25-01-2010, 21:47 | #151 |
|
Ne ilginç türkülerimiz var... |
25-01-2010, 21:48 | #152 | |||||||||||||||||||||||
|
Ama gerçekten güzel.. |
31-03-2010, 10:31 | #153 |
|
Türkünün Yöresi: Ilgın
Besteci / Derleyen: Fethiye Korkmaz Güzellikte üç şey var nişane Biri işve biri cilve naz da var Naz da var naz da var naz da var amman İşve sana cilve ona naz bana Vermem seni yad illere illere illere illere aman Kurban olam dudu gibi dillere dillere dillere aman Meyvalarda üç meyva var sevilir Biri elma biri ayva nar da var Nar da var nar da var nar da var amman Elma sana ayva ona nar bana Yeni duydum sevdalısın sevdalı sevdalı sevdalı aman Şu derdimin dermanı dermanısın dermanı dermanı aman Çiçeklerde üç şey var koklanır Biri lale biri sümbül gül de var Gül de var gül de var gül de var amman Lale sana sümbül ona gül bana Vermem seni yad illere illere illere illere aman Kurban olam dudu gibi dillere dillere dillere aman Fidanlarda üç fidan var dikilir Biri fidan biri civan biri kız Kız da var kız da var kız da var amman Fidan senin civan onun kız benim Yeni duydum sevdalısın sevdalı sevdalı sevdalı aman Şu derdimin dermanı dermanısın dermanı dermanı aman Çalgılarda üç çalgı var çalınır Biri kanun biri keman saz da var Saz da var saz da var saz da var amman Kanun sana keman ona saz bana Vermem seni yad illere illere illere illere aman Kurban olam dudu gibi dillere dillere dillere aman Hayvanatta üç hayvan var sevilir Biri aygır biri beygir biri tay Tay da var tay da var tay da var amman Aygır senin beygir onun tay benim Yeni duydum sevdalısın sevdalı sevdalı sevdalı aman Şu derdimin dermanı dermanısın dermanı dermanı aman |
09-04-2010, 23:40 | #154 |
|
Dün gece bir güzel gördüm düşümde
Savurmuş saçları gezer dolaşır İncidir dişleri her gülüşünde Gerçek mi yalan mı aklım karışır Uyanıp kalkınca yanımda olsa Düşüme değil de koynuma gelse Biraz cilvelenip yüzüme gülse Sevincim göklere arşa ulaşır Gözüm yolda artık dedim bilesin Düşüme de olsa gene gelesin Ceylani'yi zaman gelip bulasın Güzele sözünde durmak yaraşır |
09-04-2010, 23:46 | #155 |
|
Ey Şahin Bakışlım Bülbül Avazlım
Bir Eli Kadehli Bir Eli Sazlım İşte Ben Gidiyom Kal Ahu Gözlüm Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Yolda Harami Çok Engel Arada Ayırma Sevdiğim Demde Sırada özüm Gider Ama Gönlüm Burada Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Ta Ezelden Ezel Sevgim Sevginde Şu İki Cihanda Kevn-ü Mekanda Nizam Başlarında Ulu Divanda Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni Kul Hüseynim Der Ki Gül Benzim Soluk Serimize Yazılmıştır Ayrılık Vallahi Sevdiğim Gönüller Birlik Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni |
10-04-2010, 02:21 | #156 |
|
`Ben şairim, karanlıkta gelse şiirin hası ayak sesinden tanırım, ne zaman bir köy türküsü duysam şairliğimden utanırım`
Bedri Rahmi Eyüboğlu |
29-04-2010, 13:27 | #157 |
|
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne
Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne |
20-04-2011, 22:12 | #158 |
|
Karlı Dağlar
Döner çarkı devran Döner zaman biter Bugünüm dünümden Dünden de beter Dost düşman olmuş Olmuş oy beter Kovsam da gitmiyor Bağrımdaki keder Karlı dağlar dağlar Kime gidem diyem Kime diyem bu zor Zor hallarımı Feryadımı figanımı Dağlar Dağlar Yine dağlar anlar Basar bağrına Medet ummam Dostumdan yarenimden Yola gelmez Kıyme bilmez yarimden Dostun acı sözü Vurdu derinden Yaraladı Talan etti yerimden Karlı dağlar dağlar Kime gidem diyem Kime diyem bu zor Zor hallarımı Feryadımı figanımı Dağlar Dağlar Yine dağlar anlar Basar bağrına Söz & Müzik: Sıla Gülhan Kul Eyledin Kul diye geldim ben Bu yalan dünyaya Vardlığımı bilen var mıdır Kim bilir? Gözlerimden akan döndü deryaya Bu halim bilen var mıdır Kim bilir? Sığınır bedenim dağına taşına Aldanmışım senin gözüne kaşına Medet ummam gayrı durmam yoluna Yalansın sen yalan be zalımsın dünya Söz & Müzik: Sıla Gülhan Yeni aşka düşen gönlüm Yeni aşka düşen gönlüm Mızrap getir teli dindir Teli dindir Çemene çık seyrana gel Bülbül olup gülü dindir Gülü dindir Ben nazlıyam Naz ederem yare Nazlı yare Azeri |
20-04-2011, 22:14 | #159 |
|
Turnalar
Ben derdimi hangi dağa Yüreğimi hangi suya diyemiyorum Sen benimsin bahar gözlüm Yarınlar da ikimizin Yürüyoruz Turnalar Sevdiğim oy Sen benimsin bahar gözlüm Yarınlar da ikimizin Yürüyoruz akmalı insan sevdiğine derelerden çaylardan ve nehirlerden çiçek toplayarak sarılmalı insan sevdiğine göllerden denizlerden okyanuslardan dağlara sırtını vererek koşmalı diyorum insan sevdiğine yangınlardan yıldızlardan ve güneşten yanmayı bilerek Ben sevdamı hangi yele Şu gönlümü hangi yare diyemiyorum Sen benimsin bahar gözlüm Yarınlar da ikimizin Yürüyoruz Turnalar Sevdiğim oy Sen benimsin bahar gözlüm Yarınlar da ikimizin Yürüyoruz Solist: Ali Ekber Eren |
20-04-2011, 22:17 | #160 |
|
bir nehir ki ömrüm
sonra fark ettim ki su akıyor, rüzgar esiyor, yağmur yağıyor herşey yine ve aynı şekilde oluyor.. öyle bir yere geldim ki sıcak ve soğuk, aşk ve nefret, savaş ve barış üşümek ve sonra ısınmak gibi.. gitsem ayrılık olur, kalsam çöl.. gidersem bende hasret olur ve belki beni sevenler de özler ama anladım ki özlemden hiç kimse ölmüyor, ama ben ölüyorum.. nefes alıyorum, önemsiyorum ve gitmek istiyorum.. anladım ki hasret yeni bir aşk’a kadar sürüyor.. sevdiklerim ve beni sevenler, bağışlağın su akıyor ve ben gidiyorum... Bir nehir ki ömrüm Taşır bin yıllık kavgasını Yurtsuz aşklarımın Bir nehir ki ömrüm Yüreğim baş eğmez bir haylaz Bir nehir ki ömrüm.. Buzun ateşe değdiği zaman Terin toprağa Gülün yaprağa Işığın suya değdiği zaman Dudaklarım gözlerinde Aşkı içeceğiz.. Bir mavzer buğusunda loy Gözlerim kıyısında Hazarın büyüsünde Soğan kırıp zafere Aşkı içeceğiz. |
21-04-2011, 11:31 | #161 |
|
Türkülerimizin hepsi birbirinden güzel,her ne kadar arada garip sözleri olanlar olsa da... :P
Daha çok neşeli türküleri seven ben de en sevdiklerimden birinin sözlerini eklemek isterim. Cemilenin gezdiği dağlar meşeli Cemilenin Gezdigi Daglar Meseli Cemile'nin gezdiği dağlar meşeli imanım, Haydi üç gün oldu cemilem ben bu derde düşeli. Haydide hopbak cemile'm nasıl nasıl edelim biz bu işe Nikahımızı gıysın ünnen gelin hoca memiş'e. Cemile gız ne gezersin hayatta, Basma fistan, parlakda babuç ayakda. Haydide hopbak cemile'm nasıl nasıl edelim biz bu işe Nikahımızı gıysın ünnen gelin hoca memiş'e. Cemile'nin fistanı saman sarısı imanım, Haydi gören sancek cemile'm gız muhtar garısı. Haydide hopbak cemile'm nasıl nasıl edelim biz bu işe Nikahımızı gıysın ünnen gelin hoca memiş'e. Sözler: Anonim Yorum: Denizli Türküleri http://www.turkulertube.com/video_1EU8JK27D5K.html |
22-04-2011, 00:03 | #162 |
|
"...Gelelim “Manda yuva yapmış söğüt dalına “türküsüne:
Türküler eleştirilmek istendiğinde sözleri anlamsız bulunduğunda hep bu türkü dile dolanmıştır.eğer ki ; yöresel kültür, dil, türkünün ne amaçla yapıldığı neyi anlattığı bilinmiş olsa eleştirenler herhalde başlarını öne eğerdi. Türkü Kastamonu’nun Tosya ilçesinden derlenmiştir. Bende Kastamonuluyum. Çocukluğumdan beri duyduğum bildiğim şekli ile yörede okunan sözleri şöyledir Of-of------- Manda yuva yapmış söğüt dalına –aman aman Yavrusunu sinek kapmış gördün mü Amanin yandım. Amanin amanin amanin yandım Tiridine tiridine tiridine bandım Bedavamı sandın para vedim aldım Of-of------- Sabahlayin erken çifte giderken-aman aman Öküzüm torbadan düştü gördün mü Amanin yandım Bağlantı Of-of---- Sabah ezanını okurken-aman aman Müezzin minareden uçtu gördünmü Amanin yandım Bağlantı (Bu türkü TRT repertuarına “ Aşağıdan geliyor Türkmen koyunu” Kıtası ilavesi ile girmiştir. Bunun nedenleri ayrı bir konu başlığıdır.) Türküde anlatılmak istenilenin ne olduğunun anlaşılabilmesi için hem türkünün çıkış nedeni hem de yöresel özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir. Yöre dili ve anlatımı yöresel kültür çok önemlidir. Bizce çok bilinen bir kelime yörede farklı anlamlarda kullanılabilmektedir. Örneğin, ”Handan” Hoş neşeli, güler yüzlü anlamında bir bayan ismi olarak bilinmesine rağmen handan, yörede aşağılayıcı küfür niteliğinde bir sözdür. Mayıs bir ay adı olmasına rağmen yörede taze tezek için kullanılır. vb Türkünün hikayesine gelince: Dönemin beyi tarafından halk ozanlarının yönetim aleyhine söz söylemeleri yasaklanmıştır. Bu yasağın yanı sıra saz çalıp türkü söyleyen ozana bir eğlencede kendilerine türkü çalması emrivakisi yapılmış, bir kenara da önüne kuru ekmeklerden oluşan yemek konmuştur. Bu ortamda bu türkünün çıktığı söylenmektedir. Ozan da kendisine yapılan bu haksızlığı onlarla dalga geçerek dile getirmiştir. Şöyle ki; Tosya bilindiği gibi pirinci ile ünlüdür.çeltik tarlalarının sürülmesinde kullanılan manda, yazın sıcağında göletlere yatarak az kıllı olan derisini hem serinletmek hem sineklerden korumak amacıyla çamura bular. Bunun içinde göletlerin ve çeltik tarlalarının kenarlarında bulunan ve dalları da suyun içine kadar uzanan salkım söğütlerin dalları üzerine, gölgesine yatar. İşte mandanın söğüt dalına yuva yapması budur. Yavrusunu Sinek Kapması da yavrunun sinek tarafından ısırılmasıdır.