![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#31 |
|
![]() Sincan 1. Ağır Ceza Mah. 2009/2 E. 2009/ 8 K. 19/02/2009 tarihli kararı özeti: Olay günü müvekkili ile görüşmek için Ankara 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gelen sanığın; her ne kadar cezaevi idaresince tutulan avukat beyan tutanak defterine üzerinde cezaevine sokulması yasak her hangi bir madde bulunmadığına dair beyanda bulunmuş ve imzalamış ise de; cezaevine girişinde X-RAY cihazınından geçerken cüzdanının içerisinde 1 adet sim kartın ele geçtiği ve buna dair tutanak tutulduğu anlaşılmakla;
Avukat olan sanığın cezaevine sokulması yasak olan sim katrları ile cezaevine giriş yapmak istemesi üzerine durumun tespit edildiği, itibar olunan sanık savunmasına göre, sanığın söz konusu sim kartı cüzdanında unuttuğu, cezaevine yasak eşya sokma kastının bulunmadığı, sanığın konumundaki birinin suç eşyalarını her türlü eşyayı tespit edebilen X-Ray cihazından geçecek olan cüzdanına koymasının da hayatın olağan akışına aykırı olduğu, olayın beşeri yanılgıdan meydan geldiği, dolayısıyla savunmasının aksine delil bulunmayan sanığın atılı suçtan beraatine dair aşağıdaki gibi bir hüküm kurulmuştur. HÜKÜM: 1- Her ne kadar sanık İLHAN SALBAŞ hakkında Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna Yetkili Merciilerce Yasaklanmış Yasak Maddeyi Bilerek Sokmaya Teşebbüs suçundan kamu davası açılmış isede; 5271 sayılı CMK.nun 223/2-c. maddesi gereğince sanığın müsnet suçtan BERAATİNE, ...sim kartın sanığı iadesine... C Savcısı talebe uygun, oy birliğiyle |
![]() |
#32 |
|
![]() [quote=ezgi48]Sevgili meslektaşım,öncelikle çok geçmiş olsun,aynı olayın bir benzeri,temmuz ayında alanya mahmutlar cezaevinde benim başıma geldi,şarzı bittiği için araçta bıraktığımdan emin olduğum telefonum,kapalı ve içinde sim kart mevcut vaziyette,kol çantamla beraber arabada diye düşünüp emin biçimde girerken,hiç koymadığım bir yerden evrak çantamdan çıktı.
hemen tutanaklar tutuldu,şu an beklemedeyim,ayda yılda bir cezaevine giden biriyim,üzüldüm,çantamı da kendim uzatmıştım,buyrun bakın hiçbişey yok diye,aynı durumu yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum,unuttuğuma itibar bile etmeden "avukat burda yatanların çoğu unutkanlıktan,dalgınlıktan yatıyor " dediler,şu an beklemedeyim,ne olacağını bilmiyorum,telefonun içindeki sim kartta eşime ait kurum hattıydı,umarım onun başı ağrımaz,kendisi memur çünkü.Normal zamanda konuşan hal hatır soran insanların,nasıl fırsattan istifadeyle suçlu gibi davrandıklarını asla unutmam mümkün değil,hala hatırlayınca ellerim titriyor,çok geçmiş olsun,ben beraat edeceğinizden adım gibi eminim,davanın açılması bile gerçekten çok büyük bir ayıp[/Q Merhabalar, benim de aynı konuda hakkımda dava açıldı. Sizin davanızın sonucu ne oldu onu merak ettim. Beraat ise kararı gönderebilir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
#33 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Cengiz bey merhabalar, benim hakkımda da cezaevine yasak eşya (sim kart) sokmaktan dava açıldı. Sizin temyizinizin sonucu ne oldu acaba merak ettim, paylaşır mısınız. |
![]() |
#34 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Merhabalar, siz de sonuç ne oldu. Ben de aynı mesele ile uğraşıyorum şu anda, o yüzden sizin sonucu merak ettim. Olumlu ise karar paylaşır mısınız? |
![]() |
#35 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Merhabalar, sonuç ne oldu acaba? Bana da dava açıldı. Sonuç olumlu ise paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
#36 |
|
![]() [quote=msahinparlak]Yazılı savunmam alındı, Savcı bey ifade almadan beni gönderdi, anladığım kadarıyla hakkımda dava açılacak[
Meslektaşım sonuç ne oldu. Ben de aynı dertten müzdaribim ve çok stresliyim. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
#37 |
|
![]() Değerli meslektaşlarım, bu "avukatın ceza evine yasak eşya sokması" meselesi ile ilgili elinde örnek karar olan varsa ekleyebilir mi? Benim de hakkımda dava açıldı sim karttan dolayı. Acil karara ihtiyacım var. Lütfen yardımcı olur musunuz! av_delibalta@hotmail.com adresine mail de atabilirsiniz.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Yasak Ağacın Yasak Meyvesi | AV.ZAFER TUNCA | Ceza Hukuku Çalışma Grubu | 25 | 13-07-2009 10:43 |
adli staj sırasında yanında staj yapılan avukatın işlerini takip yasak mı | aysee | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 5 | 13-01-2008 10:39 |
Kadın Avukatın Özendiren Reklamına Yasak | Av.Suat Ergin | Hukuk Haberleri | 8 | 17-06-2007 20:16 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |