16-01-2009, 23:07 | #121 |
|
merhaba,
Bir gün geldiler,
ne varsa inandığınız alacaklarına yemin ettiler ve yeminlerinden dönmediler... 16.01.2009 |
16-01-2009, 23:45 | #122 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben bu şiiri çok sevdim. Bir yemin de, zoraki borçlandırılan etsin, diye geçti içimden |
17-01-2009, 14:51 | #123 | |||||||||||||||||||||||
|
|
28-01-2009, 14:37 | #124 |
|
KURT GÖZÜ
Ben bir küçük kuzucuğum Kurt postu bana bol geldi Kucağına al sev beni Gül ellerin yumuşacık okşarken Gül yüzünü sür bana Ama sakın gözlerime bakma Ben öperim avuçlarını Elinle ver Girit otunu Elinle rakı içir bana Elinle içir sigara Ben bir minik kuzucuğum Kurt postu yere serildi Kucağıma gel sev beni Ama sakın gözlerime bakma |
06-02-2009, 14:38 | #125 |
|
ARDINDAN
Gökyüzü devam ediyor Bunu omuzlarından anlıyorum Sen dağınıklık diyorsun Ben dalgınlık diyorum ona Sen nehirleri seviyorsun delice Ben bir derenin yıkıklığını Sen başıboşluğunu insanın Ötekiyi berikiyi ben Kapı ardına bırakılanı Sen denize giriyorsun Ben kıskanıyorum tüm suları Tüm suları topluyorum ayaklarının dibinde Ayaklarının dibinde sonsuzu arıyorum Uzak devam ediyor Bunu omuzlarından anlıyorum Kim kimin ardından su döküyor şimdi Ben suyun yarasına bakıyorum Gonca Özmen |
02-04-2009, 19:51 | #126 |
|
KIZGIN GÜNEŞİN GAZABI
Çiçeklerle adın yazılmış dağlara Dalar gözlerim bakarken Matem baharına Nasıl bir renk başkaysa her bir çiçekte Ela gözlerinde her anı başka yaşardım Nasıl başka açarsa her menekşe Günün her anında gözlerini başka yaşardım Gözlerinde her an başka bir aşka başlardım Sonra birden Güneş bize neden kızdı Çiçeklerle adın yazılmış bahara Dolar gözlerim bakarken Badem dallarına |
09-04-2009, 19:38 | #127 |
|
GÜVERCİN ŞİİRİ
Bir güvercin konar pencereme dünyam güzelleşir Bir güvercin konarsa omzuma hülyam güzelleşir Yüreğinin sevgisi gani Ufuk gibi mucizevi Yeryüzünden gökyüzüne değer Güvercinin sevgisi mavi Ufuk huzurunun rengi Uçuk mavi gök kubbeye yeter Bir güvercin konar pencereme alem güzelleşir Bir güvercin konar avucuma rüyam güzelleşir |
12-04-2009, 13:09 | #128 |
|
POZİTİF PİŞMANLIK Başucunda dualar okunurken Kendinden pişman olur insan Her yaptığı yanlış gelir o an Yaptıklarının toplamıdır yaşam Toplamdan mahsup ettiğim de var tabii Öyle bir mahcubiyetim var ki Bundan hiç pişman olmadım: Keşke gözlerine daha çok baksaydım |
16-04-2009, 23:15 | #129 | |||||||||||||||||||
|
Çok güzel... Yorumlarım devam edecek... |
20-04-2009, 22:51 | #130 | |||||||||||||||||||
|
Vakit buldukça... Devam edecek... |
26-04-2009, 10:24 | #131 |
|
YOKLUK
Fırtına gözle görülmez Görülen kırık dallarla Köpüklü dalgalardır Kelebeklerin yokluğudur fırtına Varsın devrilsin yelkenli Lakin kelebeksiz bir dünyada Çocukların boynu bükülür Gülücüklerin yokluğudur fırtına Varsın terk etsin sevgili Ölünmez ya renksiz bir dünyada Çiçeklerin boynu bükülür Sıcak renklerin yokluğudur fırtına Fırtına gözle görülmez Öpücüklerin yokluğudur fırtına |
26-04-2009, 17:25 | #132 | |||||||||||||||||||||||
|
Şiir de şiir olmuş..Bu kadar güzel yazdığınızı hatta şiir yazdığınızı bilmiyordum ya da unutmuşum. Beni bağışlayın. Çok zaman ayıramıyorum nete o yüzden.
|
06-06-2009, 00:30 | #133 |
|
ELLİ DÖRT
Elli dört yıl Dile kolay ama kulağa yabancı Aynadaki suret aslım değildir asla Hala alışamadım ihtiyarlamaya Her akşam aşk, müzik, dans ve ziyafet Dünya'daki cennet hakkım değildir asla Hala alışamadım ihtiyar Dünya’ya Her sabah savaş, ateş, kan ve vahşet Elli dört yıl Zor ve kolay; akşam tatlı, sabah acı Hala alışamadım hiç şaşırmamaya |
06-06-2009, 09:49 | #134 | |||||||||||||||||||
|
Ne güzel. |
06-06-2009, 10:03 | #135 |
|
Dostluğu ile şiir yazan Armağan dostum, doğum günüzü bahane ederek, hayatımda yer aldığı için bir kere daha teşekkür etmek isterim...
|
06-06-2009, 11:52 | #136 |
|
Elli Dört Nedir Ki?
Yarım asırdan fazla Bu yoldayız, yürürüz “Yara ne kadar derinse” Biz o kadar büyürüz Ümitlerin mevsiminde Doğmuşsunuz ne güzel “Bir Dost” olup kavlince Dolmuşsunuz ne güzel. 06.06.2009 (İzniyle, Armağan’a Armağan) |
01-09-2009, 23:36 | #137 |
|
Ayrık
Mora mor dedim Pembeye pembe Sana sen dedim Sen mor değilsin, sen menekşesin Sana sen dedim Sana ''Ben…'' diyemedim Cumadan sonraki perşembesin Mora mor dedim Pembeye pembe Sana sen dedim Sen pembe değilsin, pespembesin |
02-09-2009, 10:56 | #138 |
|
Yalnızlar gece yürüyor
Her gece Her kentte Adımlar yolları biliyor Götüren onlar Adamlar sadece yürüyor Bildik reklamlar, bildik dükkanlar Aynı mekanlar Bir adım ilerde uçurum var Yalnızlık bizlerde Yalnızlık izlerde İzler bir çember çiziyor Ve yine eve dönüyor Çembere teğet uçurumlar Bu asırlardır sürüyor Her gece Her kentte Mavi gökyüzünüzde yer aldığım için,ve bu mucizeler için teşekkür etmek istiyorum. |
20-09-2009, 01:56 | #139 |
|
MİNNOŞ
Güzel sözler ararken Adını gördüm Artık başka söz gerekmiyor Söylerken Adın sahraya yeşil Adın deryaya mavi Artık söze öz gerekmiyor Sen varken Sahra yeşil Derya mavi Artık aşka köz gerekmiyor Güzel gözler ararken Adını gördüm Artık ela göz gerekmiyor |
10-10-2009, 03:41 | #140 |
|
GÜNAYDIN
Saat kulesi meydanda Meydandaki gece yalnızlığında Saatin çanı dördü çalınca Ne kediler ne de baykuşlar uyanır Ne valiler ne de berduşlar uyanır Bu saatte artık her şey için çok geç Bu saatte henüz her şey için çok erken Bu saatte ne yaşanır ne de ölünür Bu saatte ne ağlanır ne de gülünür Saat kulesi meydanda Meydandaki yüce yalnızlığında Güneş nurlu yatağından doğrulunca Saatin çanı alev alır İşte o saatte zevkten ölünür |
10-10-2009, 07:12 | #141 |
|
Sn Konyalı, sabah bilgisayarımı açtığım zaman gördüm ki, bir günaydın anca bu kadar güzel olabilir...
Günaydınlar... |
13-10-2009, 16:04 | #142 |
|
Kanımız kaynarken
Gelmedin ki,"git" diyeyim
Sevmedin ki "unut" diyeyim Doldun işte gönlüme Ben yine "umut" diyeyim. |
26-10-2009, 09:31 | #143 |
|
CANAN
Al benim sevdamı Bana bir gülücük kalsın yeter Sözlerin gibi büyülü değil Bülbül sesi, Fantastik Senfoni Gözlerin gibi büyülü değil Kor mücevherler, mor menekşeler Can canandan başka ne ister Ne hürriyet ne de servet Ne memleket ne de cennet Al benim dünyamı Bana bir gülücük kalsın yeter |
29-11-2009, 13:01 | #144 |
|
KARANLIĞA DOĞRU
Güneş batıyor gibi görünüyor Halbuki ben doğuya gidiyorum Devran dönüyor Filmin son sahnesi Batan güneşe doğru Adım adım uzaklaşıyorsun Yüzünü göremiyorum Ama ağlamadığını biliyorum Attığın her adımda Devran dönüyor Sen gidiyorsun gibi görünüyor Halbuki ben geri gidiyorum Devran dönüyor |
27-12-2009, 13:55 | #145 |
|
Yerinizi işgal ediyorum kusura bakmayın ama aşağıda Cyrano De Bergerac da geçen tirat çok hoşuma gitti:
- Ne yapmak gerek peki? Sağlam bir arka mı bulmalıyım? Onu mu bellemeliyim? Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi Önünde eğilerek efendimiz sanmak mı? Bilek gücü yerine dolanla tırmanmak mı? İstemem! Herkesin yaptığı şeyleri mi yapmalıyım Le Bret? Sonradan görmelere övgüler mi yazmalıyım? Bir bakanın yüzünü güldürmek için biraz şaklabanlık edip, Taklalar mı atmalıyım? İstemem! Eksik olsun! Her sabah kahvaltıda kurbağa mı yemeli? Sabah akşam dolaşıp pabuç mu eskitmeli? Onun bunun önünde hep boyun mu eğmeli? İstemem! Eksik olsun böyle bir şöhret! Eksik olsun! Ciğeri beş para etmezlere mi “yetenekli” demeli? Eleştiriden mi çekinmeli? “Adım Mercuré dergisinde geçse” diye mi sayıklamalı? İstemem! İstemem! Eksik olsun! Korkmak, tükenmek, bitmek... Şiir yazacak yerde eşe dosta gitmek. Dilekçeler yazarak içini ortaya dökmek? İstemem! Eksik olsun! İstemem! Eksik olsun! Ama şarkı söylemek, düşlemek, gülmek, yürümek... Tek başına... Özgür olmak... Dünyaya kendi gözlerinle bakmak... Sesini çınlatmak, aklına esince şapkanı yan yatırmak... Bir hiç uğruna kılıcına ya da kalemine sarılmak... Ne ün peşinde olmak, para pul düşünmek, İsteyince Ay’a bile gidebilmek. Başarıyı alnının teriyle elde edebilmek. Demek istediğim asalak bir sarmaşık olma sakın. Varsın boyun olmasın bir söğütünki kadar. Yaprakların bulutlara erişmezse bir zararın mı var? - Dök içindeki öfkeyi dostum. Ama saklama benden seni sevmediğini |
04-07-2010, 20:23 | #146 |
|
Soğuk Füzyon
Biz değildik onlar İki sevgili el ele değildi İki çatal dil birbirine değdi Biz değildik onlar Yalanlarımız sevişti İki yılan gibi Kıvranarak, kıvrandırarak Biz değildik onlar Yılanlar kaydı gitti Saten çarşaflı yataktan Biz tavana bakarken uzun uzun Doğrular çıkıyor şimdi Saklandıkları sandıktan |
09-09-2010, 18:31 | #147 |
|
GÖKYÜZÜ NEREDE
İnsanlar sanır ki aydede gökyüzünde Halbuki Ay gördü ki insanlar gökyüzünden gelmekte İnsanlar bilir ki bir gün Uğurlanırlar derinliklere Halbuki Ay gördü ki insanlar geldikleri yere Gökyüzüne gitmekte Ve ay iyi bilir (aynı bahçedeyiz çoğu gece ) Benim sevdam da benimle gelir Gökyüzünün derinliklerine |
22-09-2010, 12:02 | #148 |
|
KEDİ KEYFİ
Eylül sessizliği Ilık duygularla huzurlu parklar Kendiliğinden mutluluklar Bardaktaki çayın gölgesi Ardındaki yorgun güneşle Masanın beyaz örtüsüne düşünce: Pembe. Kendiliğinden mutluluklar Çocuklar sonbaharı sarı sanır Aşkla yaşanırsa her mevsim gibi Sonbahar da aynı renge boyanır: Pembe. Kendiliğinden mutluluklar Eylül sessizliği Hala kurumadı yaşlı yapraklar Kendiliğinden mutluluklar |
10-11-2010, 15:17 | #149 |
|
İki Kere İki Her Zaman Dört Etmez Gözlerine bakarsam İki gözüm İki üzüm Dört olur Gözlerini görmezsem İki gözüm İki üzüm Dert olur |
23-12-2010, 00:01 | #150 |
|
YALDIZLI KANATLAR
Anılar kadar kısacık ömür Bir parmak bal uğruna Arılar birbirini öldürüyor İnsanın onca yıldızı parlıyor Doğru yönü göstermiyor Kelebeklerin yıldızı yok Yaldızlı kanatları var İğnesi, çuvaldızı yok Aşk dolu hayatları var Bir bahar kadar sıcacık ömür Çiçeklerle dans eden Kelebekler mutlu oluyor |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|