çünkü yörede kapmak sözü ısırmak anlamındadır. "Köpek kapar" gibi. Ayrıca “cız tutmak” diye bir deyim vardır. Bir tür sineğin hayvanların kuyruk altlarına girip ısırması ile oluşan ve hayvanı delirten oradan oraya sıçratan bir olaydır. Ardından “gördünmü” sözcüğü ile türküye devam edip akıl almaz olayların olduğunu vurgulayıp alay etmektedir. İkinci kıtadaki “Öküzün torbadan düşmesi ise:Öküzlerin hem yemlenmesi , ekine zarar vermemesi hemde zaman kazanmak için boyunlarına takılan yem torbasının öküzün boynundan çıkması ve öküzün yemeden içmeden kesilmesi anlamını taşır. Üçüncü kıtadaki müezzinin minareden uçması da erenlere karışması ermesi anlamındadır. Bağlantı bölümünde de tirit yemeğini emeği karşılığı hak ettiğini anlatıyor. Tirit: kuru ekmekleri sıcak su ile ıslatılarak yapılan bir yöre yemeğidir. durumu iyi olanlar et suyu soğan ve kıymada ilave edebilirler. Türkü baştan sona içinde doğruları anlatan fakat ilk bakışta anlamsız gibi görünen bir ifade taşımaktadır. Ozanın ince zekası hiciv sanatının çok güzel bir örneğini sunmuştur. Özellikle farklı anlam taşıyan kelimeler seçilmiş ;kendine yapılan haksızlığa onlarla alay ederek “eylenerek” dalga geçerek cevap verilmiştir. Ayrıca Türkü melodik açıdan da çok zengindir. Hoş ritmik bir yapısı vardır .Bu nedenle üç kuşak Halk Müziği sanatçıları tarafından Repertuarlarına alınmışlar ve kasetlere okumuşlardır. Zehra Bilir, Belkıs Akkale ve Kubat bu sanatçılara örnektir. Türküler Dolusu Sevgiyle Dostlukla San. Öğr. Gör. İrfan Kurt* Not: Bu yazı "yöresel anlatım içersinde Hiciv sanatının uygulanması ve Manda yuva yapmış Söğüt dalına gerçeği" başlığı altında Müzikte Temsil & Müziksel Temsil 6-7-8 ekim 2005 İstanbul Uluslararası Sempozyumunda tarafımdan bildiri olarak sunulmuştur." *İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğretim Görevlisi |
22-04-2011, 01:05 | #163 |
|
Buz Tutmuş Gönül Dağını
Yoruldum sevda yükünden Çekemem ben bundan sonra Tükenmez aşkın narına Yanamam ben bundan sonra Buz tutmuş gönül dağını Eritsen de hep karını Dikensiz olsa gülünü Deremem ben bundan sonra Yüce dağı yol eyledim Viran oldu gönül bağım Gel gör ne perişan halım Dönemem ben bundan sonra Buz tutmuş gönül dağını Eritsen de hep karını Dikensiz olsa gülünü Deremem ben bundan sonra *** Düş Bana Neyler İndim aşkın deryasını boyladım Uykuda gördüğüm düş bana neyler Dostlar benim yüreğimi dağladı Gönül dağım sisli kar bana neyler Dostlar benim yüreğimi dağladı Gönül dağım sisli kar bana neyler Gönül vefasız yar har ettin beni Ölü dağa giden yol ettin beni Bahçemde yeşermez dal ettin beni Bedenimden ayrı ayrı dal bana neyler Bahçemde yeşermez dal ettin beni Bedenimden ayrı ayrı dal bana neyler Çaresizim zalim yarin elinden Bülbül zar ağlıyor gülün dalında Muradım almasan gençlik çağında Kırk yaşından sonra saz bana neyler Muradım almasan gençlik çağında Kırk yaşından sonra saz bana neyler *** Ele Çevirdin Ah edip ağlarım kendi halime Gözümün yaşını sele çevirdin Duymadım yar senden bir tek kelime Küsüp de başını ele çevirdin Bilirsin ki canım senden vazgeçmez Kötü sözlerine gönlüm darılmaz Sen olmasan gülüm sazım çalınmaz Yar aşkımı kopmuş tele çevirdin Yoruldu dizlerim senin peşinde Zayoldu emeğim elin işinde Kurudu umudum canım içinde Esip de külümü yele çevirdin Bilirsin ki canım senden ayrılmaz Kötü sözlerine gönlüm darılmaz Sen olmasan gülüm sazım çalınmaz Yar aşkımı kopmuş sele çevirdin *** Adın Kırılır bütün bilmeceler Bir cevap kalır avucumda Kırılır bütün bilmeceler Bir cevap kalır avucumda Susar bütün kelimeler Adın kalır aklımda Susar bütün kelimeler Adın kalır saklımda Küser aşık sevdasına Susuz kalır gizlenmeler Küser aşık sevdasına Susuz kalır gizlenmeler Denize bakamaz gözlerin Adını susar deryalar Denize bakamaz gözlerin Adını susar deryalar Söz & Müzik: Erkan Aydar *** Dönme Bana Yarim Yarim bugün Kuşatılmış bir kent gibi gözlerim Yağmur ertesi bir koku dudaklarımda Dönme bana yarim Gözlerinden geçeyim/göçeyim Soğuk duvarlar ardında ağlamayayım Yarim bugün Susuz kalmış toprak gibi sözlerim Uyku ertesi bir bakış uzaklığında Dönme bana yarim Gözlerinden geçeyim/göçeyim Soğuk duvarlar ardında ağlamayayım Erkan Aydar *** Geleceğim Sana Yollarda kar boran buz olsa da Sıradağlar geçitsiz engel olsa da Bir gün yalınayak terli gömlekle Bekle geleceğim sana Bir gün yalınayak terli gömlekle Bekle geleceğim sana Belki yakın olur belki ırak Sırtımda hatıralar saçımda ak Gün sene bilmiyorum ama muhakkak Bekle geleceğim sana Cümle köprüleri sel alsa da Bedenim aç susuz yorgun olsa da Azığım bir tutam bir avuç sevgi Bekle geleceğim sana Belki yakın olur belki ırak Sırtımda hatıralar saçımda ak Gün sene bilmiyorum ama muhakkak Bekle geleceğim sana Söz: Talat Ersoy Müzik: Talat Ersoy Solist: Gamze Akkuş |
10-05-2011, 16:55 | #164 |
|
Sizlere "Rengahenk Türküler - Karadut" albümünü önermek isterim. Benim gibi türküseverlik konusunda geri kalmış birinin dahi zevkle dinlediği bir albüm.
Ayrıntılı bilgiler burada var:http://www.cnnturk.com/2010/kultur.s...1.0/index.html |
14-06-2011, 11:30 | #165 |
|
hasanım ağu içti, leb-i sükker ah çeker
hüseyin attan düştü, kime şikar ah çeker nerde kalmış acaba, bak zülfikar ah çeker ali'nin on bir oğlu, yerde yatar ah çeker fatma ana ciğeri sızlar sızlar ah çeker hüseyin attan düştü, sahra-i kerbela'ya cibril kurban haber ver sultan-i enbiyaya yektir ali tektir ali şahtır ali ali ali cansın ali ali ali yar ali medine dağlarında susamla sümbül ağlar dağlar inim iniler sular sarhoş sel ağlar cümle kuşlar figanda vah dertli bülbül ağlar viranede baykuşlar hû çeker yıl yıl ağlar kerbelaya kulak ver sahra ağlar çöl ağlar lanet olsun yezid'e şah-u geda kul ağlar ey mürteza gel yetiş binekte düldül ağlar hasanım ağu içmiş gözyaşları sel ağlar kerbela imdat ister gözedirler yol ağlar hüseyin attan düştü, sahra-i kerbela'ya cibril kurban haber ver sultan-i enbiyaya yektir ali tektir ali şahtır ali ali ali cansın ali ali ali yar ali |
20-06-2011, 11:41 | #166 |
|
Tanımadığım Ten- Ahmet Arslan'ı muhakkak dinlemelisiniz
Yalnizca bir kirintiydin, icime ilk dustugunde Vakitsiz bir anda... Bilmedigim bir neden beni alip goturdugunde o yerlere Keder ve budalaliktan baska yasamin bir anlami varmiydi Aradigim aski bulduysam, sendedir ya bu benim icimde dolasanda kimdir Ya bu benim icimde mekan tutanda kimdir Adem evvelinden beri bir yanimiz noksandir neylersin... Beni bu alemde divane gibi gezdiren sen degilmisin Geriye kalan yalnizca tanimadigim bu tendir |
20-06-2011, 12:27 | #167 | |||||||||||||||||||||||
|
Aylardır dinliyorum. Dün de 3 kez dinledim. |
20-06-2011, 14:44 | #168 | |||||||||||||||||||||||
|
"sadece susarak özlüyorum seni" de çok güzel üstadım |
20-06-2011, 14:45 | #169 | |||||||||||||||||||||||
|
Ama, "Tanımadığım Ten" bambaşka. |
20-06-2011, 14:56 | #170 | |||||||||||||||||||||||
|
Kesinlikle üstadım eminim dinlemişsinizdir zira sizinle aynı yönde müzik zevkimiz olduğuna hiç şüphem yok yine de eğer dinlemediyseniz bir türkü daha dinlemenizi önerebilirim mikail aslan-direga zerre mı (türkçe alt yazılı da var ) |
20-06-2011, 15:00 | #171 | |||||||||||||||||||||||
|
Dinledim. Mikail Aslan ile Ahmet Aslan kardeş zaten. Biliyorsunuzdur. |
24-06-2011, 13:19 | #172 |
|
Ender Balkır - Ben Feleği Gördüm
Ahmet Aslan - Dağlı Bir Kabiledir Aşk Gülbahar - Dia I Noce Rogo Al Dio Efkan Şeşen - Dermanımsın Yar Nevzat Karakış - Kiremitte Buz musun |
07-08-2011, 00:51 | #173 |
|
Güneş Rakı Burcunda
Sevgili dost iyi bak Güneş rakı burcunda Ufak ufak içersek Ölüm mü var ucunda Ne derlerse desinler Biraz peynir versinler Ne derlerse desinler Biraz meze versinler Dostlar yağ bal yesinler İçerler en sonunda Onlar yağ bal yesinler Ölüm var en sonunda Çin maçin'den gelirler Gönlümüzü alırlar Birkaç kadeh alırlar Bilmem ayın kaçında Ne derlerse desinler Biraz peynir versinler Ne derlerse desinler Biraz meze versinler Dostlar yağ bal yesinler İçerler en sonunda Onlar yağ bal yesinler Ölüm var en sonunda Söz: T. Kutsi Makal Müzik: Lütfü Gültekin |
07-08-2011, 00:52 | #174 |
|
Kardelen
Sen toprağa sığmayan sevda Sen toy yeşilin aydınlığı Sevgili kardelen Yağmur oldum yağdım yoluna Kirpiklerin ıslandı sele karıştı Muradın bereketin olamadım Öptüm okşadım toprağını sıcak ve aydınlık Yapraklarım utandı sarardı Düşüp gazele karıştı Güneşin olmayı bilemedim Sen erken günlerin mutlu telaşı Ben yorgun dağların çileli başı Yenik düştüm rüzgarlarına Sana meltemleri estiremedim Sen, bayırların nazlı gelini Sen sefasına eremediğim mevsim Ve sen nakış nakış beyaza işlenen isim Ağır geldin yüreğime Sevdanı çekmeye gücüm yetmedi Sana baharları getiremedim Söz: Şevki Akar Müzik: Gazi Çekin |
07-08-2011, 00:53 | #175 |
|
Bu da memleketten gelsin
KAYANIN DİBİNDE Kayanın dibinde oy oy mal mı yayılır oy Döşeğin üstünde oy oy nar mı soyulur oy Bir gün görmeyinen oy oy yar mı sevilir oy Gecesi gündüzü oy oy bir olmayınca oy Karanfil ekmişim oy oy gül ekmemişim oy Unutmuş dibine oy oy su dökmemişim oy Sanki ben ayrılık oy oy hiç çekmemişim oy Çekerim ayrılık oy oy seni bir zaman oy Söz-Müzik: Hasan Durak |
07-08-2011, 00:54 | #176 |
|
ETEK SARI
Etek sarı sen etekten sarısın Kurban olam Beydağı'nın karısın Sordum sual ettim kimin yarisin Ben demeden dolu gibi döküyü Bir gömlek diktirdim kolu düğmeli Herkes sevdiğine boyun eğmeli Deli gönlüm çirkine bel bağlama Sevdiğim yar Arguuvan'a değmeli Söz-Müzik: Hasan Durak |
07-09-2011, 22:15 | #177 |
|
Bülbül
Sabah seherinde duydum sesini Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Soramadım kaybeylemiş nesini Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Sende de var imiş bendeki yare Çok tabip uğraştı bulmadı çare İkimiz de gamlı dertli biçare Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Kul Niyazi der ki elem var bende Boyası gözyaşı kalem var bende Yalnız görme beni alem var bende Hem ağladın hem de ağlattın bülbül Grup Canlar |
21-09-2011, 11:03 | #178 |
|
Uzun zamandır türkü eklememiştim, bu da benden.
Deli Gönül Deli gönül feryad etme boşuna Hal bilmez kişiye yar olamazsın Bir mürşide bağlamazsan özünü Hak' kın huzurunda var olamazsın Medet sevdiğim. Vefasız güzelden olur mu çare Yoruldum derdinle öldüm bin kere Düşme bir zalime göz göre göre Sen insanoğlusun kör olamazsın Medet sevdiğim. Akarsu bülbüller ötmez bağımda Dumanlar eylene gönül dağımda Aşk ateşi yanar oldu bağrımda Yanmış yüreğime kar olamazsın Medet sevdiğim. Yöre : Sivas/Kangal Kaynak : Muhlis Akarsu Cengiz ÖZKAN' dan dinlemenizi tavsiye ederim. |
21-09-2011, 12:41 | #179 |
|
Feryadı İsyanım (Mazlum Çimen'den)
Mem nelere gark olmadı zinin ateşi için Ferhat dağı delmedimi Şirinin düşü için Kusur ise her saniye her yerde seni anmak Mecnun azmı yemin etti Leylanın başı için Gözlerinin dokunduğu her mekan memleketim Bakı verde uzamasın gurbetim esaretim Ahmet Arif hasretinden prangalar eskitmiş Beni böyle eskitense prangalı hasretin Sana yine sana yandım Nesimide dün gece Gözlerinle yüzüleyim bend olayım hallaca Böyle hüküm buyurmuşlar Tanrılar divanında Ha ben sana yollanmışım ha Muhammet miraca cümle cihan güzellerin yüzlerine ben örsün gözlerin balyozu oldu içerimdeki örsün ruhumdaki fırtınalar merihi usandırdı Nuh'a haber eyleyinde gelsinde tufan görsün |
23-09-2011, 20:25 | #180 |
|
Merhaba (Kerbela Ağıdı)
Merhaba (Kerbela Ağıdı)
Kerbela’yı yalınayak yürüdüm Sana geldim can Hüseyin merhaba Su içmedim yudum yudum kurudum Sana geldim can Hüseyin merhaba Ben düşmüşüm erenlerin derdine Canım kurban Kerbela’nın merdine Gözlerimle su getirdim yurduna Sana geldim can Hüseyin merhaba Ferman Baba yalvarıyor Allaha Giden canlar geri gelmez bir daha Ben bilirim suçun yoktu vallaha Sana geldim can Hüseyin merhaba Ferman Baba Not: Selda Bağcan veya Serhad Raşa'dan dinlenebilir. |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |