Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hukuk Haberleri Hukuk Haberleri, duyuruları, güncel hukuki gelişmeler. [Haber Ekleyin]

Kadın Avukatlara Topuklu Ayakkabı Önerisi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 29-12-2008, 14:02   #31
uye8490

Kadını yaşamdan koparıp, vazoda daha güzel (ve aynı zamanda zararsız)duracağı düşüncesiyle kendisine "çiçeksin" safsatasını dayatmanın dolambaçlı bir yolu olarak görüyorum.

Açık açık "kişilikleriniz değil dişiliklerinizdir aslolan" denilerek kadın aşağılanıyor ve dişiliğini kişiliğinin önüne alması şart olarak koşuluyor.

İlginçtir, abartılı topuklu ayakkabı giyen kadınlarda ben hep bir parça kendine güvensizlik sezinlerim.

Bir hukuk şirketinin değil belki ama bu da benim görüşüm.
Old 29-12-2008, 23:01   #32
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Özge Yücel
Düzeltiyorum: Hukuk firmaları değil 2400 hukuk çalışanı olan bir hukuk firması öneriyormuş. Firma şehrin en itibarlı ve eski firmalarındanmış.

Ben böyle bir hukuk bürosunu tahayyül bile edemiyorum. Vahşi kapitalizmin vahşi bürosu sanki.
Old 30-12-2008, 08:50   #33
halit pamuk

Alıntı:
Yazan Av. Suat Ergin

Sayın Nur Deniz,

Benim, özgür iradesi ile topuklu ayakkabı giyen, dolgulu sütyen kullanan kadınlara hiçbir itirazım bulunmamaktadır. Ama bunun bir hukuk firması tarafından, çalışanlarına çaktırmadan dayatmasına karşıyım. Bunun bilimsel teranelerle söylenmiş olmasının hiçbir önemi yoktur. Bir dayatma sözkonusudur. Kadının meta olarak görülmesinden başka bir şey değildir. Hukuk firmasının bu görüşünü öğrenen çalışanlar, rızaları olmasa da işlerine devam edebilmek için dolgulu sütyen kullanmak zorunda kalacaktır. Aksi mümkün değildir.

Buna benzer uygulamalar, Türkiye'deki ünlü(!) hukuk firmalarında da uygulanmaktadır. Kadın avukatlara nasıl giyinecekleri öğretilmektedir(!). Örneğin bir firmada, her kadın avukatın işyerindeki gardrobunda döpyes bulundurma zorunluluğu vardır. Yine başka bir firmada erkek avukatlara sabahları kapatıcı(Tabiri doğru kullanamayabilirim)sürülmektedir.

Ben avukatların pejmürde gezmesini savunmuyorum. Duruşmalara kot pantolonla giren meslektaşlarımı da eleştiriyorum. Avukatın nasıl giyineceği, meslek kuralları ile belirlenmiştir. Firma yöneticisi olarak, bir avukata kravatla duruşmalara girme zorunluluğu getirebilirsin. Ancak dolgulu sütyen takmasını isteyemezsin.

Not:Firma kelimesi bilinçli olarak ısrarla kullanılmıştır

Aynen katılıyorum.
Old 30-12-2008, 18:13   #34
Hasan Bahadır Büyükavcı

Alıntı:
Hukuk dünyasının, bir imaj dünyası da olduğunu söyleyen firmalar kadın avukatların böylece daha tehditkâr görüneceğini iddia ediyor.

İmaj dünyası?
Savunmanın en önemli öğesi "daha tehditkar" görünecek?
Old 08-01-2009, 22:33   #35
Tractatus

Topuklu ayakkabı giyen kadınlar her zaman çekici ve karizmatik oluyor. Tango yapan kadınların da bu kadar hoş ve çekici gözükmesinde topuklu ayakkabının payı yadsınamaz
Old 09-01-2009, 23:37   #36
Nur Deniz

Duruşmalardaki duruşun herhangi bir dansı çağrıştırdığını sanmıyorum.
Old 09-01-2009, 23:52   #37
Av. Şehper Ferda DEMİREL

Alıntı:
Yazan Özgür DİKTAŞ
Açık açık "kişilikleriniz değil dişiliklerinizdir aslolan" denilerek kadın aşağılanıyor ve dişiliğini kişiliğinin önüne alması şart olarak koşuluyor.

Dişilik aslolunca, kimlik neden aşağılansın ki, cüzdan pembe ise?

Dişilik kimliğin alt penceresi mi?

Geride bırakılması gereken, yakınlaşması saygınlığı zedeleyen bir durum mu, negatif kutup mu?

Kimlikle bütünleşemez mi?
Old 13-02-2009, 17:52   #38
lawyer_721

böyle bir haberden, bu kadar mizah üretebilen meslektaşlarımı kutluyorum
Old 14-03-2009, 01:49   #39
Nur Deniz

Konya Adliye sine çalışan Bayan arkadaşlarımı özellikle uyarıyorum. G blokta Baro disiplin Kurulunun ön sandalyelerine oturun ve yukardan aşağıya inan elbiseli ve dizde etekli bayanlara bir bakın lütfen. Neden bunu şikayet etmiyorsunuz anlamıyorum. Merdivenlerin trabzanlarının arası tamamen açık olduğundan , dışardan görülen görüntü hakikaten çok kötü ve hiç kimse bunun farkında değil.

Ben pantolon giyiyorum ve öneriyorum.

Saygılarımla..
Old 14-03-2009, 22:13   #40
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan Nur Deniz
Konya Adliye sine çalışan Bayan arkadaşlarımı özellikle uyarıyorum. G blokta Baro disiplin Kurulunun ön sandalyelerine oturun ve yukardan aşağıya inan elbiseli ve dizde etekli bayanlara bir bakın lütfen. Neden bunu şikayet etmiyorsunuz anlamıyorum. Merdivenlerin trabzanlarının arası tamamen açık olduğundan , dışardan görülen görüntü hakikaten çok kötü ve hiç kimse bunun farkında değil.

Ben pantolon giyiyorum ve öneriyorum.

Saygılarımla..

Bir kısım erkekleri de uyarmış oldunuz. O dediğiniz sandalyelerde yer kalmayabilir.
Old 14-03-2009, 22:57   #41
Nur Deniz

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Bir kısım erkekleri de uyarmış oldunuz. O dediğiniz sandalyelerde yer kalmayabilir.

Görüntü çok kötü diyerek uyardım ama...Bayan olarak o duruma düşmek istemem elbette...

2 Nisan da bir daha bakacağım değişmemişse, el mahkum..Artık ben gerekeni yapacağım.
Old 14-03-2009, 23:06   #42
Nalan Nagehan ALTUĞ

ve sonra bayan avukatlar eşlemeden yerini bulsun -----ne alaka ---- saçma --- kadın --dolgulu sütyen--ingiletere - topuklu ayakkabı -- türkiye --- güç ---- kendine güven ----- ve şimdi bay avukatlar gün sonunda bunları eşlesin
------
Tüm bunları yaptıktan// yapabildikten sonra içinden bir şarkı mırıldansın görecek ki sosyal psikolojik açılımlar yapmanın ne kadar tehlikeli olduğunu..
Old 15-03-2009, 17:28   #43
Eda SAMYürek

kadın kendini her nasıl güçlü hissediyorsa öyle var olmalıdır. Yüksek topuk onun kendine güvenini yansıtıyorsa onu giymeli yok rahatsız ediyorsa giymemlidir. ben bir araştırmada okumuştum kadınlar dişiliklerine güven duydukları takdirde hayatta daha başarılı oluyorlarmış bunun etkisiyle olabilirmi acaba bu şirketin bunu demesi.
ayrıca kadın yöneticilerin olduğu şirketler hep daha başarılı ve yükseliş olarak çok daha hızlı oluyorlar yani kadınlık kibarlığı nazikliği beraberinde getiriyor dişilik demek buda demek kendimizde olandan neden uzak duralım ki benim yaratılışım dişi kendimi daha kadınsı hissettiğim takdirde daha başarılı ve yararlı olmazmıyım. bilgi kadar değerli ve önemli değilmidir psikoloji...
Old 15-03-2009, 22:03   #44
Nur Deniz

Alıntı:
Yazan Eda SAMYürek
ayrıca kadın yöneticilerin olduğu şirketler hep daha başarılı

Aynı fikirde değilim.
Old 16-03-2009, 10:32   #45
Atahun

Ben mesai saatleri içinde topuklu ayakkabıdan yanayım. Mesai sonrası, tımberlend ...
Old 16-03-2009, 10:45   #46
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Atahun
Ben mesai saatleri içinde topuklu ayakkabıdan yanayım. Mesai sonrası, tımberlend ...

Topuklu ayakkabıyla nasıl yürüyebiliyorsunuz sayın Atahun?
Old 16-03-2009, 11:05   #47
Tiocfaidh

Alıntı:
Yazan Eda SAMYürek
ayrıca kadın yöneticilerin olduğu şirketler hep daha başarılı ve yükseliş olarak çok daha hızlı oluyorlar

Vardığınız bu kat'i hükme kaynak gösterebileceğiniz bilimsel bir araştırma raporu veya istatistiki bir veri var mı elinizde?
Old 16-03-2009, 11:12   #48
supernatural

Neşeli

Alıntı:
Yazan Eda SAMYürek
ben bir araştırmada okumuştum kadınlar dişiliklerine güven duydukları takdirde hayatta daha başarılı oluyorlarmış bunun etkisiyle olabilirmi acaba bu şirketin bunu demesi.

Topuklu ayakkabı giyinip başarılı olmayan bir sürü insan var çevremizde.Topuklu ayakkabılarla veya dişilikleri ile düşünmüyor kadınlar güven belki olabilir ama başarıyı buna bağlamak çok mantıklı gelmedi bana
Old 16-03-2009, 11:14   #49
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan supernatural
Topuklu ayakkabı giyinip te başarılı olmayan bir sürü insan var çevremizde.Topuklu ayakkabılarla veya dişilikleri ile düşünmüyor kadınlar güven belki olabilir ama başarıyı buna bağlamak çok mantıklı gelmedi bana

"Keramet kavukta değil."
Old 16-03-2009, 12:11   #50
Atahun

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Topuklu ayakkabıyla nasıl yürüyebiliyorsunuz sayın Atahun?

Ben, ".........yanayım" dedim. Olaya da "yandan" bakıyorum.
Old 16-03-2009, 12:18   #51
Eda SAMYürek

ben yazımda şündan bahsetmek istedim bizim yaradılışımızda dişilik var o zaman biz kendimizi nasıl daha kadınsa hissediyorsak ki bu kişiye göre değişebilirde (ben topuklu ayakkabıyla bunu hissediyor olabilirim) o vakit daha başarılı olmazmıyız yani doğada var olan şeklimize daha yakın ruh halinde hisserken başarı daha yakın olur diye düşünüyorum.
kadın yöneticilerin başarılı olduğu bir istatistik sonucu verim artıyor bu iş yerlerinde şu an size bu belgeyi sunamam elimde değil şuan ancak en kısa zamanda sunmak için çabalayacağım. bu kadın yöneticilerin lütfen teşekkür ederim gibi kelimeleri kullanma oranlarının daha yüksek olması ile ilgiliymiş.
Old 16-03-2009, 13:32   #52
supernatural

Neşeli

Alıntı:
Yazan Eda SAMYürek
ben yazımda şündan bahsetmek istedim bizim yaradılışımızda dişilik var o zaman biz kendimizi nasıl daha kadınsa hissediyorsak ki bu kişiye göre değişebilirde (ben topuklu ayakkabıyla bunu hissediyor olabilirim) o vakit daha başarılı olmazmıyız yani doğada var olan şeklimize daha yakın ruh halinde hisserken başarı daha yakın olur diye düşünüyorum.
kadın yöneticilerin başarılı olduğu bir istatistik sonucu verim artıyor bu iş yerlerinde şu an size bu belgeyi sunamam elimde değil şuan ancak en kısa zamanda sunmak için çabalayacağım. bu kadın yöneticilerin lütfen teşekkür ederim gibi kelimeleri kullanma oranlarının daha yüksek olması ile ilgiliymiş.

Bu doğadaki var olan şeklimiz topuklu ayakkabıyla mı oluyor?
Old 16-03-2009, 13:41   #53
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan Atahun
Ben, ".........yanayım" dedim. Olaya da "yandan" bakıyorum.

Evet, yandan bakınca güzel görünür.
Old 16-03-2009, 14:30   #54
Eda SAMYürek

Alıntı:
Yazan supernatural
Bu doğadaki var olan şeklimiz topuklu ayakkabıyla mı oluyor?

yok efendim yazıda dedim ya bu kişiye göre değişir.
Old 17-03-2009, 11:33   #55
Av. Ali YILMAZKARA

Sade takım elbise erkeği nasıl ciddi ve karizmatik gösteriyorsa Etek-Topuklu da bir kadını ciddi ve çekici gösterir.

Şahsen benim zihnimdeki Avukat imajıda bu yönde.
----------------------------------------------

Cinsellik ve dişilik hususuna gelince, bir erkek nasıl ki kaslı vücüdunu yeri geldiğinde sergilemek ve bunu insanları etkilemek için önplana çıkarıcı hal ve tavırlar sergiliyorsa kadın için bu da gayet normaldir. Ölçüt genel ahlak.

Zaten ileri dönem genç avukatlar ile orta yaş avukatların bu hususları bildiğinden eminim.

Velhasıl kelam havanda su dövülmeye gerek yok.
Old 09-06-2009, 10:58   #56
Av.Fatma Karataşlı

Mutlu Merhaba

Tüm meslektaşlarımın düşüncelerini ilgiyle, tebessümle, keyifle okudum. Çokda hoşuma gitti.
Öncelikle, kadınlar ve nasıl giyinecekleri konusunda kalıplar ve dayatmalar getirilmesini doğru bulmuyorum. Bence her kadın nerede nasıl giyineceğini bilir.
Old 12-06-2009, 13:42   #57
av_fguz

Meşhuuuuur İngiltere kraliçesi demiş ki; "Bir işin yapılmasını istiyorsan kadından,söylenmesini istiyorsan erkekten iste"Biz kadınlar işimizi gayet iyi yapıyoruz topuklu giysek de giymesek de...
Old 22-06-2009, 13:33   #58
kevser06

katılıyorum av_fguz'a. Topuklu giysek de giymesek de biz kadınlar yaptığımız her işi iyi yaparız. Topuklu giydiğim gün de davayı kazanırım, topuksuz giydiğim gün de kazanırım.
Old 22-06-2009, 14:27   #59
Av.M.Telli

Beyler bayanlar...
Elbette bir avukatın öncelikle hukuki bilgisi önemlidir tuttuğunu koparması için. Ama dış görünüş de birçok şeyi kolaylaştırıp zorlaştırabiliyor. Bir örnek kendimden; topuklu ayakkabı kumaş pantolon, hoş bir gömlek ve hafif makyajlı dolaştığım benim için sıradan bir günde, bankada vezne sırası beklerken, bankadaki kapalı vezne bölüm şefi tarafından, "buyrun hanımefendi sizi bekletmeyelim" denerek açıldı burda dış görünüşümün etkisi var mıydı? %99 vardı
Bunun gibi, icra dairelerine gittiğinizde sizin katip değil de avukat olduğunuzu belli edecek şekilde hem biraz daha ciddi hem de ünvanınıza yakışır şekilde giyinmeniz lehinize olacaktır. Ben yararını görüyorum. Şirket de galiba bu tür avantajları görerek öyle bir telkinde bulunmuş.
Bayan meslektaşlarımızın çoğunun kumaş pantolon üzerine tişört, altına da terlik giydiklerini düşünürsek bazen böyle telkinlerin gerekliliği ortaya çıkacaktır.
Old 22-06-2009, 14:55   #60
REFERANS

dolgulu sutyeni de öneriyor. (The Daily Mail)

Kaynak : http://www.radikal.com.tr/ (24/12/2008)[/quot
iyiki buna ihtiyacım yok
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi