25-07-2007, 16:35 | #331 |
|
Günah Tanrısı Günahsız geçen bir günün gecesinde Işıklarla ruhlaşıverip Karanlıkların kucağına süzül sevgilim. Duy âhengin ne âhank olduğunu, Gör dünyanın hâlini bir kez, Günahın sevgiye denk olduğunu Anlasaydı herkes Ne sen benim sevgilim olurdun Nede ben senin. İsmin aklımın kıyısından bile geçmezdi. Seni kısacası sevemezdim, Senikoklayamazdım, Seni öpemezdim. Her öpüşün bir zehir olduğunu Anlayabilseydim. Karanlığı sen de sev sevgilim Günahı sen de kabul et benim gibi, Günah,delice sevişmekse Bin günah işlerim ömrümce Hep seninle ve senin için. Günahın eziciliği kalmaz bence Keşke her günüm sevişmekle geçsin Bir 'Günah Tanrısı ' yaratabilirim Sevgilerle,sevgilerle delice... . Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
05-08-2007, 15:12 | #332 |
|
Güneş Batarken Bir kederli günümde ben Karşıda batan güneşi Seyreyledim Kadıköy'den. Parlak,bakır bir tepsi Yaklaştı tepelere, Sevinçle karışık bir hüzün Çöktü onu seyredenlere. Bir değişme oldu ansızın Kapanmış fincana döndü, Gelecek gece ve gündüzün Sırlarını topladı bir bir Fal gibi içine gömdü... Tepeler mi yükseldi bilmem? Kayboluverdi ortadan. Ben birşeyler sezmek isterken ondan Belki de beni falcı sandı hâlimden. Tepeler yuttu fal fincanımı Ben çözemeden falımı... Alper Kürük
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
05-08-2007, 15:14 | #333 |
|
Güneş Doğdu Ve Battı Güneşin yuvası Kedersiz,dertsiz,sessiz Doğduğu tepelerin arkası. Sanki bizi gözetlercesine Dolaşır tepemizde bir adam her gün Sıcak kanlı ve işsiz. Günlerin dertlerini teker teker Kara boncuk gibi dizer Işıktan saçının tellerine. Binbir dertle,mihnetle Ağırlaşan bu adam Artık duramaz üstte. Yavaş yavaş alçalır Batıdaki tepelere. Kan ağlar bu anda güneş Gözünden dökülen kanlar Kızıllık saçar ortaya. Guruba bakanlar Hâlini görür ve anlar... Nasıl kan ağlamasın? Türlü dert ve belâyla Gömülür batı tepelerinin arkasına. Kıskanırdım önce ben Batıdaki tepeleri. Hoşuma giderdi rengi ama Anlamazdım gurubun renginden. Şimdi biliyorum artık Battığı tepelerin arkası Kasvetli ve dertli, Güneş burda dertler anası. Gecenin sessizliğine dertler dağılırken Kaybolur güneşteki analık, Herşeyi örter bir anda Ağır ağır basan karanlık. Alper Kürük
05-08-2007, 15:15 | #334 |
|
Gününe Değil Dünya Kadınlarına... Havva ana yaratıldıktan beri Dünyayı tutmuştur kadının ünü, Bana kalsa özgünlenirse yeri Yılın değil asırların her günü... Erkeklik arıma sığdıramam ben Üç yüz altmış beş içinden bir günü, Nasıl yücelirim o ezilirken Onlarla yaşadık dünü,bugünü... Kadına saygım karakterimdir Kadın rezil olsa ben daha rezil, Kadın yeri neyse benim yerimdir Gerçek erkek isen ezme,sen ezil... Kalmasa bir damla kanım korkum yok Ben kadını koyarım damarıma, Bende iki kadınımın hakkı çok En büyük pay anam ile karıma... Alper Kürük
05-08-2007, 15:16 | #335 |
|
|
05-08-2007, 15:17 | #336 |
|
|
05-08-2007, 15:19 | #337 |
|
|
05-08-2007, 15:24 | #338 |
|
Güzele Tapınamam Artık yetişir Tahammülüm kalmadı Beni tapacak mı zannederdin kendine? Hâşâ! sana tapmak ha! Allah'sız değilim ben Hamdolsun dinim de var Allah'ım da.. Git putperestlere Atelere Güzel Mabûdeleri yapsınlar seni Ama şunu da unutma: Çok putlar kırıldı bu dünyada... Güzelsin şimdi güzelsin... Güzelliğin gidince İlâhî kudreti sönmüş put misâli Hayat,parça parça eder seni... Alper Kürük
05-08-2007, 15:25 | #339 |
|
Güzelliğin-Özelliğin-Benliğin Beni sana yıllardır bağlayan,güzelliğin! Sevmemi,sevilmeni sağlayan,güzelliğin! Kor olup yüreğimi dağlayan,güzelliğin! Umutsuz günlerime ağlayan,güzelliğin? Tertemiz ruh taşırsın,bu senin özelliğin... Kendinle yarışırsın,bu senin özelliğn... Her dilde anlaşırsın,bu senin özelliğin... Küs durmaz barışırsin,bu senii özelliğin... Oturmuştur değişmez,artık senin benliğin. Olgunlaşmıştır pişmez,artık senin benliğin. Eren baştır erişmez,artık senin benliğin. Yüceliklerden düşmez,artık senin benliğin... Alper Kürük
05-08-2007, 15:26 | #340 |
|
Güzelliğine Tanık Bütün Organlarım Güzelliğin âlemce apaçık bilinirken İlân etmem gerekir onu ayrıca da ben... İnan ki söylemesem dilim bana darılır Seni şiirlemesem elde kalem kırılır. Görmemezlikten gelsem gözlerim âmâlanır Övgünü işitmesem kulağım sağırlanır. Kokunu koklamasam burnum nefessiz kalır Saçını okşamasam parmaklarım alınır. Güzelliğine tanık benim tüm organlarım Güzellik ve sevgini ben onlarla yaşarım... Alper Kürük
05-08-2007, 15:30 | #341 |
|
Güzellik Mimarları Sanatçıyı bir başka hamur ile yaratan Mayasına bir zerre yaratıcılık katan Tanrı bu sıfatından sanatçıya verirken Demiştir sanatçıya: yaratma iznin benden... Sesler notalar ile oturtulur makama Ya neşeyi çoğaltır ya vesiledir gama. Şiirde dizelerde oynaşan kelimeler Ya âşıklar yaratır ya aşk terennüm eder. Ressamın tek isteği duyduğunu duyurmak Kaynaşan renkler ile başka dünyalar kurmak. Sanatçılar dünyada Tanrı asistanları Sanatla güzelleşir hayatın zamanları... Alper Kürük
05-08-2007, 15:31 | #342 |
|
Halıcı Kız İpten yapılmış Bir porte üzerinde Yer yer serpiştirilmiş Renk renk yumaklar Nota olur çıkar Halıcı kızın ellerinde. Bu renk âleminin İnce uzun parmaklı halıcı kızı Sihrine kapılır bestesinin Renkler akıştıkça önünde... Hele şarabî kırmızı Büyüler halıcı kızı. Çözülür,erir yumaklar Bizim halıcı kız ne besteler yapar... Alper Kürük
05-08-2007, 15:32 | #343 |
|
Hamsinde Kediler Bekâr evinin penceresi önüne Kedilerle geldi Hamsin, Bekâr kıskançlığı attı içinden Bırak dedi kendi kendine Bırak varsın Yeni doğmuş çocuk gibi ağlasın. Sen de bir zamanlar böyleydin oğlum... Az mı inim inim inletti aşk seni de? Küskünlüğün unutturduğu bekârlığını Hatırla şimdi kedi sesinde. Bırak,sevişsinler bildikleri gibi Sen de bildiğin gibi sevişmek istemez miydin? Hem yılda bir kere gelir Hamsin Senin her günün aşkla geçerdi önceleri. Sonu gelmediyse yalnız aşka küs. Aşk,sahilsiz denizlerin tek gemisidir Dalgalarla çalkalanır coşan gönüllerde... Kovma kedileri pencerenden Yum,aşk serüvenli rüyalara gözlerini. Alper Kürük
05-08-2007, 15:33 | #344 |
|
Hamurumuz Toprak Hani yağmur yağdığından hemen sonra Mis gibi bir topra kkokusu var ya İşte o,benim terimden alır kokusunu. Koklayabilrsen o kokuyu Beni de koklayabilirsin. Hem benim ecdadım toprak Bakma şimdi böyle olduğuma Ben de toprağım,eğer sen Ölümden korkmaz,toprağı seversen Beni de sevebilirsin. Alper Kürük
05-08-2007, 15:34 | #345 |
|
Harcayış Güzeli,seni gördükten sonra anladım... Güzel neye derler deseler Seni söylerim onlara. Hasretin ne demek olduğunu Ayrı kalplarde yaşadığını Ayrılık öğretti bana. Yaşadım,cansızca yaşadım Canımı,kavuşacağım günlerde Harcamak arzusuyla sakladım. O günlere sakladığım bu cana Azrail göz koyup Benden önce harcarsa İşte üzülürüm buna... Nasıl olsa harcanacak amma Sana ve iyiye harcamak isterdim Ben onu sonuna dek sonuna... Alper Kürük
05-08-2007, 15:39 | #346 |
|
Hareket Bitmeyen bir oluşum içindedir kâinat Yaşamak can demekse hareket demek hayat... Durgun suya şöyle bak sıkılırsın, uyursun Köpük köpük dalgalı suda coşku bulursun... Aksiyon ruha huzur...bedene can veriyor Yaşamın ivmesiyle canlar debeleniyor... Duran kuş mu güzeldir? Yüksekte uçuşan mı? Bakışa dikkat çeken oturan, koşuşan mı? Aşklara, sevgilere her an aksiyon gerek Sevgiyi güzel yapan hareket denen o erk... Almak için elini uzatmazsan boş kalır Hareket eden eller hayattan nasip alır... Dünya neden dönerken sen niye duruyorsun? Hâyâllerle kurduğun tahtta oturuyorsun... Düşlerin uykun ile bir gün sona erecek İşte o gün gözlerin salt gerçeği görecek... Sakın durma! hareket zincirine bakla ol Hareketle var oldun...hareket ile yok ol... Alper Kürük
05-08-2007, 15:40 | #347 |
|
Hasretin Sabrı İçinde Seni benden ayıran Kömür tozundan kapkara o trenden Öyle nefret ediyorum ki... Siyahlığıyla beraber Seni aldı gitti ama Hasretin karanlık gecesini Dert etti başıma. Sen raylar üzeründen kayıp giderken Kalbim aksi yönde ray oldu Bana doğru yaklaştı Sen uzaklaştıkça hasretin Ezdi raylarımı ağırlığıyla. Dönmese artık bu tekerlekler Paslansa artık bu ray, Sabrımı kıskandı melekler Günler geçti bir alay... Alper Kürük
05-08-2007, 15:41 | #348 |
|
Hasta Bir yıldız uzakta,ötede Göz kırpıştırır, Bir kâlp burada yalnız Kimsesiz bir kâlp atar. İşte böyle garabetlerle dolu Koskoca bir âlem var... Bir rüzgâr ufka yapışmış Kotranın yelkenlerini açar. Burada bir soluk hafif Bir de acı ah çıkar. Bir derin iniltiler duyulur Bir dal kırılır bir yelle, Bin dert altında kıvranan gönül Sıkı bir pazarlık eder ecelle. Bir hasta dider yatakları Titrerken ruhu ölümün pençesinde Bir başka görür yıldızları Belki şimdi ölecek bu insanla Yarın ayrılacak âşıklar Bambaşka o son gecesinde... Alper Kürük
05-08-2007, 15:42 | #349 |
|
Havada Kalan Hâyâller... Bağladım gizlice hâyâllerimi Uçak kuyruklarına Uçuyorum onlarla Görmediğim, bilmediğim yerlere Konuşlanan uçakların... Ben bu gün varım Yokum yarın... Hâyâllerim uçuşmakta, Hâyâllerim asılı kalmakta En güzel mevsiminde havaların... Alper Kürük
05-08-2007, 15:43 | #350 |
|
Hayâl Ağacı Hayâl ağacı altına Şöylece bir oturayım Dedim hayâller kurayım. Sırtım ağaca dayalı Geçti hayat yorgunluğum Şimdi duygu yoğunluğum... Gökten şiirler yağıyor Altında ıslanayım Sırılsıklam olayım. Yine de kuru kalan Umutlar var ıslanmayan... Onlar öyle bir çekirdek Uygun ortam,toprak gerek Bulunca da fışkıracak Yemyeşil ağaç olacak... Alper Kürük
05-08-2007, 16:24 | #351 |
|
Hayâl Külü Kafam hayâl mangalı İçi dolu külle Duydum bir tatlı sıcaklık Dokununca elle. Sıcaklık doldurdu ruhumu Kaldırdım kolumu Kavradım gerçeği bir maşa gibi Mangalı eşip deştim Üstüne geldi küllerin dibi. Bir kor parladı kül içinden Sarstı bütün varlığımı Koştum binlerce emel peşinden Renk aldı hayâllerim Kimi kordan,kimi külden. Gömdüm mangalın içine Küllenmesin diye birkaç Cehennem koru,gönülden... Alper Kürük
05-08-2007, 16:24 | #352 |
|
Hayal Sevgili Birgün yine ' J ü l y a ' çalsın plâkta Aşk ile sen gül,ben yine ağlayayım sevgilim, Sen orada,bense senden yollarca uzakta İnan seni anar kalbim,seni söyler dilim. Günüme gölge ol merhametinle Kollarımı açıp sana koşarsam beni kovma! Aç kollarını,uzat dudaklarını Sevginle yorgunum,nazınla da yorma. Aç kollarını,uzat dudaklarını Sana bütün sevgimi anlatacağım, Yollar uzun olmuş bence ne çıkar? Seni ben kendimde yaşatacağım... Alper Kürük
05-08-2007, 16:25 | #353 |
|
Hayal Ve Hint Fakiri Sihir âlemi Hindistan Hayâl âlemine eş. Görünmekte ufuktan Belki şimdi güneş. Yavaş yavaş ısınarak Buğulanan toprak Verir her fakirin ruhuna nem. Ciğerlerine dolan meltem Çıktıkça fakirin ağzından Rakseder dansöz gibi önünde Kıvrıla kıvrıla en zehirli yılan. Neler yok neler bu nefeste? Orta Asya'nın kurak rüzgârları, Himalaya'nın karları, Tar'ın kumlu fırtınaları Ve mis gibi baharat kokuları Sihir katar bu nefese. Bu kadar kuvvetli nefes Ki karşısınde sihirlenir elbette herkes. Başında bir beyaz sarık Altında bir uzun don, Belinde dolam dolam kuşak Göbekten yukarısı çıplak Fakir. Oturur bir köşe başına Önüne sevgilisini alır Oynatır,durmadan oynatır. Bahşiş çanağını uzatır Toplar biraz bahşiş Bundan ibaret bütün iş. Aşıkını boynuna sarar Kavalını dudağına dayar Çalar bir sihirli nağme. Sanki yılan kolye olur Uzanır boynundan gerdanına. Sonra torbasını,çanağını toplar Yavaş yavaş uzaklaşır oradan, Yeni bir köşe başı ile Yeni yeni kısmetler arar... Alper Kürük
05-08-2007, 16:26 | #354 |
|
Hayalet Aşık Yüzüne baktım Bakışlarım bindi göz kapaklarına Ağırlığından açamadı gözlerini. Görmek isterdi belki içinden Fakat bakamadı yüzüme bir türlü Başkasını gördü gözleri Aşkını başkasına içirdi gözlerinden Işık ışık. Görenler oldu sarhoş Onu seven bir benim ben Ki hayâlet âşık... Alper Kürük
05-08-2007, 16:28 | #355 |
|
Hâyâller Güzel Ama... Kendi bakışlarımla yarattım manzarayı Şurda bir kuş uçurttum,şurda açtırdım çiçek... Gecelerde güneşi,gündüzlerdeyse ayı Doğdurmak istedimse bence ne fark edecek? Gündüzler hep aydınlık,geceler de karaysa Mânevîler el ile tutulmaz madde gibi, Devir şimdi bu devir ölçüler hep paraysa Suyu bitmiş kuyunun açığa çıkmış dibi... Çizdiğim manzarayı ben elimle bozarım Yenisinde eksiksiz güzel buluncaya dek, Manzara ortasından kaçamam ben de varım Hâyâllerim güzel de güzel olmayan gerçek... Alper Kürük
05-08-2007, 16:29 | #356 |
|
|
05-08-2007, 16:30 | #357 |
|
Hayat Masal Ne uzun,kısa boyum Sözüm eri doğruyum, Dünya batsa ben buyum İstikametim okmuş. Ademden gelir soyum Güzel sevmektir huyum, Göze olmazmış doyum Kimi aç,kimi tokmuş. Değil isen duygusal Bâri ol biraz uysal, Çünkü hayat bir masal Ha bir varmış,bir yokmuş... Alper Kürük
05-08-2007, 16:31 | #358 |
|
Hayat Ve Aşk Erittim zamanı avuçlarımda Bir sabun köpüğüdür şimdi hayat, Dönüp dönüp geçmişe bakarım da Neler görmüş ve geçirmişim heyhat! