30-05-2009, 22:45 | #91 |
|
Sen kimseyi sevemezsin
Sevmeyeceksin sevmeyeceksin Rüzgarlarin önünde Kuru bir yaprak gibi Sürüklenecek sürükleneceksin Şefkat nedir aşk nedir Ömrünce bunu bilmeyeceksin Rüzgarlarin önünde Kuru bir yaprak gibi Sürüklenecek sürükleneceksin. İlle de, Zeki Müren'in yorumuyla. |
30-05-2009, 23:41 | #92 |
|
Biraz kül, biraz duman , o benim işte
Kerem misali yanan , o benim işte İnanma gozlerine ben ben degilim Beni sevdigin zaman o benim işte Ümir Yaşar'ın muhteşem şiiri Münir Nurettin Selçuk bestelemiştir. |
31-05-2009, 23:23 | #93 |
|
Bir deniz ki gözlerin ölürcesine derin
Savrulan harmanların rüzgarı saçlarında Ve yasanmamış asklar küçük avuçlarında Siyahında yesil var kimsesiz gecelerin |
02-06-2009, 11:20 | #94 |
|
Bir ateşim yanarım, külüm yok dumanım yok
Sen yoksan mekânım belli değil, zamânım yok Fırtınalar içinde beni yalnız bırakma Benim senden başka sığınacak limanım yok |
03-06-2009, 11:06 | #95 |
|
hacı arif bey'in bir hicaz eseri..
saydeyledi bu gönlümü bir gözleri ahu bendeyledi zencire beni sünbül-i geysu bilmem ki ne sihr eyledi ol gamze-i cadu saplandi ciğergahima dek, hanceri ebru huri mi acep nuri mücessem mi nedir bu |
03-06-2009, 14:09 | #96 |
|
biraz kül, biraz duman , o benim işte
kerem misali yanan , o benim işte inanma gozlerine ben ben degilim beni sevdigin zaman o benim işte |
03-06-2009, 14:09 | #97 |
|
bir kaza duyduktan sonra en sevdigim turk sanat muzigi sarkilarindan biri olmus segah parca. sozlerini sozlerini ilham behlul pektas yazmistir, bestekari amir ates tir
ben seni unutmak için sevmedim gülmen ayrılık demekmiş bilmedim bekledim sabah akşam yollarını ölmek istedim bir türlü ölmedim -aşk bu mu sevda bu mu hayat bu mu -kalp acı dünya hüzün gözyaşı dolu şimdi sen kimbilir nerelerdesin gelir gecelerden koşarak sesin bana en acı haber kiminlesin adını içimden hala silmedim -aşk bu mu sevda bu mu hayat bu mu -kalp acı dünya hüzün gözyaşı dolu |
03-06-2009, 14:10 | #98 |
|
muhayyer kürdi makamında bestelenmiştir...
burası agora meyhanesi burda yaşar aşkların en divânesi, en şâhânesi... bu gece benim gecem, bu gece benim gecem cama vuran her damlada seni hatırlıyorum ve sana susuzluğumu... bu akşam ümitlerimi meze yapıp içiyorum, içiyorum, içiyor, içiyorum... |
03-06-2009, 14:11 | #99 |
|
yanilmiyorsam 60'li yillarin baslarinda yazilmis; fikrimce çok güzel, çok sevdigim bir türk sanat müzigi parçasi (ankarali olsam daha da çok severdim). hemen paylasmak isterim. beste ve güfte gündoğdu duran, makamimiz muhayyerkürdi:
pembe küçük dudagin söyledi sarkimizi (burasi 2 kere) indi bahar ankara'nin sisli yamaçlarina içli sesin ah ne kadar açti gönülde sizi her gören agladi kalbimi bagladi dalgali saçlarina söyledim askimi ben ankara rüzgarina olmadi kaldi benim her hevesim yarina her gören agladi kalbimi bagladi dalgali saçlarina önce biraz gülecek kalbe ümit katacak söz verecek gelmeyecek hep seni aldatacak sev diyecek sevmeyecek belki de aglatacak bos yere aglama kalbini baglama ankara kizlarina... |
03-06-2009, 14:11 | #100 |
|
hicaz bir bestedir, söylemesi bir hayli zor, ama özellikle ikinci dizesini dinlemekten çok haz aldığım. şarkının güzel, teşbihlerle yüklü sözlerinde evrimsel psikolojinin mantığına aykırı bir şekilde genç bir kadını reddeden yaşlı erkek portresi görmekteyiz. ama hakikaten hoşlukla, şiirsellikle yapılıyor bu:
ben gamlı hazan, sense bahar, dinle de vazgeç sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç olmaz meleğim böyle bir aşk, bende vakit geç sen kendine kendin gibi bir taze bahar seç bestesi melahat pars'a, güftesi sıtkı argınbaş'a aitmiş hem. |
03-06-2009, 14:12 | #101 |
|
rıza tevfik bölükbaşı'nın şiirine suphi ziya özbekkan'ın yaptığı besteyle vücûda gelmiş hicaz dîvan eser.
dün gece ye's ile kendimden geçtim tesellî aradım meyhanelerde baht-ı dûn elinden bir dolu içtim o neş'e kalmamış peymanelerde her neye dokunsam zahm-ı rikkat var her ne yana baksam reng-i firkat var çalkanır ağlar bir ah-ı hasret var sularda çağlayan teranelerde bilmedim kim oldu bu hale sebep ağladım ümmîdim heba oldu hep bendeki sûz-i dil var mıdır acep tutuşup can veren teranelerde |
03-06-2009, 14:12 | #102 |
|
her mevsim içimden gelip geçersin
sen vefasız yolcu kalbim* viran edersin merhaba demeden, elveda* dersin sen vefasız yolcu kalbim* viran edersin |
03-06-2009, 14:12 | #103 |
|
mehmet gökkaya sözleri, erol sayan bestesi. nihavend makamından.
kalbe dolan o ilk bakış unutulmaz unutulmaz sevda ile ilk uyanış unutulmaz unutulmaz ilkbahar yaz mevsim mevsim birkaç mektup birkaç resim yıllar geçse de o bir isim unutulmaz unutulmaz sahil boyu boş yamaçlar isim yazılan ağaçlar öpülen koklanan saçlar unutulmaz unutulmaz ilkbahar yaz mevsim mevsim birkaç mektup birkaç resim yıllar geçse de o bir isim unutulmaz unutulmaz |
03-06-2009, 14:13 | #104 |
|
inleyen nağmeler ruhumu sardı
bir rüya ki orda hep şarkılar vardı uçan kuşlar martılar yeşil tatlı bir bahar gülen şen sevdalılar vardı arzular orada zevk oradaydı bir deniz ki aşk dolu dalgalar vardı uçan kuşlar martılar yeşil tatlı bir bahar gülen şen sevdalılar vardı |
03-06-2009, 14:13 | #105 |
|
kalbim aşkinin bir esiri
seven kalpse bir serseri sevgi tanrinin eseri sevdim onu serseri ne gunduzum gecem var koca dunya bana dar cok uzgunum kederli kalbi kirik serseri kalbim aşkinin esiri oldum ona bir sevgili cekilmez oldu bu hayat veda edip gitmeli ne gunduzum gecem var koca dunya bana dar cok uzgunum kederli kalbi kirik serseri |
03-06-2009, 14:13 | #106 |
|
besteci : irfan özbakir
söz yazarı : mehmet erbulan rast makamında Ömrümce hep adım adım Her yerde seni aradım.. Ben kalbimden baska yerde İnan seni bulamadım.. Kenarlarda köşelerde kadehlerde şişelerde Ben kalbimden başka yerde İnan seni bulamadım.. |
03-06-2009, 14:14 | #107 |
|
Zil, şal ve gül
Bu bahçede raksın bütün hızı Şevk akşamında Endülüs Üç defa kırmızı Aşkın sihirli şarkısı Yüzlerce dildedir İspanya neşesiyle Bu akşam bu zildedir Yelpaze çevrilir gibi Birden dönüşleri İşveyle devriliş, saçılış örtünüşleri Her rengi istemez Gözümüz şimdi aldadır İspanya dalga dalga Bu akşam bu şaldadır Göğsünde yosma gırnatanın En güzel gülü Altın kadeh her elde Güneş her gönüldedir İspanya varlığıyla bu akşam Bu güldedir Raks ortasında bir durup oynar Yürür gibi Bir baş çevirmesiyle bakar Öldürür gibi Gül renkli kor dudaklı Kömür gözlü sürmeli Şeytan diyor ki Sarmalı yüz kere öpmeli Gözler kamaştıran sana Meftun eden güle Her kalbi dolduran zile Her siynede oley! Söz : Yahya Kemal Beyatlı Müzik : M. Nurettin Selçuk |
03-06-2009, 14:15 | #108 |
|
gozyasim sarap olsa,
gencligim harap olsa, her gunum azap olsa, yine seni sevecegim arim, balim, petegim, gulum, dalim, cicegim bilsem ki olecegim, yine seni sevecegim ne emelim ne arzum kalmasa tek umudum erisem yudum yudum yine seni sevecegim arim, balim, petegim, gulum, dalim, cicegim bilsem ki olecegim, yine seni sevecegim beste: ismet nedim gufte: mehmet erbulan |
03-06-2009, 14:16 | #109 |
|
AZİZ ISTANBUL
Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul ! Görmedim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul ! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. Nice revnaklı şehirler görülür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır, derim en hoş ve uzun ru'yada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan. Güfte: Y.Kemal Beyatlı, Beste: M. Nurettin Selçuk |
03-06-2009, 14:18 | #110 |
|
APANSIZ UYANIRSAN
Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum Gecelerden bir gece uyanırsan apansız Uzaklarda elemli garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa, dağlarda yapayalnız ve birgün kabrimde sarı çiçek açarsa Bilki seni düşünüyorum, seni düşünüyorum Güfte: Ü.Yaşar Oğuzcan, Beste: Rüştü Şardağ, Makam: Hicaz |
03-06-2009, 14:18 | #111 |
|
AYRILDI GÖNÜL
Ayrıldı gönül yine bir tek eşinden Bulmakta teselli batan akşam güneşinden Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden Güfte, Beste: Zeki Duygulu, Makam: Nihavend |
03-06-2009, 16:03 | #112 |
|
AVUÇLARIMDA HALA SICAKLIĞIN VAR
Avuçlarımda hala sıcaklığın var inan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev alev yanan Unuttum dese dilim, yalan billahi yalan Güfte, Beste: Yusuf Nalkesen, Makam: Kürdili Hicazkar |
03-06-2009, 16:07 | #113 |
|
AŞK BU DEĞİL Mİ?
Yüreğim alev alev yanıyor hasretinle Gözlerimden hayalin gitmiyor bir an bile Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? Kıskanırım kendimden o güzel gözlerini Sevginle coşuyorum ne zaman görsem seni Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? |
03-06-2009, 16:09 | #114 |
|
BEKLENEN ŞARKI
Gözlerinin içine başka hayal girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Kıskanırdım seni ben kendi gözümden bile Nasıl verirdim seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda daima beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Güfte, Beste: Zeki Müren-Salih Gözen |
03-06-2009, 16:10 | #115 |
|
BİR SEVGİ İSTİYORUM
Yılları durduracak, güneşi doğduracak Dünyamı dolduracak, bir sevgi istiyorum Deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Halimi anlayacak, derdime katlanacak Benimle ağlayacak sevgili istiyorum deli gibi sevecek, ömür boyu sürecek Gözlerimde tütecek bir sevgi istiyorum Güfte: Halit Çelikoğlu, Beste: Necdet Tokatlıoğlu |
03-06-2009, 16:12 | #116 |
|
BİR İLKBAHAR SABAHI
Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Albümdeki o resme bakarken ağladın mı hiç Mazideki günlere kalbini bağladın mı hiç Unutmayıp adını senelerce andın mı hiç Geçen günlere yazık yazık etmişsin gönül sen Öyleyse hiç sevmemiş sevilmemişsin gönül sen Güfte: Bekir Mutlu, Beste: Erdoğan Berker |
03-06-2009, 16:17 | #117 |
|
BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN
Bir kızıl goncaya benzer dudağın Açılan tek gülüsün sen bu bağın Kurulu kalplere sevda otağın Kimbilir hangi gönüldür durağın Her gören göğsüme taksam seni der Kimi ateş gibi yaktın beni der Kimi billur bakışından söz eder Kimbilir hangi gönüldür durağın Güfte: Melek Hiç, Beste: Amir Ateş, Makam: Muhayyerkürdi |
03-06-2009, 16:21 | #118 |
|
BİLMEM BU GÖNÜLLE BEN NASIL YAŞAYACAĞIM
Bilmem bu gönülle ben nasıl yaşayacağım O daha genç yaşında, benimse geçti çağım Kurtulmak mümkün olsa bırakıp kaçacağım Fakat ne yazık ki artık elinde oyuncağım Onun zoru sürür beni gittiği yola Ben giderim sağıma o çeker beni sola Arkasından bakarım gözlerim dola dola Ey gençlik arkadaşım sana uğurlar ola Güfte: Dr. Necdet Bey, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Nihavent |
03-06-2009, 16:23 | #119 |
|
BUGÜN YİNE GÖNLÜMÜN BAHÇESİNDE GEZİNDİM
Bugün yine gönlümün bahçesinde gezindim Sana baktım ay kadar bahar kadar güzeldin Gel gör beni nelere duçar eyledi derdin Sana baktım ay kadar bahar kadar güzeldin Güfte: Emriye Gürdal, Beste: Emin Ongan, Makam: Nihavent |
03-06-2009, 16:26 | #120 |
|
BU AKŞAM BÜTÜN MEYHANELERİNİ DOLAŞTIM ISTANBUL' UN
Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım Istanbul' un Seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde Canım doya doya sarhoş olmak istiyordu seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde Güfte: Turham Oğuzbaş, Beste: Avni Anıl |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|