04-06-2009, 11:36 | #151 |
|
KADERİMDE HEP GÜZELİ ARADIM
Kaderimde hep güzeli aradım İçimdeki sazlar başka söz başka Hayalimde canlanırken muradım Duvardaki resim başka sen başka Gökyüzünde otağ kurdum oturdum Yeryüzünde hayat başka ruh başka Bu sevdadan artık ben de yoruldum Yaz yağmuru kış yağmuru bambaşka Güfte: Fethi Dinçer, Beste: Avni Anıl |
04-06-2009, 11:36 | #152 |
|
KADIN
Sürülmez sefa, çekilmez cefa Beklenmez vefa gibisin kadın Bilinmez hece, sonsuz işkence Sanki bilmece gibisin kadın Uzun bir destan, solmaz gülistan Sevene sultan gibisin kadın Bazen bir çiçek, bazen kelebek Bazen de melek gibisin kadın Sevgiye kanmaz, aşka inanmaz Aşktan usanmaz gibisin kadın Gönüllere taç, ruhlara ilaç Aşkıma muhtaç gibisin kadın Güfte: Melih Özer, Beste: Teoman Alpay |
04-06-2009, 11:37 | #153 |
|
acil KHS'ye bekleniyorsunuz
|
04-06-2009, 11:37 | #154 |
|
KADIN BİR GÜL
Kadın bir gül, aşk bir mevsim Tez geçer kanmaya gelmez Bulunca sev, kaybolunca Bir ömür yanmaya deymez Unut unuttuğu yerde Adını anmaya deymez Ya sarhoş kal ya rüyada Hayat uyanmaya deymez İnanma hiç gözyaşına Yalandır kanmaya gelmez Bakma mahsun duruşuna Bir melek sanmaya gelmez Güfte: Melih Özer, Beste: Teoman Alpay |
04-06-2009, 11:37 | #155 |
|
KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET
Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime Perde-i zulmet çekilmiş, korkarım ikbalime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime Güfte, Beste: Kemani Serkis Efendi, Makam: Nihavend |
04-06-2009, 11:38 | #156 |
|
Ömür biter, sanat müziği bitmez..
|
04-06-2009, 11:38 | #157 |
|
KISKANIRIM SENİ BEN
Saçın yüzüne deyse, tenini kıskanırım Birine söz söylesen, dilini kıskanırım Kıskanırım seni ben, kıskanırım kendimden Bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden Sakın takma göğsüne, gülünü kıskanırım Seni saran kemerden, belini kıskanırım Kıskanırım seni ben, kıskanırım kendimden Bu nasıl aşk Allahım, öleceğim derdimden Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Teoman Alpay |
04-06-2009, 11:38 | #158 |
|
KALBİMİ KIRA KIRA
Senden bana ne kaldı, bir hatıradan başka Bir daha geri dönmem, yalan kattığın aşka Kalbimi kıra kıra, bıraktın bir hatıra Günahını yalancı dudaklarında ara Gözyaşların boşuna, düşme artık peşime Yansın yüreğin yansın, şimdi de bende sıra Kalbimi kıra kıra, bıraktın bir hatıra Günahını yalancı dudaklarında ara Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Teoman Alpay |
04-06-2009, 11:39 | #159 |
|
KAHVERENGİ GÖZLERİN
Sanki billur bir pınar kahverengi gözlerin Ruhuma neşe sunar kahverengi gözlerin Rüzgarlar kadar serin, ufuklar kadar derin Senin en güzel yerin kahverengi gözlerin Mehtapta benzer aya, bakarım doya doya Sanki tatlı bir rüya kahverengi gözlerin |
04-06-2009, 11:39 | #160 |
|
KIŞLADA BAHAR (KARA GÖZLÜM)
Kara gözlüm efkarlanma gel gayrı İbibikler öter ötmez ordayım Mektubunda diyorsun ki gel gayrı Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım Dağlar taşlar bu hasretlik derdinde Sabır sebat etmez gönül yurdunda Akşam olur tepelerin ardında Daha güneş batar batmaz ordayım Bahar geldi koyun kuzu koklaştı İki aşık dört senedir bekleşti Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı Vatan borcu biter bitmez ordayım Güfte: Bekir Sıtkı Erdoğan, Beste: Gültekin Çeki, Makam: Rast |
04-06-2009, 11:40 | #161 |
|
sayın tavus 2.sn nefes alın lütfen yukarda bişeyler yazıldı okuyun mutlaka
|
04-06-2009, 11:40 | #162 |
|
MİHRABIM DİYEREK
Mihrabım diyerek sana yüz vurdum Gönlünün dalında bir yuva kurdum Yıllardan beridir yalvarıp durdum Sevgilim demeyi öğretemedim Gönlünde sevgime yer vermedinde Yaban güllerini hep derledinde Ellerin ismini ezberledinde Bir benim adımı öğretemedim Sonunda hicranı öğrettin bana Ben sana sevmeyi öğretemedim Güfte: Turgut Yarkınt, Beste: Avni Anıl |
04-06-2009, 11:40 | #163 |
|
MEVSİMLER YAS TUTUP
Mevsimler yas tutup güller ağlasın Ahımla inleyen eller ağlasın Mademki sen yoksun şimdi yanımda Leylaklar dökülüp güller ağlasın Sevgilim bu yerden gittin gideli Ilgıt ılgıt eser sevdanın yeli Bu öksüz ruhumun sensin emeli Leylaklar dökülüp güller ağlasın Güfte: Mustafa Sevilen, Beste: Yıldırım Gürses |
04-06-2009, 11:40 | #164 |
|
MÜMKÜN MÜ UNUTMAK
Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam Rüya gibi hülya gibi birşeydi o akşam İçtik kanarak bir ezeli meydi o akşam Rüya gibi hülya gibi birşeydi o akşam Güfte: Rıfat Ahmet Moralı, Beste: Rakım Erkutlu, Makam: Nihavend |
04-06-2009, 11:41 | #165 | |||||||||||||||||||||||
|
Sanat müziğinin bünyeye etkileri, nefes almamak.. vs... |
04-06-2009, 11:41 | #166 |
|
NAZENDE
Deydi saçlarıma bahar gülleri Nazende sevgilim yadıma düştün Sevenin bahtına bir güzel düşer Sen de tek sevgilim aklıma düştün Gözlerim yoldadır kulağım seste Ben seni unutamam en son nefeste Ey ceylan bakışlım ey boyu beste Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Sensiz dağ yoluna çıktım bu sefer Öksüz kumru gibi güller, laleler Sen niye yalnızsın sordular eller Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Makam: Hicaz |
04-06-2009, 11:41 | #167 |
|
NEREDEN SEVDİM O ZALİM KADINI
Nereden sevdim o zalim kadını Bana zehreddi hayatın tadını Söylemem sormayın asla adını Bana zehreddi hayatın tadını |
04-06-2009, 11:42 | #168 |
|
NEYLEYİM KÖŞKÜ
Ah edip inlerim gurbet elinde Uzaktan göründü benim dağlarım Yine garip kaldım gurbet elinde Sevgilimi hergün anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca Kimsesiz hem öksüz kaldım bu yerde Talihim düşürdü beni bu derde Gözümü kapadı bir kara perde Evimi yurdumu anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca |
04-06-2009, 11:43 | #169 |
|
NE DERT KALIR NE HÜZÜN
Ne dert kalır, ne hüzün, bir sudur akar zaman Seni ilk gördüğüm gün, dedim ah benim olsan Ay değil yıllar geçti, kavuşmak şimdi bir an Kış geçti, bahar geçti, dedim ah benim olsan Yeter üzme çabuk gel, uzamasın bu hicran Bugünlerden çok önceydi, dedim ah benim olsan Güfte: , Beste: Sadettin Kaynak, Makam: Nihavend |
04-06-2009, 11:43 | #170 |
|
NASIL GEÇTİ HABERSİZ
Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bazen gözyaşı oldu, bazen içli bir şarkı Her anını eksiksiz dün gibi hatırlarım Dudaklarımda tuzu, içimde yanar aşkın Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylanların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar binbir renkli çiçekler Nasıl yakalamıştık saçlarından baharı Ben hala o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hala güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi Güfte: Nihat Asar, Beste: Teoman Alpay |
04-06-2009, 11:43 | #171 |
|
ÖYLE GÜZEL Kİ GÖZLERİN
Öyle güzel ki gözlerin, bakmasını bir bilsen Öldürür mahvedersin, yakmasını bir bilsen Aşkın irem bağını, bu gençliğin çağını Sevda basamağını çıkmasını bir bilsen Bilsenki her günümü, sensiz geçen ömrümü Sana karşı gönlümün çarpmasını bir bilsen |
04-06-2009, 11:44 | #172 |
|
ÖZLEDİĞİM ŞARKISIN
Özlediğim şarkısın kulaklarımda Adın binbir nağmedir dudaklarımda Belki de özleyip birgün gelirsin diye Bekliyorum bıkmadan sokaklarında Dön artık, benimle kal, bir daha gitme Ömrümün şarkısısın, ne olur gitme Dileğimsin sen benim dualarımda Yaşıyorsun daima rüyalarımda Pişman olur da birgün dönersin diye Bekliyorum bıkmadan sokaklarında Dön artık, benimle kal, bir daha gitme Ömrümün şarkısısın, ne olur gitme |
04-06-2009, 11:45 | #173 |
|
ÖMRÜMÜZÜN SON DEMİ
Ömrümüzün son demi, sonbaharıdır artık Maziye bir bakıver neler neler bıraktık Küserek ayrılırsak olur inanki yazık Maziye bir bakıver neler neler bıraktık Güfte: Orhan Arıtan, Beste: Selahattin Altınbaş |
04-06-2009, 11:46 | #174 |
|
RÜZGAR SÖYLÜYOR
Rüzgar söylüyor şimdi o yerlerde bizim eski şarkımızı Vazgeç söyleme artık, hatırlatma mazideki aşkımızı Bir kış günüydü başladı bu hazin macerası gönlümüzün Vazgeç söyleme artık, hatırlatma mazideki aşkımızı Güfte, Beste: Şekip Ayhan Özışık, Makam: Muhayyerkürdi |
04-06-2009, 11:46 | #175 |
|
SANA GELMEK İÇİN YOL YOK MU SANKİ
Sana gelmek için yol yok mu sanki Niyazla gelirim, nazla gelirim Sen bana bir kere gel de yeter ki Sevinçle, neşeyle, hazla gelirim Bu ayrılık uzun yıllar sürse de Aşkın beni defter defter dürse de Aramıza karlı dağlar girse de Baharla gelirim, yazla gelirim Bana ettiklerin geçse de bini Dünyayı verseler değişmem seni Gönülden çağırsan, istersen beni Şarkıyla, şiirle, sazla gelirim |
04-06-2009, 11:46 | #176 |
|
SEVMEKTEN KİM USANIR
Sevmekten kim usanır, tadına doyum olmaz Hangi gönül uslanır, sevenle oyun olmaz Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm İstersen yüzümü güldür, istersen ağlat beni Bir gecenin koynundan, bin geceye at beni Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm |
04-06-2009, 11:47 | #177 |
|
SANA BİR BUSE VERMEDİM DİYE
Sana bir buse vermedim diye Bana nasıl kızarsın, istemedinki Beni sevdiğini nerden bileyim Bir kere olsun istemedinki Sevgi bir arzu dalında çiçek Ne vardı öyle bakıp geçecek Sana gönlümün kapısı açık Gel yavaş yavaş gir demedinki Benim de vardı gizli bir derdim Ne bir yakınlık, ne ilgi gördüm Sevilmek için bekledim durdum Gözümden olsun anlamadınki Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Saadettin Öktenay |
04-06-2009, 11:48 | #178 |
|
SEN NİSANSIN DAHA BEN SARI EYLÜL
Sen nisansın daha, ben sarı eylül Sen gocasın açan, ben kuruyan gül Sen alev alevsin, ben savrulan kül Saçıma ak düştü, yüzüme yıllar Bahar sende kalsın, bende acılar Gidenler dönmezler beni bekleme Kalmasın hatıram, resimleri isteme Elveda diyorsun, sakın gel deme Saçıma ak düştü, yüzüme yıllar Bahar sende kalsın, bende acılar |
04-06-2009, 11:49 | #179 |
|
SABRET GÖNÜL
Hicran açmıştır sinede yare Zavallı gönlümün neş-esi kare Talihin zulmeti yol vermez yare Bahtım kara, gül kara, sümbül kara Sabret gönül birgün olur bu hasret biter Çekilen acılar canım gün olur geçer Birgül bülbül giymiş kareler Sinem üzre gözgöz olmuş yareyler Bu dert beni iflah etmez, pareyler Benim derdim, dermanın bilen yok Sabret gönül birgün olur bu hasret biter Çekilen acılar canım gün olur geçer |
04-06-2009, 11:49 | #180 |
|
SENEDE BİRGÜN
Gönlümde açmadan solan bir gülsün Her zaman gamlıyım her zaman üzgün Beklerim yolunu aylar boyunca Yeter ki gel bana senede birgün Ağarsın saçlarım, solsun yanağım Adını anmaktan yansın dudağım Bu aşka canımı adayacağım Yeter ki gel bana senede birgün Güfte: Sadık Şendil, Beste: Ayhan Özışık |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|