Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hukuk Haberleri Hukuk Haberleri, duyuruları, güncel hukuki gelişmeler. [Haber Ekleyin]

Kadın Avukatlara Topuklu Ayakkabı Önerisi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 22-06-2009, 15:51   #61
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Av.M.Telli
Beyler bayanlar...
Elbette bir avukatın öncelikle hukuki bilgisi önemlidir tuttuğunu koparması için. Ama dış görünüş de birçok şeyi kolaylaştırıp zorlaştırabiliyor. Bir örnek kendimden; topuklu ayakkabı kumaş pantolon, hoş bir gömlek ve hafif makyajlı dolaştığım benim için sıradan bir günde, bankada vezne sırası beklerken, bankadaki kapalı vezne bölüm şefi tarafından, "buyrun hanımefendi sizi bekletmeyelim" denerek açıldı burda dış görünüşümün etkisi var mıydı? %99 vardı
Bunun gibi, icra dairelerine gittiğinizde sizin katip değil de avukat olduğunuzu belli edecek şekilde hem biraz daha ciddi hem de ünvanınıza yakışır şekilde giyinmeniz lehinize olacaktır. Ben yararını görüyorum. Şirket de galiba bu tür avantajları görerek öyle bir telkinde bulunmuş.Bayan meslektaşlarımızın çoğunun kumaş pantolon üzerine tişört, altına da terlik giydiklerini düşünürsek bazen böyle telkinlerin gerekliliği ortaya çıkacaktır.

Telkinlerden birisinin " dolgulu sütyen takılması" olduğunun altını bir kere daha çiziyorum.
Old 22-06-2009, 16:11   #62
avsb

Varsayılan ayy hiç sevmem

Topuklu hiç ortopedik değil ,giymeyelim arkadaşlar.
Old 22-06-2009, 18:43   #63
Av.M.Telli

@Av. Suat Ergin: Telkinin diğer kısmı bana mantıklı gelmediği için yorum yapmak istemedim. Yine de şunu da demeden geçemeyeceğim; diğer toplumlar ile bizim toplumumuzun kadına bakışı gerçekten farklı. Her ne kadar çoğunuz tam tersini düşünse de bence bizim toplumumuzda kadın daha saygın bir yerde ve cinsel materyalden ibaret görünmüyor. "Dolgulu sütyen" tamamiyle kadının cinsel cazibesini artırmaya yönelik bir takviye olabilir. Bu da Türkiye deki avukat camiasında avantaj değil belki dezavantaj olarak döner. Çünkü bizde bayan avukatların biraz da sert görünenleri makbuldür. Çok çekici bir avukatın çok da tercih edileceğini sanmıyorum. Tabi bir de o çekici avukatın müvekkil ve borçlularla fazlaca uğraşması gerekeceğini unutmayalım
Old 23-06-2009, 15:33   #64
av_fguz

İcra dairelerinde katiplerden giyim tarzımızla mı ayrılacağımızı ve farklı muamele göreceğimizi düşünüyorsunuz?Hem bu niye önemli ki?Anlayamadım...
Old 23-06-2009, 22:34   #65
Av.M.Telli

@av fguz: Anlamış olmalıydınız. "avukatım" havasıyla saçlarımı savurarak yürümüyorum adliye koridorlarında. Kimseyi küçümsemiyorum, hele ki katipleri asla. Birçok katip tanıyorum nice avukatlara taş çıkartıyorlar bilgi bakımından da. Ama kabul edin bir icra müdürünün avukat ile katibe tavrı arasında dağlar kadar fark var. Katipler çoğu zaman azarlanıyorlar maalesef. Böyle durumlarla karşılaşmamak için önemlidir giyim kuşam... Tercih sizin yine de
Old 24-06-2009, 13:55   #66
Nur Deniz

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Telkinlerden birisinin " dolgulu sütyen takılması" olduğunun altını bir kere daha çiziyorum.

Evet bu konu neden hiç konuşulmuyor..
Old 24-06-2009, 15:49   #67
Atahun

Alıntı:
Yazan Nur Deniz
Evet bu konu neden hiç konuşulmuyor..

Anladığım kadarıyla öncelikli olarak etek ve topuklu ayakkabı önerilmiş. Dolgulu sütyen için; "olsa da olur olmasa da..." gibisinden bir ifade kullanılmış.

Bence bundandır.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi