07-09-2007, 13:39 | #31 | |||||||||||||||||||||||
|
Popülizm, popülizm (: |
07-09-2007, 14:46 | #32 |
|
hıc de populızm degıl bana kalırsa arkadasın fıkırlerıne katılıyorum,hayatta hersey sınıf gecmekten ya da kısının meslegını ıcra etmesınden ıbaret degıldır,bır ınsanın bence her konuda soyleyecek en az bır sozunun olması gerekır..
|
07-09-2007, 15:01 | #33 |
|
:)
başlığı görünce aklıma hemen iktisat dersi geldi5.sınıfa uzattığımda 3 dersim vardı biri de iktisattı ve medeni usulden iktisattan korktuğum kadar korkmadım belki acı bir itiraf olucak ama son çaremdi ve kopyaya başvurmuştum iktisattan.hoca da anlamış olucakki can çekiştiğimi sorularla alakasız da olsa verdiğim cevaplarla 75 alarak geçmiştim.ve hayatımda öss yi kazandığım andaki mutluluğu yaşamıştım panoda geçtiğimi görünce saygılarımla...
|
20-12-2007, 14:56 | #34 |
|
bence hukukçu dediğin gazetelerdeki ekonomi sayfalarını yorumlayacak güce sahip olmalı. para toplumun düzeninde önemli bir yere sahipse, bunu akademik anlamda görmemiz kaçınılmaz.
iki yüzlü olmaya da gerek yok. gini katsayısını niye öğreniyoruz derken, bi yandan da konusu geçince hava atmayı çok severiz, yalan mı? |
24-12-2007, 21:34 | #35 |
|
Evet, hayatta her öğrendiğimiz karşımıza çıkıyor ama biz karşımıza hangisi daha fazla çıkacaksa onu öğrensek daha iyi olur sanki. mesela davranış bilimleri dersi bize niye gösterilmiyor? veya konuşamk bir şeyleri anlatıp karşıdakini etkilemek bizim mesleğimizin önemli bir parçası.neden diksiyon dersi gibi dersler almıyoruz???
|
02-06-2008, 13:20 | #36 |
|
İktisat gerekli mi ?
Arkadaşlar çıldıracağım !!
İktisat işimize ne kadar yarar bilemem ama bu kadar bizi kasacak duruma gelmemesi gerekir ! İktisatı iyi olan arkadaşlar sınavda ne gibi taktikler uygulamam gerekiyor ? |
20-06-2008, 01:49 | #37 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayın Oğuzhan Dayar, bu fikirlerinize kesinlikle katılmıyorum. İlk olarak Türk Dili ve Edebiyatı ve İnkılap Tarihi derslerinin lisede gösteriliş tarzı ile üniversitede gösteriliş tarzı aynı şekilde değildir. Ayrıca üniversiteye gelmiş bir öğrenci dilini doğru düzgü kullanamıyorsa bu durumda ortada bir sorun var demektir. Bu sorunun çözüm yolu da aynı konuları tekrar göstermektir. İkinci olarak iktisat bence sadece hukuk öğrencilerinin değil tüm üniversite öğrencilerinin hakim olması gereken bir alan çünkü bu konular günlük hayatımızın her alanında karşımıza çıkmakta. Roma Hukuku ve Türk Hukuk Tarihi derslerine gelince bu konuları bilmeden hukuk hakkında yapılacak yorumlar bugünkü sorunların kökenini bilmeden sadece günümüze bakarak soruna çözüm bulmaya çalışmak gibi bir saçma bir duruma sürüklenmemize sebep olacaktır. Ayrıca günümüzde bilgisayar programlarına hakim olmamak ve İngilizce bilmemek bir hukukçu için ayıplanacak bir durumdur bence. Dolayısıyla bu fikirlerinize katılmak mümkün değil. Saygılar... |
20-08-2008, 11:08 | #38 |
|
istatistik
3. Sınıfa geçmek için didinen bir hukuk fakültesi öğrencisiyim. Didinirken karşıma çıkan en büyük zorluk ise hangi ders oldu biliyor musunuz? İSTATİSTİK..!! Dönem içinde veremedim, yaz okulunda veremedim, alttan aldım veremedim. Ve nihayet bu sene yaz okulunda hocamızın değişmesi sayesinde başımda ki beladan kurtuldum. Kurtulamayan inanamayacaksınız ama bu dersi 6. kez alan arkadaşlarım var. Evet bu tamamiyle fakültem deki hocadan kaynaklı bir problem olsa da öğrendiğim varyans ın mod un standart sapmanın ileride meslek hayatımda bana faydası ne olacak?
Türk dili dersinde bize adam gibi dilekçe yazmayı öğretsinler, küçük ünlü uyumundan bahsedeceklerine de faydası olsun. THT dersinden bütünlemeye kaldım .. Neden ? Hocamız 40 puanlık miras sordu.. Adam 1780 de ölmüş ben mirasını hesaplamayı bilsem ne olacak? |
18-11-2008, 17:59 | #39 |
|
Bu konuyu ben açmıştım gerçekten de maliyeden kaldım.Ama şuan son sınıftayım ve anlıyorum ki 3.sınıfta ve bu yıl ders çalıştığımın 1/3'i kadar ders çalışmış olsaydım bu konuyu açmam için neden kalmayacaktı
|
04-06-2009, 17:08 | #40 |
|
Ben de çok zorlanıyorum daha şimdiden özellikle siyasi tarih dersimize giren Sn.Serdar Narin hocamız kök söktürüyor.Ancak merak ettiğim şu var DEÜ'de 1. sınıftan 2.sınıfa geçerken kaç seçmeli dersi alttan alabiliyoruz?Bilen birileri varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim...
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|