11-10-2012, 20:02 | #841 |
|
Ve en çok seni özledim ben
Karşı komşunun sokağa çıkacağı zamanı beklemeni ...arkama bakmadan ağladığımı sana göstermeden seni çok özledim ama çok özledim çocukluğum! ! Ceyhun Yılmaz |
12-10-2012, 18:43 | #842 |
|
Anlarım
Çalmamışsa telefonlarım Merhaba dememişsen yeni doğan günde bana... Anlarım ki yoldasın Bayağı bir yol almışsın... Beni unutmak için bu çaba Anlarım... Gülhan Aydaş |
16-10-2012, 22:20 | #843 |
|
...
Uykumun içinde bir rüya, Rüyamda bir gece, Gecede ben.. Bir yere gidiyorum, Delice.. Aklımda sen. Ben seni seviyorum, Gizlice.. El-pençe duruyorum, Yüzüne bakıyorum, Söylemeden, Tek hece. Özdemir ASAF |
17-10-2012, 20:27 | #844 |
|
Madem sevmiyorsun, o zaman sahip çık gözlerine!
Dönüp dolaşıp, değmesinler gözlerime... Cemal Süreya |
21-10-2012, 23:02 | #845 |
|
Bazen sözcükler yetmez,
Bir güzeli tasvire... Bakakalırsın öyle, Benim kaldığım gibi işte... Ömer Güntay |
22-10-2012, 19:00 | #846 |
|
...
öyle bir akşam oldu ki izmir'de zannedersin ben batırdım güneşi öyle bir akşam ki vedalaşır gibiyim sanki birşeylerle onunla yürüdüğümüz yerde yürüyorum tek başıma alsancakta o zamanda elimi tutmamıştı ama sanki şimdi elim daha boş daha yalnız sanki biraz daha yaşlı biraz daha anlayışlı Ceyhun Yılmaz |
22-10-2012, 19:05 | #847 |
|
Her dakika seni hatırlayışım
Boşuna değil.. Her akşam içime bir garipliğin çökmesi Bu şehrin bütün sokaklarında Yana yıkıla seni aramam boşun değil.. Boşuna değil Seni göremediğim günleri sevmeyişim Durup durup içimin kararması Gözlerimin dolması apansız Boşuna değil.. İnan boşuna değil sevgilim Bu dalıp dalıp gitmeler Bu dayanılmaz özlem Bu sevda boşuna değil.. Koşmak sana doğru Yaşamak senin için Kutlamak nice sevgililer gününü beraber Ve katlanmak seninle herşeye Tek başına değil İnan sevdiğim inan Seni Bunca Sevmem Boşuna Değil... Ümit Yaşar Oğuzcan |
22-10-2012, 19:26 | #848 |
|
Aşk mıydı o, aşkımsı bir şey miydi
Neydi çekip kendine, beni bağlayan Kanatan dudağımı, tenimi dağlayan Elleri ta içimde o dev miydi Ümit Yaşar Oğuzcan |
26-11-2012, 15:20 | #849 |
|
Bu günlerde herkes gitmek istiyor
Küçük bir sahil kasabasına Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara… Hayatından memnun olan yok. Kiminle konuşsam aynı sey… Herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği. Öyle “yanına almak istedigi üç şey” falan yok. Bir kendisi Bu yeter zaten. Herşeyi, herkesi götürdün demektir.. Keşke kendini bırakıp gidebilse insan. Ama olmuyor. Hani kendimizden razıyız diyelim, öteki de olmuyor. Yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor. Böyle gidiyoruz işte. Bir yanımız “kalk gidelim”, öbür yanımız “otur” diyor. Can Yücel |
28-11-2012, 09:36 | #850 |
|
Ölüm yıldönümünde saygı ile...
Bayılırım şu düzenli dünyaya Kışı yazı Baharı güzü Gecesi gündüzü sırayla. Ağaçların kökü içerde Bütün ağaçların kökü içerde Dalların başı yukarda İnsanların aklı başında Bütün insanların aklı başında ... ... Bayılırım şu düzenli dünyaya Altta ölüler Üstte diriler Gel keyfim gel! Melih Cevdet ANDAY |
07-12-2012, 23:31 | #851 |
|
Hayalimin Uçağı
Uçağım uçar Tıpkı bir kuş gibi Bulutlarda süzülür Tıpkı bir melek gibi Yolcular rahat eder Tıpkı benim gibi Uçağım yere iner Tıpkı konan martı gibi. Ege Bozoğlu (8) 07.12.2012 Oğlumun şiiri. Pilot olmak istiyor. )) |
12-12-2012, 14:57 | #852 |
|
|
12-12-2012, 15:25 | #853 |
|
"başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız
başkalarının düşünceleriyle değil. "üstümde yıldızlı gök" demişti königsberg'li "içerimde ahlâk yasası". yasa mı? kimin için? neyi berkitir yasa? ister gözünü oğuştur, istersen tetiği çek idam mangasındasın içinde yasa varsa. girmem, girmedim mangalara yer etmedi adalet duygusu içimde benim çünkü ben ömrümce adle boyun eğdim. yıldızlı gökten bana soracak olursanız kösnüdüm ona karşı onu hep altımda istedim." Sebeb-i Telif - İsmet Özel |
28-12-2012, 04:49 | #854 |
|
"Şiir her zaman için barışın bir parçası olmuştur. Şair, barıştan doğar. Tıpkı ekmeğin undan doğduğu gibi. Kundakçılar, savaşçılar ve kurtlar, onu yakmak, öldürmek ve parçalamak için şairi arar.(...) Fakat kim öldürebilir ki şiiri! Şiir kedi gibi yedi canlıdır. İşkence ederler, sokaklarda sürüklerler, üstüne tükürürler, alay ederler, etrafını dört duvarla çevirirler, sürgüne yollarlar; fakat o bütün bunları yaşar, sonunda tertemiz bir yüzle ve gülümseyerek yeniden ortaya çıkar.
... Şiir ile çılgınlık elele giderler. Aklı başında bir insan için şair olmak ne kadar zorsa, şair için de aklı başında olmak o kadar zordur" (Varlık, Aralık 2012, s.94) Bu Neruda çılgın ya. |
28-12-2012, 06:46 | #855 |
|
Şiirden korkan insan-
lar Şiirden korkan toplum- lar Şiirden korkan- lar Şiirsizlikten ölüyor- lar. |
04-01-2013, 01:12 | #856 |
|
HİÇ
Sen, benim kim olduğumu biliyor musun? Kimsin? Sana gönül vermiştim hani, bir vakitler.. Öyle mi, Hiç "duy"madım... Ö.G. 04.01.2013 |
09-01-2013, 15:46 | #857 |
|
Umut
Ellerini tuttuğumda, Kalpler, hem-zaman vurur, Gönüller, hem-dil konuşur; Bakiye ömrüm, umutlanırım… Gözlerine baktığımda, Zaman bir lahza durur, Göğsüm sıkışır; lakin ruhum arınır... Benim kasvetli gönlüm, Ne kadar kaldı ömrüm? Doğacak günlerine, Senin afitabınla uyansa… Ömer Güntay - 08/01/2013 |
02-02-2013, 22:31 | #858 |
|
ÇOCUK
Sen çocukken ben de çocuktum; sonra sen büyüdün, ben hep çocuk kaldım... Ö.G. 01.02.2013 |
03-02-2013, 15:35 | #859 |
|
2=1
Kim o, deme boşuna... Benim, ben. Öyle bir ben ki gelen kapına; Baştan başa sen. Ö.ASAF |
19-12-2013, 17:24 | #860 |
|
İşte geldim, işte gittim.
Güz çiçeği gibi bittim. Yalan dünyada ne iş tuttum. Ömrüceğim geçti, gitti. (Neşet Ertaş) |
06-03-2014, 15:51 | #861 |
|
Çocuk Ve Hüzün
...
Her akşamüstü oyuncakçı camekanından çocuk ellerinin izlerini siler Sunay Akın |
09-03-2014, 00:49 | #862 |
|
Ne kadar karanlık artık gökyüzü...
Ve ne kadar ağırmış meğer kanatlarım. Sen artık üşüyemiyorsun yağmurda. Ben de üşümüyorum. Korkmuyorum aç kalmaktan. İnsansızlıktan. Ve uyanamamaktan. Kanat |
16-05-2014, 10:10 | #863 | |||||||||||||||||||||||
|
acım gibi beyaz öyle, Sadece beyaz güller var kar yağdı da üstlerine. söndü gitti gökkuşağı. Canlara da kar yağdı hem. ve canlara yağan karda öpüşler, görüntüler var Ya karanlığa gömülen Ya düşünce gündüzüne.” LORCA buraya bakın, burada, bu kara mermerin altında bir teneffüs daha yaşasaydı tabiattan tahtaya kalkacak bir çocuk gömülüdür devlet dersinde öldürülmüştür ECE AYHAN |
16-05-2014, 14:12 | #864 |
|
Ey insanoğlu!
|
01-06-2014, 09:51 | #865 |
|
Saçların Alnına Düşecek
Saçların alnına düşecek
Ve bir gün leylaklar kuruyacak Sil gözlerini diyeceğim o zaman Yeşil bir bahar sabahında Asker yüklü bir trenin düdüğü ile bitecek her şey Martı kanadından Kahve falından haber bekleyeceksin Saçların alnına düşecek Bir duman gibi geçip gidecek en renkli bulutlar Deniz en güzel maviliğini verecek avuçlarımıza Şarkılı bir masaldır yaşamak Şafak karanlığın zaman rüyaların düşmanıdır .... .... Ve balkonda dağlara karşı beni beklemelisin Sokaklar yıllarca boş kalsa da Bir gün döneceğimi bilmelisin… Ayhan Hünalp. |
20-12-2014, 16:11 | #866 |
|
Beni tanıyan dostlar bilir, üyeliğimin taa başından beridir divan edebiyatı merakımı. Bu günlerde Osmanlıca tartışmaları da malum eh ben de eskimeyen huyumdan bir buket ikram edeyim dostlara
Es-sohbet-ü bilâ çay Kes semai bilâ ay (Çaysız bir sohbet Aysız bir gökyüzü gibidir) Çay kadehte dide efruz olmalı Lebriz-i lebreng ü lebsuz olmalı (Çay dudak renginde, dudak sıcaklığında ve dudak tadında olmalı) |
24-12-2014, 09:25 | #867 | |||||||||||||||||||||||
|
Kes semai bilâ ay (Aruzsuz divan şiiri oksijensiz gökyüzü gibidir) |
25-12-2014, 13:32 | #868 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu kısmı divan edebiyatından ziyade osmanlıca- esasında arapça- merakıma sayın üstadım |
04-01-2015, 00:46 | #869 |
|
Gölgeli bir gecede ışığım oldun,
Solduğunda, Sana ışık olacağım, Süregelen yalancı hayatlarda, Beyhude olacak, Çekişmelerde başladığı yerde bitecek, Sezemeyenlerin Sezgisi |
08-01-2015, 13:41 | #870 |
|
Attila İLHAN
Vaktinde bir Beyaz Kadın'a siyah bir şair tarafından yazılmış. Edebiyatta renk ayrımı olursa böyle olsun diyorum .
**** asıl büyük sarhoş benim uzaktaki ben ki tek damla şarap içmedim ekmeğin beyaz zeytinin siyah olduğunu biliyorum asıl büyük sarhoş benim uzaktaki benim kusturucu sarhoşluğum yoksulluğum .... sen beyaz bir kadınsın uzaktaki GÖZLERİN AKLIMDAN ÇIKMIYOR sen beyaz bir kadınsın karanlıkları dinleyen uzaktaki sarmaşıkları duyuyor musun rüzgârda yorgun başını üşümüş yastığına koyuyor musun uyuyor musun |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 3 (0 Site Üyesi ve 3 konuk) | |
|