![]() |
|
![]() |
![]() |
#151 |
|
![]() Bambaşka Bahar Yeşili yeşil eden Allah Sana çok şükürler olsun. Yeşil göz gördüğüm anda Bambaşka bahar başlar ufkumda Sihirli bakış dolu... Güzel kokular hep o baharındır Zevk desen üstelik öyle, Her gözün daldığı hülya Her gönüldeki umut Güzelliklerle dolu yarındır. Gün ışığıyla al al Aşık sabrıyla sapsarıdır o bahar. Aç yeşil gözlerini Gözlerinin içinde bahar ve ben Tek sensin aşkı öksüz eden... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#152 |
|
![]() Açıl Açılabildiğine Hatırla birkaç mevsim öncesini Bir öpücük vermekten kaçınmıştın Şu dikenimsi sakallarım biraz büyümüş diye. Toz kondurmazdın kendine hiç Meğer yalanmış söylediklerin Niye övündün bunca an niye? 'Yaza bayılırım...'derdin Ki seveceğin mevsimi bilmemişsin sen Kışı sevmeliydin çünkü Vücudunu örten elbiselerin Yalanlarını onaylıyordu. Sözlerine kanıp Diyecek birşey bulamıyordum ben. Sevgili yazın geldi Çiçekçesine açıldın sen de Açıklığından utandı çiçekler Mecbur oldu kapanmaya Çünkü onlar edepsizce açılmazlar. Senin gibi kırıştırsaydı köşede,bucakta Gül,olurdu bülbüle çoktan yâr. Hatırla bir öpücük vermemiştin Güya sakallarım biraz büyümüş diye. Komadın hâlâ elden nazı Sen sev yine her yazı Açıl açılabildiğine... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. ![]() |
![]() |
#153 |
|
![]() Ağıt Sen nesin? Belki güzel bir bestesin Duyan kulak değil Gönlümdü seni. Sen beni Öylesine bıraktın ki yalnız Bir tatlı ses duyarım içimden Nedir bu? Kendi kendime sorarım Anlayamam. Sen beste olsaydın Gönlümün telleri susar mıydı hiç? Tirtir titrerdi aşkının Hafif,ürpertici rüzgârından. Sen bir ağıtsın Şu ölen gönlüme yakılmış. Ama ne bana acıyan Ne seni çığıran var. Yanık yanık inle sen ben yandım Bana yan,kendine yan... Alper Kürük
![]() |
#154 |
|
![]() Anılara Sığınış Kütür kütür eriğini yediğim ağaçların Kütür kütür dallarını kırdı yel, Benim olan yaşadığım anılar Siz de mi el, siz de mi el? Sığındım yaşanmış anıların sıcaklığına Yarının bilmediğim yellerine karşı Şimdi içimde bir durgunluk Bir sessizlik var içimde. Belki yarın başımda Yine bir kavak yeli eser Yine duyarım eriklerin Dişlerimi kamaştırdığını Ve yeni aşkların başıma Görürüm türlü dertler açtığını.. Alper Kürük
![]() |
#155 |
|
![]() Anneler Günü İçin Sözüm gabiye değil,lâftan anlayanadır Kadın doğurmasa da o her zaman anadır. Erkeğin kazandığı,mal,mülk,onca paradır Süs,kozmetik sanayi hep kadından yanadır. Havva ana Adem'in kemiğinden halkoldu Oysa bütün insanlık Havva ile var oldu. Hayat erkekte başlar,kadın ile var olur Tek kadın doğurunca,tüm kadın ana olur. Kaynana dedikleri anasıdır erkeğin Sürtüşme sürecektir dünya sonuna değin. Gelini olan kadın bence cici anadır Herşeye karışırsa o kadın kaynanadır. Yoksul köylü kadını tarlada atar çapa Varsıl sosyetedeki etrafa satar caka. Yavrusunun başını uyurken kaşıyan o Vatan için mermiyi sırtında taşıyan o. Süslüsü,süssüzü de hem kadın,hem anadır Helâl süt emmiş ya da sütsüzü şansınadır. Kadın için yatırım gümüşe,altınadır CENNET bile ANANIN AYAĞI ALTINADIR. Alper Kürük
![]() |
#156 |
|
![]() Anneler Gününde Bir anaydın sen onu benden de çok severdin Bana pırlanta yürekli evlâdını verdin. Sevgin bölündü şimdi kızınla damadına Bir ad daha eklendi o mübarek adına. Kimi kayınvalide diyor kimi kaynana... Ne derlerse desinler sen benim için ana... Anaların öptüğü yanakta gül açarmış, Ananın duasıyla kişi Cennete varmış... , Alper Kürük
![]() |
#157 |
|
![]() Annemize... Nice 'Anne Günü'ne zaman seni taşısın Sahip olan bizlerin sen en büyük şansısın. Bekaya verdiğimiz tüm annelerimizsin Onları temsil eden tek varlığımız sensin. Gönlümüzün tahtında hep böyle kurul,otur Evlerimiz seninle şenlenir,huzur bulur... Kulağımızdan sesin yıllarca eksilmesin Ellerini saygıyla öperiz annemizin... Alper Kürük
![]() |
#158 |
|
![]() Bekâr Düşüncelerde Gidiyor bilmediği bir yere Ayağı kadere bağlı ömrü Günlerle getiriyor sevâbı Gecelerde günahla öpüşüyor. Umut kararıyor bulutlarda Gerçek iniyor yağmur yağmur Genç kız teri burcu burcu Bekâr odalarında... Ölümsüzlüğü taşıyor ölüm İnsanlara değil ruhlara. Karanlık aşkı itiyor gönül Aydınlığa açık pencerelerinden, Bir bekâr çıkıyor sokaklara Soğuk yataklı evinden. Ayaklarında uzun yollar Başında kesiksiz düşünceler Yürüyor,yürüyor bilmediği bir yere Etrafta tek-tük ışıklı evler. Belki düşüncelerinin bitiminden Geri dönecek güzelliklere, Belki gidecek,gidecek yine kararsız Karşısına çıkıncaya dek Ya ölüm ya da güzel kız... Alper Kürük
![]() |
#159 |
|
![]() Bekârın Rüyası -1- Gönülden çıkıp gitti umutlar Yıldızlara dek, Anahtar deliğinden girdi şeytan Rüyalar taşıdı kucak kucak Yıldızlar kıstı ışıklarını Sessizliği dinledi karanlık ürkek, Gözüne perde indi karanlığın Yumdu gözlerini bir bekâr erkek Ve başladı şeytanın getirdiği rüyalar Bütün tatlı çıplaklığıyla... Yüzü kızarmadı hiç gecenin Karardı karadıkça kıskançlığından, Kavruldu umutları tümden bekârın Şeytanlı rüyaların sıcaklığından... Gözlerini yumup yine Rüyalı uykular bekler bekâr İçinde değil, şeytanı o, rüyada arar... Alper Kürük
![]() |
#160 |
|
![]() Bekârın Rüyası -2- Şurada kuru bir masa Kara umutlar kurulur başında, Ötede çivileri dökülmüş bir iskemle Ve işte kuru ot dolu yatak. Yumduğunda gözünü Koynuna giren nikâhsız karı, Rüyalarda onun olan ev Hep kaybolur gün ışığında. Nerede bilmediği evler? Nerede rüyanın heyecanı? Nerede rüyalarının şeytanı? Alper Kürük
![]() |
#161 |
|
![]() Bekleyiş Senin uzaklığın kadar Ölüm bana yakın, Sevgin olmadığından Hayatı tatsız buluyorum, Gel sor bana,gel bak Günden güne mahvoluyorum. Hayattayken ölmek ne demek? Gel gör bende. Sevgim için ölmeye de razıyım Bilmem ki sever misin Beni sen de? Seni seviyorum,seviyorum Elimden birşey gelmez Ama bir ümit içinde Ölmekle ölmemek arası bekliyorum. Alper Kürük
![]() |
#162 |
|
![]() Ben Dağ başında ateş yakar çobanlar Dumanını bulutlar görür, İçimde ateş yanar Dumanı çıkmaz ki bir gören olsun... Dal ucunda yaprak titrer Sesini kuşlar duyar, İçim tiril tiril aşktan,arzudan Beni dinleyen yok ki İçimi duyan olsun... Yağmuru gök görür,dağ görür, Yaprak görür,çoban görür Gözümdeki yaşları Göz görür,herkes görür Gözü yaşlı,bağrı taşlı olmayanlar anlamaz... Alper Kürük
![]() |
#163 |
|
![]() Ben Böyle Değildim Sanmayın ki ben böyleydim Gençliğimi sorun aynalara, Savurmayın ateşin küllerini Açılmasın artık kapanmış yara. Bir gönlüm vardı ki İstemeden herkese verdiğim, Bir çağımdaydm işte öylesine Dişiyi dişice sevdiğim.... Gün geldi gün üstüne Yaş üstüne yaş yığıldı, Saçlara aklar yayıldı. Ben böyle değildim böyle Gönlümse hâlâ öyle... Alper Kürük
![]() |
#164 |
|
![]() Ben Gibi Misiniz? Sizler de ağlar mısınız Durup dururken sebepsiz? Yıldızlı gecelerde Ne olduğunu anlayamadığınız Bir sıkıntı duyar mısınız sizler de? Başınızı yastığa gömüp Düşünür müsünüz tatlı tatlı? Geceden koyu düşünceler Kafanızı yorar mı sizin de? Sizin de sevdikleriniz Elde edemedikleriniz Var mı benim gibi? Hayata küfreder misiniz Ümitsizliğe kapıldığınız anlar? İnsanlar,ey insanlar Aşk nedir bilir misiniz? Alper Kürük
![]() |
#165 |
|
![]() Ben O Zaman... Ben paramla insanım, Ben arabamla insanım, Ben aşklarımla insanım... ....... Diyenler bir gün de Ben insanım insanlığımla, Ben insanım karımla, Ben insanım umutlarımla Dedikleri gün ben de varım Dedikleri gün ben de onlarlanım... Alper Kürük
![]() |
#166 |
|
![]() Ben Şairim... Gözlerimle kalemsiz aşkı yazabilenim Sessiz sesleri bir bir seçen, duyabilenim Ben şairim... Tanrı hep yaratırsa ben de hep üretirim Birçok sevginin köklerindedir terim Ben şairim... İnsanlar şu dünyada şen yaşasın isterim Hayâlimle buluşur rüyamda gerçeklerim Ben şairim... Alper Kürük
![]() |
#167 |
|
![]() Bencileyin Garipliği bilebilmek için Aşık olmalı insan bencileyin, Yârin gezdiği yerleri Gezip durmalı bencileyin. Akıtabilmeli göz yaşlarını Yâr aklına geldikçe, Her gülen mes'ut mu ola? Gülüp durmalı bencileyin. Garipliği bilebilmek için Aşık olmalı insan bencileyin, Gezen aç kurda,uçan kuşa Yârini sormalı bencileyin... Alper Kürük
![]() |
#168 |
|
![]() Bendeki Sen... Çiçek isimleri vermem Sana çiçeğim diyemem Hoyrat bazı el koparır... Sesin kuş sesinden şakrak Sevgin kaynaklardan berrak Kem bakan gözle bulanır... Çiçekler hoş renklerini Kuşlar ses âhenklerini Bildiklerinden nazlanır... Ne söylesen gider hoşa Senle hayat gitmez boşa Huzur içinde sonlanır... Alper Kürük
![]() |
#169 |
|
![]() Benim Dünyamda Gibilere Yer Yok Bal yerine sevgiler doldurdum peteğine Nefretinle üstünü sıvadın çerçevenin, Gül yerine şiirler serpmiştim eteğine Çiğnediğin gönlümde ömrü bitti çimenin. 'Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok Bir yer ki sevenler,sevilenlerden eser yok.' Diye şarkılar çınlar oldu şimdi bu yerde, 'Sessiz Gemi'ler işler dönülmez seferlerde... Ben sana gibi diye benzetmeler yapamam Gibilerle sanal bir dünyacık yaratamam. İnsanlar için fâni bir tek bu dünya yeter Gerçeğe erişmek zor,sanal yaşamsa beter! Muhtaç etme ey Tanrı'm canımı şu tenime, Canı cana,teni tene ve başkalarına... Acılar dünde kalsın,uzamasın yarına Sevgiler götürülsün sonsuzluk diyarına... Alper Kürük
![]() |
#170 |
|
![]() Berrak Veya Flu Sanma ki bu dünyada iyi insanlar bitmiş İyiler sindirilmiş,kötü istilâ etmiş. Bir yanda ölülerle yaşar fâni diriler Güneş hergün doğarken dünyaya günaydın der. Terazinin dengesi sabit,bozulmaz asla Ne kötüde bir eksik,ne iyide bir fazla... Dünyayı batırmayan bu çok hassas dengedir İyi - kötü arası ibre hep gider,gelir. İyiden bir eksiliş kötüyle tamamlanır İyiler kötü olur,kötüler de uslanır. Hüner iyilik kadar konumu korumaktır, Akın sonu karaysa,karanın sonu aktır. Böyle kurulmuş dünya ve böyle de dönecek, Gülenler ağlayacak,ağlayanlar gülecek. Gerçekçi ve dürüstün hayatı hep berraktır Flu yaşayanlarsa ahmak oğlu ahmaktır... Alper Kürük
![]() |
#171 |
|
![]() Beyaz Beni beyaza bağlayan bağlar çok; Anamın sütü aktı. Kışın soğukluğundan üşüdüğümüz Kar da ak değil mi? Saçlarımız renkler içinden Beyazı seçmez mi Kendiliğinden? Ölüm acı olduğu halde Ölü evine keder dolduğu halde Onlar kara giyer de Ölene niçin giydirmezler? Evet,en son kılıf da beyaz... Talihim kara olsa da Çaresiz,üzülürüm biraz Hamdolsun ki yüzüm ak... Alper Kürük
![]() |
#172 |
|
![]() Beyinde Doğum... Doğum sancılarıydı beynimde şimdi dindi Nur topu gibi derler güzel bir şiir indi... Yavruların tohumu çeşit çeşit atılır Kimisinde dert varsa kiminde neşe vardır. Her bir yaşanan olay beyinde iz bırakır Beyindir deyip geçme olaydan gebe kalır. Taşımak zor bu yükü gün gelip boşalacak İnsanda beyin varken ne doğumlar olacak... Alper Kürük
![]() |
#173 |
|
![]() Bırakılan Gönül Kadından bir öpücük Sigaradan bir yudum Dudağımdan içime Sızan bir zehir duydum. Bir tatlı sarhoşluk Sardı boyumca beni, Bir kadın yokluğuymuş Hayatımdakı boşluk. Zevk zevki doğurdu Aşk da üstüne biber, Dudakları bir kordu Sigara ateşine benzer. Bir an geldi ki o da Sigara gibi benden Kül kül uzaklaştı İzmaritçesine attım ağzımdan Ben onu terkettim O beni bıraktı. Dudağımın izi Benden ona yadigâr Kendi artık yok ama İçim dolusu zehri var... Alper Kürük
![]() |
#174 |
|
![]() Bırakın Gideyim Ona Gecelere bakmışsın belli Ondan gözlerin böyle kara, Bir parlaklık gözlerinde ışıl ışıl Yıldızlardan huy kapmış. Tarlalarda geçmiş ömrün Yastık yapıp uyumuşsun buğday demetlerini Saçların sararmış. Dert yüzü görmüş olacaksın Ki benzin de sararmış. Bir yıldız görüyorum gecelerde Sen de görüyorsundur elbet Bakışlarımız birleşsin onda Işıkcasına görelim birbirimizi Gönüllerimizde doğsun Başlanmadık bir aşka niyet. Saçların gündüzler gibi uzun Göğüslerin aşk yolunda çift tepe, Dönüşü yok zıt yolculuğumuzun Haykırmak istiyorum sessizliğe: Ulak ulak olun yolar Alıp gideyim başımı, Yoluma durmayın dağlar Çiğner giderim sizi. Bir sevgili gözetlermiş yolumu Belki güler,belki ağlar... Alper Kürük
![]() |
#175 |
|
![]() Bilinmeyen Yolun Yolcusu Durakta bekliyorum, bir otobüs geçecek Bilmediğim bir semte alıp da götürecek. Nerde ineceğimi ne gördüm,ne bilirim Oraya varır varmaz durmadan indirecek. Otobüs,her duraktan bir defa gelir geçer, Binecek yolcusunu dâima kendi seçer. İlk bindiğin durağa sanma tekrar gelirim, Aşk şarabını insan ömründe bir kez içer... Alper Kürük
![]() |
#176 |
|
![]() Bilmem Ki Niçin? Hep böyle kaçacak mı uykum? Tımarhane kaçkınına Hayat şaşkınına mı döneceğim hep? Düşüncelerimle ve herşeyimle. Körsen ışıklar Kör geceleri delip Hep ötekilere mi getirecek Deliksiz uykuları yüklenip.? Kalbura mı dönecek hep benim uykum? Gecelerin ilhamıyla Bir kalkıp Bir yatacak mıyım Sıkıntılarla kıvranıp? Seni hep yazdığım şiirlerin Mısralarında mı seyredeceğim çıplak? Ben şiir yazıyorum senin için Sen hayal-meyal görüneceksin ve silik Ben yine uykumu böleceğim senin için. Bilmem ki bunların hepsi niçin? Alper Kürük
![]() |
#177 |
|
![]() Bir Ayağa Deyişler (Sayın Mansur İlhan Yakar 'ın 'Amma sen gel bana sor' ayağına ithafen.....) Ayağına uygun gerek bir adım Kuralına uydum da uyguladım, Mısraları çatıp çatıp yolladım Çatıyorum 'amma sen gel bana sor'. Geceleri insan uykuya yatar Benim gibileri olanı da var, Uykusuz gözlerim yıldızlar yakar Yatıyorum 'amma sen gel bana sor'. Kimi altınını okkayla tartar Kimi meteliğe bin kurşun atar, Bencileyin şair hep caka satar Satıyorum'amma sen gel bana sor'. Büyük lokma ye de büyük söyleme Rezil rüsvay olmak var tüm âleme, Büyük lokma düştü başa elleme! Yutuyorum 'amma sen gel bana sor'... Alper Kürük
![]() |
#178 |
|
![]() Bir Ben Bilirim Bir ben girip çıkarım evime Bir de bencileyin bekâr kedim, Bir ben bilirim sessiz sokakları Erken sabahlarda Bir de aç köpekler. Efkârlanırım bazı bazı... Bir ben bilirim gecenin dostluğunu Bir de gece dostu dertliler. Unuturum şarkıların,türkülerin tümünü Dert dert üstüne doğunca ah... Tek şu şarkı dökülür dudaklarımdan: 'Bir ben bilirim çektiğimi Bir dahi Allah...' Alper Kürük
![]() |
#179 |
|
![]() Bir Ben Yeterim Sevsen beni sen de güzel Aşkın bana hep ızdırap mı? Benden iyi yedi kat el Nedir bana düşmanlığın? Kınalar görmesin ellerin Dualar etmesin dillerin Kıvır kıvır kopsa bellerin Desem bana ben ederim. Seni seven olsun amma Eli değmeye varmasın, Ben yandım yanar giderim Dilerim başkası yanmasın. Benim dilim anar durur Başka diller anmasın, Ben aklına gelmedikçe Kulakların çınlamasın. Cehennemlik olsan dilber Kıyamam Vallahi sana Yığın yığı odunla yakmasın Tanrı'm Bir beni altına sürsünler Ben seni bütün yangımla Beni yaktığın kadar yakarım. Alper Kürük
![]() |
#180 |
|
![]() Bir De Beni Dinle... Kulağa uzaktır kâlbin duyulmaz Gel sen yakın olan beynini dinle, Kâlbini dinleyen pek iflâh olmaz Son sözünü söyle akıl dilinle... Yalandır yolların kâlpten geçtiği Bir damar girer,çıkar yürekten, Kanla dolar onun el eriştiği Gamla dolar âşık yürek gerçekten... Alper Kürük
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Bugün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |