14-09-2008, 15:30 | #361 |
|
Ahmet Telli / Özlemedim Seni...
Hiç özlemedim seni
Özlemek dostluktandır dostluğundan öte bulmalıyım seni Sıcaklığını bulmalıyım dokunuşlarını, kenetlenişi Terimizle sulanmalı yeryüzü güneş terimizle ışıldamalı sabah olunca Apansız fırtınalar çıkmalı sarsılmalıyım Özlemek yanında olmak isteğidir gülüşünü görmek biraz da Hiç özlemedim seni Saçlarına gül takmam bir ırmak gibi akıtırım ovaya soluğunla yanar dudaklarımın bozkırı Akkor halindeki ufuk bakır bir tel gibi eriyip gider kraterler ortasında kalırım ............................ ............................. Affınıza sığınarak arka arkaya ekledim,umarım beğenirsiniz.... |
14-09-2008, 15:54 | #362 |
|
Kör
Gerçekten ne korkunçlar!
Ruhum, seyret onları; Belli belirsiz, gülünç ... O gözler ki tanrısal kıvılcımı gitmiştir, Uzağa bakar gibi, bakıp dururlar göğe; Ağırlaşmış bir başı kaldırımlar üstüne Düş’le eğdiklerini kimseler görmemiştir. Ve geçerler sınırsız karanlığın içinden, Bu sonsuz suskunluğun içinden. .. Böğürüp şarkı söyler, gülerken çevremizde, Acımasız şekilde zevke sefaya düşkün, Bak! Sürükleniyorum! Onlardan daha şaşkın, Diyorum : Ne arıyor bütün bu körler Gök’te? C.Baudelaire *Kötülük Çiçekleri |
18-09-2008, 20:46 | #363 | |||||||||||||||||||
|
Gündüz Vassaf |
18-09-2008, 20:54 | #364 |
|
Kaybolmak üzre suya düşen bilezik;
Bak, bütün kırışıklar silindi sudan. Son saatimde mi uyandım uykudan, Neden boş geçen yıllardan içim ezik? Durdu beni ölüme götüren kervan. Eski bir şarkı söyleniyor rüzgarda. Duydum ki sevmeyi bilen dudaklarda Benim ilahilerim hala okunan. Sevgilim...... ellerime dokunaraktan.. Beni çağıran bir eda var sesinde. Bu muydu insanlara son nefesinde Görüneceğinden bahsedilen şeytan? Sular çekilmiye başladı köklerde Isınmaz mı acaba ellerimde kan? Ah! Ne olur bütün güneşler batmadan Bir türkü daha söyliyeyim bu yerde! Orhan Veli Kanık |
20-09-2008, 11:23 | #365 |
|
Yaşanabilir
Olsaydı Balıklar Yüzeyde yaşardı |
21-09-2008, 01:44 | #366 |
|
Her okuyuşumda yeniden keşfettiğimi duyumsadığım Kuvayı Milliye Destanı'ndan bir parça:
"Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu. Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyordu ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında, birdenbire beş adım sağında onu gördü. Paşalar onun arkasındaydılar. O, saatı sordu. Paşalar : «Üç,» dediler. Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı." Nazım Hikmet |
23-09-2008, 23:04 | #367 |
|
Etki Ve Tepki
En iyilerimizin sonu genellikle kendi ellerinden olur sırf uzaklaşmak için, ve geride kalanlar birinin onlardan uzaklaşmayı neden isteyebileceğini bir türlü tam olarak anlayamazlar. Charles Bukowski |
19-10-2008, 07:36 | #368 |
|
CAN YUCEL'IN "GITMEK" ADLI SIIRINDEN ALINTI:
Bugünlerde herkes gitmek istiyor küçük bir sahil kasabasına, bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara... hayatından memnun olan yok kiminle konuşsam aynı şey... herşeyi, herkesi bırakıp gitme isteği öyle "yanına almak istediği üç şey" falan yok bir kendisi bu yeter zaten herşeyi, herkesi götürdün demektir keşke kendini bırakıp gidebilse insan ama olmuyor hadi kendimize razıyız diyelim, öteki de olmuyor yani herşeyi yüzüstü bırakmak göze alınmıyor böyle gidiyoruz işte bir yanımız "kalk gidelim", öbür yanımız "otur" diyor "otur" diyen kazanıyor o yan kalabalık zira... iş, güç, sorumluluk, çoluk çocuk, aile, güvende olma duygusu... en kötüsü alışkanlık alışkanlığın verdiği rahatlık, monotonluğun doğurduğu bıkkınlığı yeniyor kalıyoruz... kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz ... |
19-10-2008, 18:36 | #369 |
|
UNUTULMAYANLAR
Biliyorum, unutamayacaksın! Ağır ağır geçecek mevsimler, Bir bir ağaracak saçının telleri Solacak albümde eski resimler. Beni hatırladıkça için ürperecek, Boşanan gözyaşlarını tutamıyacaksın. Boşuna zorlama kendini, sevdiğim; Biliyorum, unutamayacaksın. ....... ...... ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN |
19-10-2008, 18:37 | #370 |
|
HATRINA DÜŞECEĞİM
Kopkoyu bir sis içinde bir akşam Hatırına düşeceğim belki Bir an ıslayacak yağmur yüzünü Birden o tatlı demleri hatırlayacaksın Sonra sıcak yatağında uzun uzun Ağlayacaksın Ağlayacak.! .... ... .. NECİP FAZIL KISAKÜREK |
21-10-2008, 00:01 | #371 |
|
Buyuksun Sair!
BELKI YINE GELIRIM
Dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir her sözcük dilimin ucunda küfre dönüyor çünkü Bir gök gürlese bari diyorum bir sağnak patlasa bitse bu sessizlik, bu kirli yapışkanlık bitse ama bir tufan az mı gelir yoksa yine de yırtılan ve parçalanan birşeyler olmalı mutlaka hiç durmadan yırtılan ve parçalanan bir şeyler (...) Ahmet Telli GULUSUN EKLENIR KIMLIGIME Gün biter gülüşün kalır bende anılar gibi sürüklenir bulutlar Ömrümüz ayrılıklar toplamıdır yarım kalan bir şiir belki de (...) Her gece yeni bir savaş baslar acı ses olur, ses deli yağmur Sığındığım her yer adınla anılır ben girerim sokağı devriyeler basar Bir de gülüşün eklenir kimliğime. Ahmet Telli ESKI BIR HUZUNLE Günlerdir eski bir hüzünle çıkıyorum voltaya (kötüye işaret bu, üstelik yalnızlığa sığınıyorum) Unutup gitmişim ezberimdeki bütün şiirleri bulutlara bakıyorum uzun uzun, yalnız bulutlara (...) Yağmur kuşları geçiyor avludan sürü sürü dalların hışırtısını duyuyorum, üşütüyor beni Ötede, kentin üstünde bir şimşek çakıyor birden suretin yansıyor göğe ve her yağmur damlasına Ahmet Telli BUNCA AYRILIKTAN SONRA (...) Ömürboyu yalnızlık yargılısının buluvermek birden kerem sevdasını canımızın çekirdeğinde üstelik bunca ayrılıktan sonra Soyunup bütün kitaplardan hüzünden ayrılıklardan aşmak istesek de masal dağlarını tutabilir miyiz yelesini o tanrısal atların Dinlenirken sevginin billur ırmağında güneş kararıyor apansız çatlıyor yüreğimizde yalnızlık tohumu ve gurbet batırıyor dişlerini etimize. Ahmet Telli ANISI BIZ OLALIM Anısı biz olalım bu sokakların öpüşmediğimiz tek saçak altı hiçbir otobüs durağı kalmasın Biz yürüyelim kent güzelleşsin gürültüsüz sözcükler bulalım yeni sevinçlere benzeyen (...) Anısı biz olalım bu sokakların ve hiç durmadan yağmur yağsın Biz gürültüsüz sözcükler bulalım sarmaşıklar fısıldaşsın yine Gidersek birlikte gideriz yeni sevinçler buluruz hüzne benzeyen Ahmet Telli AĞULU BİR HÜZÜN Beklenmedik bir anda terk edilmişsindir bütün sevdiklerince Suçlamak istemesen de hiç kimseyi, üzünçle yanmakta yüzün Adını bile koyamadığın bir boğunç dolmakta şimdi yüreğine Ve usulca ağmaktadır gözlerinin peteğine ağulu bir hüzün... Ahmet Telli |
21-10-2008, 01:55 | #372 |
|
GEÇERİM
Geçen gençlik günlerine yanmıyan Yok gibidir, bense bakar geçerim. Yoku vara, varı hiçe gömerek Her solukta bir gam yakar geçerim. Durulmadı gitti belirsiz başım, Kardaşımdan başka herkes kardaşım. Kader, zaman, kader, hicrân yoldaşım, Dertli ırmak oldum, akar geçerim. Devrin siyâseti pek saçma sapan, Pişirdiği pazarlıklar çok yavan, Matbu’atın ocağında kaynayan Kazanlara bir kulp takar geçerim. Araştırdım hakiykat notlarında, Yok bir ma’na dehrin vur tutlarında, Şi’rimdeki duygu bulutlarında Bir şimşeğim, hicrân çakar geçerim. Göz kapamam hiç bir Tûr’un nûruna, Perde açtım İsrâfil’in sûruna, Kalbimdeki yanan aşkın uğruna Cehennemi yakar yıkar geçerim. Anladın mı beni yakan o piri ? Neyle meyle bak ne yaptı fakîri Ebedleri kucaklıyan esiri Ma’na gibi deler, çıkar geçerim. Bulamazsın cevherimi bir kânda, Gömülüyüm bir mukaddes nihânda, Gönlümdeki ışığımla bir anda Yüz bin Leylâ sever bıkar geçerim. Neyzen gibi serserinin fakîyr’in Mihrâbıyım içindeki zamîrin, Men-Rabbüke diyen Münkir, Nekir’in Defterini dürer, tıkar geçerim. Tıp Fakültesi Hastahanesi 1337 Neyzen’den |
22-10-2008, 00:58 | #373 |
|
Olmamış bir şiir yazacaktım. Vazgeçtim.
Şiir okumak için lütfen şu adrese bakınız: http://www.turkhukuksitesi.com/showp...&postcount=112 |
23-10-2008, 22:44 | #374 |
|
BİTTİ O SEVDA
Bitti o sevda kesildi çığlıkları martıların Su gibi bitti, suya karşıt gibi bitti İtti kıyıyı adına deniz dediğimiz şey Adına deniz demediğimiz bir sey ile birlikte ... ... Ne kaldı Farkında mısın bilmem Gündüzler Gündüzler biraz azaldı Edip CANSEVER |
25-10-2008, 20:37 | #375 |
|
deniz
göçmen kuşlar ve ard arda yükselen tepeler hep sonsuzu anlatırlar şehir, sonsuzun bittiği yer sınırlı şeylerin yuvası evlerin, odaların, insanların şehrin denizi bile tutsağı kıyılarının Tuncer Erdem Not: Oğlumun adını, bu şiirin çağrışımı ile belirlemiştik: "Özgür Su" |
28-10-2008, 23:47 | #376 |
|
Aralik
ARALIK
Şimdi kuracağım tüm tümceler Katışıksız aralık Saf elmas biraz da Yani kömürün içinde gizli Mücevher Hani hikmeti niyette gizli Şimdi sana dair kuracağım Tüm tümceler Saf aralık Soğuk, buzul ve katı Sinsi bir intihar hani Kabarede taçlandırılacağım Birincilik ödülü verecekler Repliklerim Ve tüm monologlar Ödünçtü diyeceğim Yazgısına egemen olan Bir ölümlü gibi hani Seni unutacağım Sana dair kuracağım Tüm tümceler Nazlı, acıklı Ama dürüst ve cesur Ve hani kabareden uzak Bir yazgı imiş gibi Seni unutacağım Öğreti yazgıma Sahip çıkarak 28.10.2008 |
29-10-2008, 01:04 | #377 |
|
çok beğendim......
|
29-10-2008, 14:38 | #378 |
|
Mavi az güzel
Yeşil çok yaşlı Siyah hep durgun Sarı hep yorgun Al dediğim kırmızım Ak dediğim beyazım İşte benim renklerim Belli ki alınyazım. (Bayramımız kutlu olsun, nice 85.yıllara) |
10-11-2008, 15:30 | #379 |
|
Anahtar
ANAHTAR
Artık iki kelime aralığı Gizil notlarım yok Ve eskisi gibi Uzun değil cümlelerim Farkettim ki yalnızca Bir parantez içiyim Artık iki ayrılık arası Evcimen ağıtlarım yok Ve eskisi gibi Ardımda değil gözlerim Farkettim ki yalnızca Bir yoldan geçmekteyim Ve nihayet Farkettim Bahçe benim Anahtar benim 10.11.2008 |
28-11-2008, 13:49 | #380 |
|
Murathan MUNGAN
İDARE LAMBASI
Bağbozumuydu hiç unutmam Lambanın ışığı vuruyordu yüzüne üzümlere vurur gibi sonra sesin,ışıkla aynı rekteydi nedense bal demek geliyor içimden ikisini birden düşündüğümde 'kendi içiyle ilişkisi kopmuş biri başkalarına gerek duymaz bir daha' demiştin.Susup seni dinlemiştik. O yılın şarabı bambaşkaydı. Duyguları çektik kıyıya hiçbir fırtınaya gücü kalmamış yorgun tekneler tekliyor gün günden çürüyen bir iç denizde kirleniyoruz son büyük dalgayı kaptırmamak için serseri bir vurguna bütün güvencemiz bu liman yatıştırılmış bir denizin çalkantısını idare ediyoruz idare lambası altında O yılın şarabını hiç unutmam! ------------------------------------ Ne zaman içimden, tarifsiz, ne kadar anlatsam da o kadar anlatamayacaklarım geçse, Murathan MUNGAN okuyorum. O benim yerime mutlaka söylemiştir diye... Tüm şiirleri, tüm yazdıkları... Keşke okul falan açsa da kayıt olsak |
06-12-2008, 14:16 | #381 |
|
özdemir asaf
Gülüş bir yanaşımdır bir öbür kişiye
Birden iki kişiyi döndürür bir kişiye Anılardan kale yapıp sığınsa bile Yetmez tek başına bir ömür bir kişiye Özdemir Asaf |
15-12-2008, 23:31 | #382 |
|
GİDERKEN (ÇUKUR)
Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru ... Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sunay Akın |
17-12-2008, 20:48 | #383 |
|
Sayın Saim'den Bir Şiir: İskeleler :)
Neden sordum biliyor musun?
İskeleler, kalabalık içinde yalnızlık duygusu veren nadir yerlerdendir. Çoğu zaman ılık esse de rüzgar, içinde hep soğuk bir hüzün taşır. elma yanaklı, kiraz dudaklı, mor sümbül saçlı olsa da bahar, İskelede her vakit soğuk bir hüzün çizer ressam... Ufku, uzaktan seyreder, Şarabı farklı içer hep... İskeleler hazindir, kalabalık içinde tuhaf bir şekilde sessizdir, yalnızdır, süklüm büklümdür. Elinde olmasa da kırmızı bir gül,bilirim sen orada hüzünlüsündür. Saim |
25-12-2008, 18:32 | #384 |
|
Yalnız Opera'dan
... imrendiğin, öfkelendiğin kızdığın ya da kıskandığın diyelim yani yaşamışlık sandığın Geçmişim dile dökülmeyenin tenhalığında kaçırılan bakışlarda gündeliğin başıboş ayrıntılarında zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Sense kendini hala hayatımdaki herhangi biri sanıyordun, biraz daha fazla sevdiğim, biraz daha önem verdiğim. ... Daha o gün anlamalıydım bu ilişkinin yazgısını Takvim tutmazlığını Aramızda bir düşman gibi duran Zaman'ı Daha o gün anlamalıydım Benim sana erken Senin bana geç kaldığını ... Murathan Mungan |
26-12-2008, 09:43 | #385 |
|
Bütün anlamlı kelimeler
Terketti belleğimi Dudağımdan dökülen harf öbekleri Kalabalık da olsa Bir karınca topluluğu gibi Yanyana da gelseler dize dize Hiç bir anlam ifade etmiyor Koca kolonideki karıncanın Bir anlık hayatı kadar... uSaRe01-26.12.2008 |
26-12-2008, 12:20 | #386 |
|
Arkadaşlar pek şiire benzemiyor biliyorum,(anlamı olanlar terkettiği içindir) ama bir şimşek çakması aralığında yazılanlar ancak bu kadar olur
|
27-12-2008, 09:57 | #387 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Bu bir şiir bence.
|
30-12-2008, 10:05 | #388 |
|
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek Yılların telaşlarla bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelemezdi... |
02-01-2009, 18:11 | #389 |
|
Yeni Yıla Sarkan
"Daha, biraz daha" deyip ararız Yaşanacak herşey kalır yarına, Rahat edeceğiz, lâkin korkarız Koymasak ölümü adam yerine 02.01.2009 |
12-01-2009, 16:02 | #390 |
|
Sadece ben...
Kalbimi duyuyor ve insanlari taniyorum. Gördüklerimden hiçbiri gibi yaratilmamisim; Yasayanlardan hiçbiri gibi yaratilmis olmadigima inanmak cürretini gösteriyorum. Öteki insanlardan daha iyi degilsem bile, Hiç olmazsa baskayim..... J.J.Rousseau |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 6 (0 Site Üyesi ve 6 konuk) | |
|