastığım... dile gelse konuşsa... parmağın dokunduğu, kılavyemde her tuşsa... belki beni anlatır... taş yüreği kanatır... hayalimden öteye gecebilir misin sen...? oysa bengisulardan, içebilir misin sen... bir dokun bin ah işit iyileşmez yaramı, istersen hep sen kaşıt... bu sokaklar ne yağmur ne karları görecek... senden benden sonrada baharları görecek... akdevrim.26.11.2007.istanbul...zeytinburnu... |
![]() |
#1953 |
|
![]() geldiğim bu noktanın,
neresindesin şimdi...? fırtınalar rüzgarlar sanmıyorum ki dindi... umudum ateş olmuş... sanki kalbime dolmuş... sgara içmiyorum... köpründen geçmiyorum... bir duygu taşıyorum... elimdeki kalemle... yaşadığım elemle... yıldızlara merdiven kacıncı kez çizmişim... onurumu ezmişim... yaşamak insan gibi, yağmurlu nisan gibi.. renk renk kelebeklerin... dağlarında uçtuğu, güllerin ciçeklerin , filiz verip actığı... düşlediğim dünyanın şimdi neresindesin...? enlemin ve boylamın belleğimden silinmiş... yüreklerim acıdan, her gecen gün delinmiş... gece gündüz yanmamın, şiire sığınmamın bir nedeni olmalı... bilirim hain sevdam... sensin beni yazdıran... bırakmışsın hayatı enkaz yığını viran... .......................... .......................... ........................... akdevrim.26.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1954 |
|
![]() ![]() adın neslin nefesin, sığındığın kafesin... bir gün sonu olacak.. ne acıyı tatlıyı nede koşan atlıyı anlatacağın biri yanında bulunacak... gök yüzünde yıldızlar, ilk defa olmayacak... bulutlar ağlayacak... ve taşacak nehirler... seller alıp gidecek kurulan köprüleri... yıldırımlar döğecek, güvendiğin yerleri... her yazdığım şiirde yaşanır duygularım, sanki yağan yağmurla boşanır duygularım... dört duvar tutar beni... sözcüklerle ağlarım... acıya katar beni... ne seninle kavgada gece gündüz bilendim ne sevdanı dilendim... ben buyum diyen benim, ateş denen gömleği, daima giyen benim... akdevrim.26.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1955 |
|
![]() ayağım çeker peşine..
karışmadım hiç işine... yakar beni ateşine... canım çok acıyor anne... yarama tuz biber ekti... ateşten bir gömlek dikti... derin ucuruma çekti... canım çok acıyor anne... beni hep başından savar, nerde görse farklı kovar, aşamam her yönüm duvar canım çok acıyor anne... şiirden şairden bilmez... çağırdığın yere gelmez... sen gülerken asla gülmez.. canım çok acıyor anne... nerden sevdim bu zalimi, tersine itti elimi, anlamıyor bu halimi canım çok acıyor anne... devamlı gözüm islanır.. sevgisiz kalbim paslanır.. anlayışsıza yaslanır... canım çok acıyor anne... yıkılır yanar akdevrim.. nedense kanar akdevrim.. haini anar akdevrim.. canım çok acıyor anne.. AKDEVRİM.27.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1956 |
|
![]() bir kemik kaldım bir deri,
yakamda kimin elleri...? çekiyor ileri geri... oyuncağım ellerinde.... haber var mı sevgilimden...? anlamazlar ruh halimden, farkım yoktur bir kilimden... gelen giden çiğner beni... yere serer hatır beni.. sözcükler anlatır beni... gidişin ağlatır beni... gözlerimi sulandırır.. ateş alev kül dumanım... bitmiş sonlanmış zamanım... göğe çıkarmış amanım... kader beni dolandırır.... akdevrim.27.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1957 |
|
![]() istenmeyen bir eli
tiksinip tutar gibi... acıya batar gibi... yaşama tutunmanın, tatlı söze kanmanın, gece gündüz yanmanın ne olduğunu anlat... gecen dakıkaları, diğerine eklerken... gökten sevgi beklerken yıldırım düşmesini, gönlümü deşmesini... hadi gel bana anlat... dünyaya gelmemize, her sahte gülmemize beraberce darıldık, kundaklara sarıldık... uyuduk,uyutulduk, büyüdük büyütükdük.. bana gayeyi anlat... her acını gizlersin, sevdiğini özlersin.. menziline gazlarsın.. gizli olan ereğin yanık olan yüreğin ne kadar dayanır ki bana gerceği anlat... yazamam artık daha, ne kaldıki sabaha... geleceğin yok senin bana sevgiyi anlat... aşkı yeniden canlat... akdevrim.27.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1958 |
|
![]() beklediğin gün,
parmaklarının ucunda, avucunda bakışına esir düştüğün,aydınlık günlerin gecesinde, gözün acık bir şeyleri deştiğin... karanlığında yittiğin, aydınlığında arandığın... gidip geldiğin, kızıp sildiğin... dost bildiğin gün.... ağarmakta sessizce.... ve kuşlar yuva yapmakta,bulutların üstüne... bir dünya kurulmakta, bir dünya sorulmakta.. israrın önünde, çökmekte hain tuzak... ve ben deniz martılarını görüyorum grublar halinde... ah çeken, dizlerinin üzerine çöken, bir kadın sahilde... yüreğinde yarasıyla son kalan parasıyla aldığı yemleri savurmakta... acısını kavurmakta... esen rüzgar savurmakta saçlarını bir bir... alıp gitmekde ne varsa yüreğinde benden kalan izlere dair.... akdevrim.27.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1959 |
|
![]() gün gelecek herkese olacağım yabancı...
sonum mu olacaktır,hissettiğim bu sancı... dokunduğum sözcükler ateş alev yanmakta... umutlarım yaralı,hayallerim donmakta... ne kadar taşır beni,bu şehrin sokakları... aynalarda görürüm ak düşen şakakları... içimde kızgın ateş,ha bire acımı deş... kaderimin yazgısı emreder bana ödeş.. nerede ve ne zaman,randevüm var ölümle... gözümün bebeğinde,sararmış bir gülümle... duracak saat zaman takvim yapraklarıyla... tabutumu gizleyen kara topraklarıyla.... eşyalar kırık dökük,anılarım tap taze... hüzün çökmüş odama,gerek duyulmaz söze... benden önce mezarlık almış alacağını... geldiğim kapı acık,sanmam dolacağını... herkesi gördüm memnun,geri dönen kimse yok... herkes hakkına razi,avukat hakimse yok... farklı cennet diyesim geldi bu mezarlığa... dünyada bıraktığım vedadır yazarlığa... akdevrim.27.11.2007.istanbul.... |
![]() |
#1960 |
|
![]() düşümü kurşuna dizdi bir hain...
adımı her yerde çizdi bir hain... içimde yaşayan gizdi bir hain... neden bir haini unutamadım...? günlerim karardı gecedir artık... adı söylenmeyen hecedir artık... sevgimi kınayan cücedir artık... kendimi kimseye anlatamadım... akdevrim.27.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1961 |
|
![]() ölüm fermanımı yazdı bir hain...
derin mezarımı kazdı bir hain... susuyorum diye azdı bir hain... kendimi kimseye anlatamadım... hain bir sevdayı unutamadım.... akdevrim.27.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1962 |
|
![]() yazın hüriyetimin,
şiir yazma yetimin... en zayıf noktasında... çakılı kazık gibi, her gelip de gecenin dediği yazık gibi tutacak mısın beni...? ateşlerin içine atacak mısın beni...? diş kapının mandali yapacak mısın beni raziyim kaderime... şiirin iten gücü, fırlatıp atan gücü taş kalplı yüreklere ansızın batan gücü... benim güçlü silahım... bu yazılan ne ilktir nede son olacaktır.. sevginden belge gibi, geriye gölge gibi kadınım kalacaktır... ayağının değdiği yere göz yaşım düştü... benim gibi kaç şair bu yollarda ölmüştü..? anlıyor musun beni...? içim en kaz yığını, hangi şair bulmuştur sevdam aradığını... yaktığın bu ateşde kül olmak üzereyim... göz yaşımla yıkanmış, gül olmak üzereyim... Tanrının öldürdüğü kul olmak üzereyim... sen neyi bekliyorsun... ufacık cocuk gibi hala emekliyorsun.. AKDEVRİM.28.11.2007.istanbul.Atatürk hava limanı... |
![]() |
#1963 |
|
![]() oyuncağı alınan
öksüz bir cocuk gibi, kalemimi aldılar, bir diyara saldılar.. paletlerin altında duygularım ezildi... yürüyeceğim yollar hep kanımla çizildi... sevgini tutan kalbim kurşunlara dizildi... yok olma noktasında olan bir insanım ben... bir ciçek gibi acıp, solan bir insanım ben... sevgi yerine ateş bulan bir insanım ben.. anlıyor nusun beni... çırpındıkca battığım, kendimi kanattığım dünyaya kızıyorum.. beni anlamayanlar, sevgi rahmeti gibi gökten damlamayanlar... bana geçit vererek, yoldan yanlamayanlar... sizin yasaklarınız, bakışıma işlemez... hayalimi dişlemez... yazma güdüm sağ olsun.... akdevrim.28.11.2007.istanbul.... |
![]() |
#1964 |
|
![]() sensiz gecen her günde,
sanki bir manga asker ateş emrini alır hedeflerinde benim... yüreklerim delinir... seni sevdiğim olgu , acık secik bilinir.. toz pembe hayallerim hafızamdan silinir.... yediğim her kurşunda, tabii sona gelinir... akdevrim.28.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1965 |
|
![]() bir sevgiyi kaybetmek,
candan ayrılmak gibi... sanki kızgın demire çıplak sarılmak gibi... ve kendi yüreğine birden darılmak gibi... gökten ateş yağarmış, tüm canlıyı boğarmış... dünya sağ sol dönermiş.. tüm ışıklar sönermiş... sanki yokmuşsun gibi dalarsın uzaklara... dilim dilim parcanı, verirsin tuzaklara... tutar seni bir tabut, karanlık topraklara katar seni bir tabut... yaşadın yaşamadın yollarda koşamadın unutur seni hayat... iki taş arasında ta sonsuza kadar yat... akdevrim.28.11.2007.istanbul...Atatürk hava limanı.. |
![]() |
#1966 |
|
![]() nerede kaldı benim ,
günahım sevaplarım...? zehirli bir hanceri, bu gövdeme saplarım... ömrümde kalan günü, belkide hesaplarım.... güneş doğmasın dedim yağmur yağmasın dedim... günümü esir alan karanlığa teslimim yürürken sendeledim... akdevrim.28.11.2007.istanbul.zeytinburnu.. |
![]() |
#1967 |
|
![]() yıkılırken ağladım,sitenin han duvarı...
bir şeyler yazmış durmuş,gelip gecen süvarı... gül vermiş ciçek vermiş,filiz vermiş bal vermiş... dertden uzaklaşmaya tutunacak dal vermiş... birbirlerine saygı duymuş bütün kalemler... paşa ve sultanlarım kim demiş kafa demler...? ey gönlümün derinden ağlayan han duvarı... atı çoktan kacırmış,kimde ise yuları.... akdevrim.29.11.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#1968 |
|
![]() madem ki sensin dostum, diş kapının mandalı...
elbette batırırlar acılırken sandalı... doğru bildiğin yolda yalnız yürüyeceksin, ayakların altında,yoksa kalan böceksin... her ne kadar yok ise hukukdan bir diplomam... geldiğim bu noktada yüksek tahsilim tamam... asla kırgın değilim bir Allahın kuluna... herkes bir katkı yapar hayatın okuluna.. gözlerimin önünden geçip gitti atlılar... nedendir anlamadım acılaşmış tatlılar... akdevrim.30.11.2007.istanbul..zeytinburnu... |
![]() |
#1969 |
|
![]() üzülüp ağlama günü değildir...
hayatım dünyanın sonu değildir... kafa takılacak konu değildir... ama hayat çabuk harcadı beni... gözlerim yollarda kulağım seste... kürekleri çekiversen aheste... mehtap uyanırken yapılan beste... dinletmeyin bana öldürür beni... akdevrim.30.11.2007.istanbul,zeytinburnu... |
![]() |
#1970 |
|
![]() bir tek beni bağrına almayan han duvarı,
yazıldıkca bir türlü dolmayan han duvarı... içimde yüreğimde ağlayan han duvarı... yazacağım arzumu gece gündüz kamcılar... ne sevgiler yaşanır ne yürekler boşanır... sesimi,nefesimi bütün sözçükler tanır... gün gelir şu gönlüme bir süvarı atanır... bakmışsın ki ansızın durulmuş akan sular... gökte ucan her kuşun,dokunduğum her tuşun... bir nedeni olmalı dolu ile bir boşun.... camideki adamın,meyhanede sarhoşun... çözemediği sırdır,neden gözlerim dolar...? AKDEVRİM.30.11.2007.istanbul/zeytinburnu. |
![]() |
#1971 | |||||||||||||||||||
|
![]()
Ne Denilir ki Dostun gönlündeki sızı Alelusul yazılan yazı Ne kadar dikkat etsek de Yanlış anlaşılırız bazı ![]() |
![]() |
#1972 |
|
![]() tek başına kalsamda,
yanlış anlaşılsamda giderim yolum benim... kim bilir bu yollarda bulunur ölüm benim... güneşin üzerine göz yaşım iz bırakmış... akdevrim denen şahsa çetin yollar durakmış... dostlarım can dostlarım... gökte ucan kuşlara.. bir heyecan dostlarım... dokunurum tuşlara.... akdevrim.30.11.2007.istanbul... |
![]() |
#1973 |
|
![]() ateşin potasında ruhumu yakmış kader...
karanlık bir geçitte yalnız bırakmış kader... düşüncemin yanında,ahmak çırakmış kader... dostlarıma kendimi belki anlatamadım... yediğim bir darbeyi asla unutamadım... akdevrim.30.11.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#1974 |
|
![]() bütün umutlarımı gözyaşımla yıkadım...
sevgimin arkasından yürürken adım adım... ne seni ağlatmaktı,ne kendimi yıkmaktı.. amacım vardı benim ileriye bakmaktı... karanlık her gecede,yastığımdan sor beni... uyku tutmaz gözlerim yakar durur kor beni... her yeri dertler almış,hangisini yazayım... kurulan bir şey değil,uğraşayım bozayım... zor taşır artık beni,istanbul sokakları... kim getirdi bıraktı,şakağımda akları...? yer yerinden oynarmış,gök kubbe sökülürmüş... hainlerin başına ateşler dökülürmüş... sevgi cennet meyvesi,hakketmek gerek onu... sanmıyorum ki vardır,yer yüzünde bir konu... sevgi adına dayan,her çeşit renke boyan... kan ve barut kokusu beni ölüme koyan... yazdığım yerdir benim,kalbimin han duvarı... şiirin bal verdiği,petekde şimdi arı... akdevrim.30.11.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#1975 |
|
![]() ateş kalbime düştü,kurşun yemişim gibi....
sanki gizli sevgimi acık demişim gibi.. zaptıyeler haydutlar kesiyor yollarımı... bir geceki rüyamda,kırdılar kollarımı... uyanarak uykudan,kan ter içinde kaldım... karpuz gibi kafamı iki elime aldım... geçmişin acıları gelip geçti gözümden... susayan mendillerim suyu içti gözümden... sabah ezan sesiyle,birden geldim kendime... bu hayat çok anlamsız,nasıl güvenem kime...? akdevrim.30.11.2007.istanbul.zeytinburnu. |
![]() |
#1976 |
|
![]() kör kuyuya atamam olmazsa olmazımı...
bırakda ben calayım elimdeki sazımı... menzile varmasada bu yolda yürüyenler.. doğru neyi bilirse sadece onu dinler.. nefes alıp verdiğim iyiki burası var.. dokunmayın gönlüme derin bir yarası var.. ateş bile zor yakar günahlarımı benim... biri var ki karartdı sabahlarımı benim... iyiki bir işim var,karşımda yabancılar... etkilemez onları içimdeki sancılar... hepside bir insandır,farklı diller konuşan, güzel istanbul için bir çok şeyi danışan... içlerinden birisi piyer lotiyi sordu, arkasında bekleyen sandım ki ağlıyordu... büyük bir özveriyle bekledi sırasını... sormadım hiç bir soru deşmedim yarasını... ne doktorum ne hekim,nede yalnız avukat... olamazsam yardımcı,sayki vurdum bir tokat... bir gönül yarasıydı gözlerini yaşartan... akdevrim.01.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1977 |
|
![]() karma karışık gibi,
bana geldi ortalık... bakışlar üzerimde bana güldü ortalık.. hala titriyor gibi denizden çıkan balık.. sanki beni anlatır... kime selam verdimse yerim anında satır... ne çekilmez adamım ne yaşatırlar beni, ne onanır idamım... akdevrim.01.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1978 |
|
![]() bilmem hangi yürektir,bakışımı aşırtan...
sıcacık dost görünüp,düşman gibi şaşırtan.. her insan gibi bende çıkıyorum merdiven... hangi eli tutarsam mutlak giyer eldiven... neye gönül verirsem oluyorum maskara... ısrarla yazı derim,bana raslıyor tura... doğru bildiğim şeyden,vaz gecersem namerdim... bir yerde hayatımı,gözler önüne serdim... bir adımı atana bir kaç adım giderim... çakılı tabutumla kabre gider kederim... gelmiş geçmiş şairler iz bırakmış yollarda... benim gibi olanlar bir çırakmış yollarda... akdevrim.01.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1979 |
|
![]() sürgün yemiş bir şair
ne yazsın aşka dair... yazın tarzım bu şiir, sığındığım bir liman... güç verir moral verir her ağladığım zaman... içimde dertler erir... anlarım fertler erir... aşktır miknatis gibi... beni çeker kendine, ben giderim engine... unutmuşum davulu calar dengi dengine, bağlamışım bavulu... yolculuk vardır yine... gelmiş geçmiş tarihin, acı tatlı talihin.. sevdası yüreğimde... bu kacıncı gün doğmuş, bülbülleri perişan... insanlar görüyorum, kötülükle yarışan.. hayat benim yol benim istemem ki karışan... göz bebeğimdir sanki, kalemimle barışan... acımı yaşar gibi, benimle koşar gibi... akdevrim.01.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
#1980 |
|
![]() ateş bastı her yanımı...
akıttım bütün kanımı... ortaya koydum canımı... bir hak helal etmem sana... görünmez tuzaklar kurdun... düşmanımdan beni sordun... başı vurulsun buyurdun... bir adım da gitmem sana... bülbülü vurdun kafeste... şeytana yaptırdın beste... dalga geçtin deste deste... bir taş bile atmam sana... vurduğun o dayaktayım hala dimdik ayaktayım... ya vardayım ya yoktayım, bir sırrımı satmam sana... akdevrim.01.12.2007.istanbul.Atatürk hava limanı. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |