05-07-2012, 16:04 | #61 | |||||||||||||||||||||||
|
Tamam işte meslektaşım, Tam da buna seviniyoruz... Haciz ihbarnamesi artık şubeye gönderilmeyecek; genel müdürlüğe gönderilecek. Şube-müşteri ahbap çavuş ilişkisi büyük ölçüde (temkinli konuşuyorum) aşılacak. Genel müdürlükte bu iş için oluşturulacak birim müşteriye nasıl ulaşsın, niye ulaşsın? Hele ki, genel müdürlüğe, tüm şubeler adına ve kapsamında yanıt verme yükümlülüğü getirildiği için... Daha iyi olacak eskiye göre... |
06-07-2012, 11:03 | #62 |
|
Konuyu tartışma tarzımıza bakılırsa zaten çoktan olaydan kopmuşuz.Aşağıdaki fıkra aklıma geldi:
Çok bilinen bir fıkradır; Padişahın birisi vergileri arttırmış. Sonra vezirini halkın arasına göndererek bak bakalım halk ne yapıyor demiş. Vezir gitmiş, gelmiş, "Söylenmeye başladılar" sultanım demiş. "İyi, iyi" demiş padişah, "Artırın vergileri" diye de emir vermiş. Bir süre sonra vezire, "Git bak bakalım, halk ne yapıyor?" demiş. Vezir bakmış, "Çok kızmışlar sultanım, bağırıyorlar" demiş. Padişah, "Yine artırın vergileri" diye emrini yenilemiş. Ardından, yine vezirine halkı kontrol etme emri vermiş. Vezir korkuyla sultana, "Sultanım, halk öfkeyle sokaklara döküldü. Kavga, dövüş var" demiş. Sultan gülümsemiş. "Artırın vergileri" demiş. Vezir yine sokaklara halkın arasına inmiş. Saraya dönünce gülümseyerek, "Padişahım, halk katıla katıla gülmeye başladı " deyince, Padişah, "Tamam yeter, başka vergi yok, bu iyiye işaret değil" demiş… |
06-07-2012, 13:48 | #63 | |||||||||||||||||||||||
|
Nasıl yani çamaşır makinası tv bulaşık makinası gibi ihtiyaçlar zaruri ihtiyaçlar olmuyor açıklarmısınız biraz...ben anlayamadım da |
06-07-2012, 14:26 | #64 |
|
Eskiden çamaşırlarımızı elde yıkardık...
|
06-07-2012, 16:48 | #65 |
|
Eskiden TV de izlemezdik ama
|
06-07-2012, 18:58 | #66 |
|
Olsun radyo vardı ya.. gene radyo dinleriz..
|
07-07-2012, 14:35 | #67 |
|
Sn. Av. Ömer Güntay ve Av. Hakan Eren'in 89/7 sevinçlerine (her ne kadar 05.01.2013 yürürlük tarihli olsa da) ben de iştirak ediyorum.
Bu arada kanunun 38. maddesiyle getirilen Geçici 10. maddeyi de hatırlatmak istiyorum: MADDE 38 - 2004 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir. GEÇİCİ MADDE 10 - Bu Kanunun ilgili hükümlerinin yürürlüğe girdiği tarihten önce başlatılan takip işlemleri hakkında, değişiklikten önceki hükümlerin uygulanmasına devam edilir. |
07-07-2012, 16:45 | #68 | |||||||||||||||||||||||
|
Aylardır kamuoyunu meşgul eden, gündemden düşmeyen paketin hacizlerle ilgili getirdiği yenilik ve değişiklik nedir o zaman? Kişiye ve duruma göre değişen, yoruma açık yasa olur mu? |
08-07-2012, 13:02 | #69 | |||||||||||||||||||||||
|
|
08-07-2012, 13:07 | #70 | |||||||||||||||||||||||
|
Farkındayız. İnceleyiniz... http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=72369 |
08-07-2012, 13:11 | #71 | |||||||||||||||||||||||
|
a) 3 üncü, 4 üncü, 9 uncu, 10 uncu, 17 nci, 21 inci, 23 üncü ila 33 üncü maddeleri ile 36 ncı ve 37 nci maddeleri, 18 inci maddesiyle değiştirilen 2004 sayılı Kanunun 89 uncu maddesinin yedinci fıkrası, 38 inci maddesiyle 2004 sayılı Kanuna eklenen geçici 9 uncu ve geçici 11 inci maddeleri ile 105 inci maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendi yayımı tarihinden altı ay sonra, b) Diğer maddeleri yayımı tarihinde, yürürlüğe girer. |
08-07-2012, 13:30 | #72 | |||||||||||||||||||||||
|
Pardon meslektaşım, bütün sevinç ikonlarimizi ve tezahüratlarımizi geri alıyoruz. Hay Allah... Biz farketmemisiz 6 ay sonraki yürürlüğü. Bir de ısrarınızın sebebini anlasak... |
11-07-2012, 11:01 | #73 |
|
Aynı konuda konuştuğum bazı icra müdürleri "ısrarla" geçici maddenin hacizlerle ilgili olmadığını parasal konularla/ödemelerle ilgili olduğunu ve bu nedenle eski/yeni dosya ayrımı olmaksızın muhafaza yapılamayacağını söylüyorlar.
|
11-07-2012, 11:06 | #74 |
|
Ankara da bazı icra daireleri, araçlar üzerine yakalama şerhi işlemek için 6 aylık yed-i emin ücreti, çekici masrafı ve yakalama avansını peşin istiyorlar. motosiklet için bende 867 TL istendi, aldığım duyuma göre kamyon ise yakanması istenen araç bu masraf 1500TL ye kadar çıkıyormuş.
|
11-07-2012, 11:15 | #75 |
|
Dün borçlunun evi olarak görünen yere hacze gittik. Biraz zorda olsa içeri girdik. İcra memuru tutanağa aynen şöyle yazdı. "Yeni yasa gereğince hacze kabil mal bulunamadı"
Sonra icra memuru ile zaruri eşyalar konusunda biraz konuştuk. Kendisine bilgisayar ya da elektronik eşyalarında zaruri eşyalar olmayacağını söyledim. Ancak icra memuru bilgisayarın bile zaruri eşya olacağını, aynı evde yaşayan insanların ortak kullanımında olan bir eşya olduğunu ve haciz yapılamayacağını söyledi. Bende kendisine size zaruri eşyalarla ilgil bir liste mi gönderildi diye sordum. Öyle bir liste olmadığını kendi yorumları ile bu şekilde yaptıklarını söyledi. Yani borçlunun evinde masaj koltuğu olsa, borçlu benim sırt ağrılarım var bu koltuk bana sağlık sebebi ile lazım dese, bu da zaruri eşya sayılacak demekki. Benim evimde de kendi hobim için kullandığım telsizlerim var. O zaman bunlar da benim için zaruri eşyadır. Bunları kullanmazsam psikolojim bozuluyor çünkü. Elimde patlayan icra dosyalarını düşündükçe psikolojim bozuluyor vallahi. |
11-07-2012, 11:18 | #76 | |||||||||||||||||||||||
|
Kanuna göre değilde, daireye ve müdüre göre uygulama yapılırsa maalesef böyle tuhaf şeyler ortaya çıkıyor! |
11-07-2012, 13:20 | #77 | |||||||||||||||||||
|
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|