![]() |
|
![]() |
![]() |
#541 |
|
![]() ![]() ![]() Hz.Mevlâna -3 (Yeşil Türbenin İncisi...) Karşıda bir Yeşil Türbe Ben içinde küçük bir ben, Benim içimde Mevlâna O,Yeşil Türbe'nin incisi Doğu - Batı birincisi. İnsanlar ziyaretçisi Sel sel olur da akarlar, Deyişlerinde hikmet var. Mevlâna'nın içindeyse İnsan,hayat ve de ölüm, Mesnevî'dir ilk ikisi 'Şeb - i Arûs' ikincisi. Alper Kürük |
![]() |
#542 |
|
![]() Eleştiri
Eleği elemeye ellerin olsun yatkın Eleştirmek istersen hem ehil ol, hem yetkin... Elek var gözleri sık geçirir ince ince Elek var gözü seyrek öz geçer eleyince. Bir eseri meydana getirmek kolay değil Eleştirme yapmadan önce saygıyla eğil... Eser yaratmak neymiş eser yaratan anlar Yavrunun değerini bilir en çok analar... Fikrini ulu-orta söylemek sanma yeter Sarf etmeden bir düşün o söz nereye gider... Salt düşünce bildirip yorumlamak pervasız Eleştiri bu değil böylesi patavatsız... Kritik için lâzım eleştirmenle elek Her işteki öncelik işi iyice bilmek... Alper Kürük |
![]() |
#543 |
|
![]() GÖLCÜK DEPREMİ...
![]() Gölcük Depremi - 17.Ağustos.1999 Yirmi birinci asra çok az bir zaman kala Doksan dokuz yılının 17 AĞUSTOSU... Hayâlimden silinmez dehşet tablosu hâlâ GÖLCÜK ŞEHRİNDE deprem dumana kattı tozu... Yaşanan deprem değil kıyamet koptu sanki Pazar Pazartesiye bağlanırken o gece... Yerin karnı yarıldı...Deniz yuttu inan ki Şehir toz bulut oldu...Sıfır üç iki geçe... Bu gözler onu gördü ve yaşadı bu beden Gerçek KIYAMET GÜNÜ ne korkunçtur kim bilir? İlâhî Takdirdir bu zengin - fakir demeden Saniyeler içinde canlar gitti ne denir... ALLAH'ım yaşanmamış felâketler yaşatma Aczimize verdiğin akıl da kâr etmiyor... Yüzlerimizi güldür,gözümüzü ağlatma Ağlanacak çok şey var göz yaşımız yetmiyor... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. Bu şiirin hikayesi: GÖLCÜK'TE konuk iken ailecek yaşadığımız depremin bu 10 uncu yıldönümünde ölenleri unutulmaz acı ve rahmetle anıyoruz... |
![]() |
#544 |
|
![]() ![]() Zafere Doğru... (ŞANLI ORDUMUZA SAYGIYLA VE MİNNETLE SUNULUR...) Zafer göründü bize biz de zafere koştuk 26 AĞUSTOS günü sel gibi coştuk. AFYON tepelerinde girlevikleşti pınar Başımızda MUSTAFA KEMAL PAŞA bir çınar. Bu günler bir Ulusun namus kurtuluşuydu Bu günler AKDENİZDE bitecek bir koşuydu. BAŞ KOMUTAN buyurmuş: ' ORDULAR HEDEFİNİZ Bir saniye durmak yok! İlk duraktır: AKDENİZ...' Kaçan kovalanır hep savaş özünde bu var Kaçan kalleş olursa kaçarken yakar,yıkar... İşte YUNAN ORDUSU dökülürken denize Yanmış bir İZMİR geçti o anda elimize... Yakılan,yıkılanlar yapılır,onarılır Ne yazık ki burunda yangın kokusu kalır... TANRI 'm böyle tarihler yazdırma artık bize Kıskancız ÜLKEMİZE ve de ŞEREFİMİZE... Alper Kürük |
![]() |
#545 |
|
![]() DEĞERLİ MADENLER POTASI
![]() Değerli Madenler Potası Öyle bir tutkal ile yapışmış,kaynaşmışız Tek TÜRK ULUSU'yuz biz yok ayrımız-gayrımız... MİSAK-I MİLLÎ çizmiş değişmez sınırımız Bizi ayıramazlar...Ne biz bizden koparız... TÜRK ULUSU tek pota...Değerli maden kaynar... Aynı değer TÜM SOYLAR...türlü dinden olan var... Bir bütünlük içinde yüzyıllar boyu yaşar... Bizi ayıramazlar...Ne biz bizden koparız... Kopmak kabuk tutmayan yara olur biliriz, Dosta else düşmana yumruktur ellerimiz... Mozaik görünürüz,tek TÜRK ULUSU'yuz biz, Bizi ayıramazlar...Ne biz bizden koparız... Alper Kürük |
![]() |
#546 |
|
![]() Alma Mazlum Ahını...
Mazlumun iki gözü dünya gözüyle görür, Zâlimin aldığı ah öldürmez süründürür... Mazlumun kulakları mutlak dünyada duyar Zâlimin düşüşünde çünkü aldığı ah var... Azrail olur o ah karşısına dikilir, Başına daha neler gelecek ALLAH bilir... Zâlimin aldığı ah sanma yana kâr kalır, Mazlum kayıplarını ALLAH zâlimden alır... Alma mazlum ahını sora çıkar aheste Öte âleme kalmaz son taksit son nefeste... Alper Kürük
|
![]() |
#547 |
|
![]() YUNUS'CA...
![]() Yunus'ca... Bambaşka olgunlaşan insanlığın bir türü 'Yaratılanı sevmek YARADAN'DAN ötürü...' Sevmek iste yeter ki önde sebep bir sürü... 'Yaratılanı sevmek YARADAN'DAN ötürü...' Kuşkulanma hayatı sevgiye ver götürü, 'Yaratılanı sevmek YARADAN'DAN ötürü...' Ruhun hastalığına şifadır sevgi kürü, 'Yaratılanı sevmek YARADAN'DAN ötürü...' Sevgide yakalarsan O'NCA makbûl şükürü, 'Yaratılanı sevmek YARADAN'DAN ötürü...' Alper Kürük
|
![]() |
#548 |
|
![]() HZ. MEVLANA
![]() ![]() ![]() Hz.Mevlâna -2- ( 802 yıl önce bu gün doğumu münasebetiyle...) Belh'te filizlenen tohum Göçüp de kondu Konya'ya, Hayırlı,nurlu bir doğum: Mevlânâ gelmiş dünyaya... Kökü, yeraltını sardı Gövdesi,yeryüzünü bu ağacın, Dallarında meyve vardı Gözü doydu tokun,acın. Kemâli aradı,durdu Gönlü kimi zaman durgun, Denizler gibi kudurdu Hamdı,pişti,şimdi olgun. Şems'te ışığını buldu, Erkini ilahî tacın, Aşkıyla da sarhoş oldu Faydası yoktu ilacın. Pervaneler gibi döndü Döndükçe kendini aştı, Bütün ihtirası söndü Güzelliklere ulaştı. Ayrılığın acısını Sevdiği Şems'inden tattı, Buldu Yaratıcısını Elemi üstünden attı. Döndükçe döküldü bir bir İnsanlığına yapışan Kötülükler,gurur,kibir, Para,servet,şöhret ve şan... 'Bir ayağım eksen ve dik, Huzurunda başım eğik, Gönlüm doygun,yeter aşım, Külahımdır mezar taşım, Uçan ak kaftan kefenim, Göğe,yere açık elim HAK'tan halka naklederim, Canlar,erenler yoldaşım, Dönerim Allah dönerim, Sanki kutsal mey içerim Dönüp kendimden geçerim Af dilerim,şükrederim, Ebediyete uçarım, Geçici bir göç ederim Bura değil ora yerim Hadde uygun yer seçerim. Fâniliği terkederim Bâkiliğe yükselirim, Alem arası seferim Bir giderim,bir gelirim Dünyada sınav veririm. Tam dön! emriyle dönerim Aslıma rücu ederim... İşte buna SEMA derim...' Kudüm,neyle ruhlar coştu, Doğu,semaya alıştı, Batı,Mesnevî'ye şaştı. İsmin sınırları aştı. Gel! çağrını duyan koştu Canlar KONYA'da buluştu.... Hayat boştu,ölüm hoştu, Ona 'Şeb-i Arûs' muştu Onda MEVLA'ya kavuştu... Alper Kürük |
![]() |
#549 |
|
![]() ![]() Balık Balık balıkla tutulur... Yemlik balık olmaksa kaderin Sen küçüksün ne kadar büyük olsa da hâyâllerin... Gizleyebilirsen küçüklüğünü Gün gelir büyür,serpersin Sen de küçük balığı yersin... Ne küçük kal ne de çok büyü Ortası güzel ve emindir her şeyin Yaşamak da güzeldir ölene değin... Lezzetinde yok eş değerin, Kadını tarifsin:'balık etinde...' En güzel mezesin mey işretinde... Alper Kürük
|
![]() |
#550 |
|
![]() HİCİV
![]() ![]() Hiciv Hiciv kılıcı ile yırtılır zulmet perde, Hiciv şaşkına rehber her devirde her yerde. Hiciv olur bahane ölmek var ya kaderde Padişahları bile hicveden NEF'İ nerde? Nerde köşe başını tutmuş filozof NEYZEN? Topla,tüfekle değil birkaç söz ile ezen... Gülü koklayamazsın budayıp,düzeltmezsen Bozukluk senle başlar,sonra bozulur düzen... İnsan oğluna denen sözler fazla kâr etmez Kulaktan geçer gider,beyne ulaşmaz,gitmez... ATASÖZLERİ güzel,can yakmaz ve incitmez Hiciv yiyen vurgun yer sanki,acısı bitmez... Alper Kürük
|
![]() |
#551 |
|
![]() SALKIMDAKİ GİZ
![]() Salkımdaki Giz Asmalarda sallandı,ballandı salkımların Şafakta ve gurubta bağ bozumuna kadar, Güneş ile öpüşen tanelerdedir yarın Şıraya ve şaraba yansıyan kızıllıklar... Aynı topraktır veren ak üzüm,kara üzüm Marn ile şıra pekmez oldu rengi karardı... Rengim türlü olsa da kara topraktır özüm Çünkü bütün gizemler renksiz karada vardır... Alper Kürük
|
![]() |
#552 |
|
![]() CUMHURİYET VE BAYRAMI İÇİN
![]() ![]() ![]() Cumhuriyet Ve Bayramı İçin Ulusal Bayramların ulusu Cumhuriyet Onda demokrat yaşam,onda gerçek hürriyet. Kurulması kadar güç yaşatabilmek onu Kaybeder isen gelir mutlu yaşamın sonu. Korumak baş görevdir yedisinden yetmişe Gençlikse tek güvendir odaklanmış bu işe. Kaybolunca kıymeti bilinen sıhhat gibi Üstüne titreyelim,çünkü biz tek sahibi... Alper Kürük |
![]() |
#553 |
|
![]() BÜYÜK MATEM
![]() Büyük Mâtem On Kasım saat dokuzu beş geçe Tam bir gece Vatanın can çekişen kâlbi durdu. Göğe ulaştı bir ruh Melekler birbirine yeni geleni sordu. Gözlerde yaş kesilmiş Şimdi akıyor kan, Yükseliyor ilâhî hıçkırıklar Mâtem içinde Vatan. Birbirine bağlanan göz yaşları Dökülüyor Dolmabahçe'de denize Bir hüzün çökmüş her benize Eğilmiş herkesin o hür başları. Bir acı dolaşır kâlpleri teker teker Genç,ihtiyar,kadın,erkek,asker... Hûşû ile anarken Ata'sını Öte yandan unutamaz yasını. Ne desek böyleymiş kader... Cismin ayrılsa da bizden İsmin silinmez kâlplerimizden... Her On Kasım günü gelir Milletin kâlbine kriz, Eserinle çizdiğin iz Ona her an şifa verir. Sana her Türk kâlbi mezar Tarihteki şöyle dursun Allah'ın yanında da yerin var.... Türk kanında cevhersin, Cihanda bir mihversin, Türkler bir yana Dünya önüne gelsin... Ne desem yeri sana ATATAÜRK'üm benim, Bir defa dünya gözüyle Seni görmekti emelim. Dalgalanırken önümde Bayrak Seni görüyorum işte Seni görüyorum,bak... Senin için kan ağlıyor bütün bir âlem Örtmüş sessizliği koca bir mâtem... Alper Kürük |
![]() |
#554 |
|
![]() ![]() ![]() Yine 10 Kasım Sana ne yazsam ki ben Toprağın kadar yazılanın var... Şu küçücük kuş, Şu dağ,şu taş, Şu Türk,şu beşer, Kemâl'im,Ata'm,Mustafa'm diye ağlar. 10 Kasım ah 10 Kasım... İnan Ata'm bu ağaç Yazın yeşil yapraklıydı. 10 Kasımı duydu da bir kez Yapraklarını döktü senin için. Sakarya böyle bulanık akmazdı O şerefli 22 gününden Bugüne gelinceyedek. İnan Ata'm duydu bir kere Bir kere daha duydu 10 Kasımı Eğilmez başlılar düşük başla ağlarken. Uykusuzluk değil gözümüzü yaşartan Tek göz olmuş Millet,tek göz olmuş ağlıyor Vatan. Hıçkırıklar sarmış koca dünyayı Bir Koca Türk ki âlemi içten içten ağlatan Sensin,sensin,sensin yine Ata'm. Ah yine o 10 Kasım Biz bir kere daha öldük Sen bir kere daha dirildin tüm heybetinle, Ruh ruh parçalandın Ve girdin benliğimize bu ölüm günümüzde İki ruhlu oluverdik hepimiz Ruhumuzun biri:TÜRK Biri:KEMAL ATATÜRK. Ata'm ya rüyalarımda gördüm seni Ya Koca Tepedeki resminde seyrettim seni. Koca Tepedeki o resminde Anlıyorum,seni göremiyeceklerin kaderini düşündüğünü... Onlar da seni düşünürler Ata'm Yalnız 10 Kasımda değil Her akıla gelişte.... Seni koynunda ısıtan toprak Allah'ına ne şükürler ederdir toprak olduğuna Ve üstünde yürüyen Türk'ün Allah'a şükrederiz yüzü ak Ölümsüzlerin uykusu gibi... 10 Kasım ah 10 Kasım Neden dolandın dilime Tutuştu dilim,ağzım. Hıçkırıksız çıksa avazım Bağır bağır bağırırım, Kemâl'im,Mustafa'm,Ata'm... Sen yat uykularımın tümü senin Yalnız,toprağından toprağıma Bir zerrecik maya katam... Alper Kürük |
![]() |
#555 |
|
![]() HUKUK
![]() H u k u k Gözün gibi baktığın şeyler için misali H u k u k a gösterecek olsun ölçün ve özen, Bir gün herkese lâzım...budur ya dünya hâli Seni koruyan h u k u k olur seni tek üzen... H u k u k ile özgürsün h u k u k ile yaşarsan TANRI bile affetmez dikkat et kul hakkına! .. H u k u k a saygın kadar sayılırsın anlarsan... Burda hesap H a l k ı n a...orda hesap H A K ' KINA... Alper Kürük |
![]() |
#556 |
|
![]() HUKUKÇU
![]() Hukukçu DATÇA'dan ARDAHAN'a...ta EDİRNE'den VAN'a... And içtik sağlamaya hakkı SATH-I VATAN 'a. HUKUK DEVLETİ diye diye yaşamaktayız, Hak uğrunda uyanık,yanılmaz,ayaktayız... Saydamlık beynimizde,gönlümüzle aktayız, Haklının yakınında,haksızdan uzaktayız. Tarafsızız tek taraf tutarız haktan yana, Hakkı çok öğrettik biz haktan anlamayana... Encamımız hayrola! bir âhir zamandayız HUKUK lâzimesine en çok gerek andayız... HUKUKUN mazlumlara demesini ararım: 'Hak aramaktan dönme! korkma! arkanda varım...' Alper Kürük |
![]() |
#557 |
|
![]() ![]() ![]() Öğretmenler Günü Ve Öğretmenlerim İçin Bu günlere gelmişsek,bir değersek sen ve ben Bunun mimarı kimdir? Tabii ki ÖĞRETMEN. HAZRETİ MUHAMMED 'dir güzel ahlâk öğreten İlim ÇİN 'de olsa bul diye ilme yönelten. Bir harf öğretene kırk yıl der köle olurum HAZRETİ ALİ gibi ben hep yazar,okurum. İslâm Dini âlimi şehitlerle bir tutan Canlar yaşasın diye şehitlerdir veren can. TÜRKLÜĞÜ uyandırıp canlandıran yeniden Ulu Önder ATATÜRK her TÜRK 'e BAŞÖĞRETMEN. 24 KASIM sizin gününüz öğretmenim Kutsal ellerinizden SAYGILARLA ÖPERİM... Alper Kürük |
![]() |
#558 |
|
![]() ![]() Bayramlar Hazreti İsmail'i adamıştı İbrahim, Yüce Allah hem Kerîm,hem Rahmandır,hem Rahîm... İsmail'in yerine gönderdi tarafından Kesilmek için bir koç,edilmek için kurban. Hoşnut etmişti O'nu,olmak sözünün eri Söz verip de yapanın başkadır O'nda yeri. Ne kesilenin eti ne de akıtılan kan Erişmez Yaratan'a,yalnızca erişir can. O can ki ücretini bekler sadece HAK'tan Yapılacak ameli böyle emreder imân. Canlar yok edilerek var edilir mi ki can? Canlar beslemek için akıtılmaktadır kan. Bu ibadette bile açıkça infak vardır Allah'tan yardım bulmak,yardım etmek kadardır. Gel! HAK'kın verdiğinden hasis olma ver halka Çoğalsın iyilikler,büyüsün halka halka. Bir iyilik giderir gönülden binlerce gam Ramazan...Kurban...Her gün sen de edesin bayram... Alper Kürük |
![]() |
#559 |
|
![]() |
![]() |
#560 |
|
![]() RUHUN GEMİSİ...
![]() Ruhun Gemisi... Bir gün er-geç mutlaka o kıvılcım çakacak Sönük ruh mumlarını o kıvılcım yakacak… Dalga dalga yayılan onda aydınlıklar var O kıvılcımdan kaçar zifirî karanlıklar… Selâmete erişte “NUH’UN GEMİSİ” odur, Özgürlüğe varışta “RUHUN GEMİSİ” olur… Var ki yaratılışta tek YARADANA tapma Bunu unutup sakın insanlığından sapma! O kıvılcım SEVGİDİR… O kıvılcım HÜRRİYET… Gelebildi bu güne onunla beşeriyet… Alper Kürük |
![]() |
#561 |
|
![]() ![]() Şarkı Kıvrıla kıvrıla yürüme güzel Yılanı kendine düşman edersin, Saçını sallayıp sürüme güzel Seni sevmeyeni pişman edersin. Gün gelir sende de güzellik kalmaz Çevren dolu güller hep diken olur, Sevmeyen aldanır,seven aldanmaz Yaşlar,gözlerinde biriken olur... Alper Kürük |
![]() |
#562 |
|
![]() ![]() Sevginin Kapısı Ruhların öpüşmesi bakışan gözlerdedir Bakışlar birbirine sevgiyi alır - verir... Bir bakış var ki gönül bahçesi güller açar... Bakış var gönülleri yakan kıvılcım saçar... Gülüş dudakta değil, sevgi veren gözdedir Sevginin öz kaynağı hep seven gönüldedir... Sevginin kapısı göz...ordan giren yol bulur Sevgiyle girmeyenler karanlıkta kaybolur... Alper Kürük |
![]() |
#563 |
|
![]() 14 MART TIB BAYRAMINDA ORGANLARIMIZ...
![]() ![]() On Dört Mart Tıb Bayramında Organlarımız... Asıl organ beyindir gerisi teferruat.. Ciğer,böbrek ve yürek vesairse sakadat... İnsan oğlu beyniyle organları nakletti Nakledilemeyecek tek beyindir farketti... Kendi nakledilemez ona nakş,nakledilir Yararlı ya zararlı olacak binbir fikir... Bu nedenle beyini temizlemek pek zordur İz bırakır fikirler,çöreklenir oturur... Ciğerin yapısını merhamet teşkil eder Anneler yavrusuna bu yüzden ciğerim der... Zehirlerin süzgeci o fedakâr böbrekler Zehirli fikirleri süzebilseydi eğer... Beyinler kurtulurdu o zaman hamallıktan, Yana olurdu beyin hep güzellikten,haktan... Kâlbin harcında vardır sevmek ve de sevilmek Kendisi öne çıkıp beyini geri itmek... Aşk insanda dâima kâlpte karargâh kurar Beyinli beyinsizdir hep bu yüzden âşıklar... Alper Kürük |
![]() |
#564 |
|
![]() ![]() Sen & Ben (Do) dan (do) ya tüm seslerde saklısın, Aktan kara tüm renklerde saklısın, İyi bakan,kötü bakan gözler var Böylesine gizlenmekte haklısın... Görene dek meğer bir bakar kördüm, Ben seni gönlümün gözüyle gördüm, Sana sevgim gizli değil aşikâr, Aşk sözcükleriyle merdiven ördüm... Alper Kürük
|
![]() |
#565 |
|
![]() ![]() Ah O Eski Şarkılar... Çalınıp,söylenirken Ruhum dingindir...bazen Tüylerim diken diken Eski şarkılarla ben... Geçmişimi bulurum Kimi kez kahrolurum, Bir başka ben olurum Eski şarkılarla ben... Alper Kürük
|
![]() |
#566 |
|
![]() ![]() Zıtları Yaşamak... Sevgiye bedel diye verdim özgürlüğümü Çözemedim bir türlü aşk denen o düğümü... Üzülmek ve sevinmek iki yüzü sevginin Göz yaşımı gören çok,gören yok güldüğümü... Her bir şeyi zıttıyla yaratmıştır YARADAN Hayat yaşanamaz ki ölümü anlamadan... Takipçisi olmakta zıtlıklar birbirini Acıyı da çekecek bir gün tatlıyı tadan... Alper Kürük |
![]() |
#567 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Çanakkale Geçilmez!... Bilmiyorlardı VATAN denen toprak ezilmez Dene,canından vazgeç,ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Sömürgeci Devletler bir hâyâle kapılıp Tüm sömürgelerinden yanına asker alıp... Kendi tatlı canları bir savaşa girmeden Oluşturup sürdüğü 'GURKA' askerlerinden... Çanakkale'yi kolay elde ederim sandı MEHMETÇİĞİN göğsüne kadar gelip dayandı... O göğüs imân dolu,şehitliğe inanmış O can asırlar boyu bu VATANA adanmış... Siperler toprak değil,taş değil,göğüsleri Böyle siper görmemiş düşmanın askerleri. ALLAH! ALLAH! diyerek düşmana saldırıyor Gözler hayatı değil şehitliği arıyor... Her ALLAH! nidasıyla düşüyor yere yiğit Cennette GÜL BAHÇESİ olmuş,gülleri şehit... Vurulan her yiğitten kan değil gül akıyor Karşısındaki düşman şaşkın,hayran bakıyor... Vurulan her düşmanın imrendiği de budur Mehmet'ten öğrendi o şehit nasıl olunur? ALLAH şehitler için 'ÖLÜ DEMEYİN...'diyor Cennetine ŞEHİTLER MUHAMMED'LE giriyor... En güzel Cennetini ŞEHİDE vermiş ALLAH Şefaatçi ŞEHİDE izin edermiş ALLAH... AKİF diyor Hazreti PEYGAMBER açmış kucak Onlar için keder yok,yok başkaca korkacak... Vatanı için değil zorlamayla çarpışan Ülkesinden gelerek millerce uzaklaşan... Düşman askerlerinden vurulup ölenlere ATA'MIZ da onlara dememiştir boş yere: 'Artık sizler de bizim evlâtlarımızsınız... Ölüp bu topraklarda toprak olup kaldınız... Mâdem toprağımıza karıştı toprağınız Tüm şehitlerimizle siz de rahat yatınız...' Candan,yârdan geçilir de acısı silinmez... ÇANAKKALE GEÇİLMEZ...ÇANAKKALE GEÇİLMEZ! Alper Kürük |
![]() |
#568 |
|
![]() ![]() Anacığıma... Fatihalar,dualar okurum dillerimle, Yosun tutmuş taşını okşarım ellerimle... Bu sene-i devrinde cümle ölmüşlerimle Seni anmaya geldim anam mezar başına... Bunca geçen yıllarla kısalıyor aramız Fâni insanlarız biz bunda da aldanırız Yıllarla yaklaşırız,ıraklaşır sanırız... Sonsuz âlemde bastın kırk ikinci yaşına... Alper Kürük
( 20/21.MART.1969) |
![]() |
#569 |
|
![]() ![]() Bahar -1-(NEVRUZ) ,Renklendi bahar her ağaçta Dallarla sallandı arzular, Bir başka aşk başladı şimdi Her yaşta. Yaprakların zümrüt yeşilliği Gözlerden girip ruhlarda duruldu, Durduramam,gönül bu ya Gitti birine vuruldu. Güller açtı öylesine güller Renk renk bu bahar da, Bir kış boyu susmuş diller Döke döke bitiremedi aşklarını. Soğukluk çıktı aradan Eğlen gönül bu günler senin için, Birgün gelip sevdiğin Bir baharı hatırlarsan Biri de bu bahar olacak onlardan... Gönül,gençliğinde bu tatlı anları Ver şimdi bahar yellerine, İnan,ihtiyarladığında tertemiz Yine bahar yelleri eskisi gibi Ver ki teslim etsin ellerine... Alper Kürük |
![]() |
#570 |
|
![]() ![]() T e r a z i Hukuk hakkın çoğulu yani demektir haklar Kişi suçluluğunu cezaya kadar saklar... Hukuk temizleyici hem aklar hem de paklar Kaçma ondan korkunun ecele faydası yok... Ateş ile oynama yoksa ellerin yanar Ateş için maşa var kor ateşi o tutar... Hukuk varken kora el sokmaksa akla zarar Yakma boşa canını yanığın acısı çok... Tarttığın her terazi hak terazisi olsun Terazinin hasını dönüşünde bulursun... Kefeler dengelensin,ibre ortada dursun Hakka açtır kişi hep haksızlığa karnı tok... Alper Kürük |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
akdevrim / şiirler | akdevrim | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6983 | Bugün 14:48 |
Kırık kolun tıbbi hata sonucu eğri kaynaması ve tazminat | Avukat Osman | Meslektaşların Soruları | 7 | 10-03-2007 18:02 |
Kırık kalpler.... | yağmurdamlası | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 1 | 12-11-2006 17:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |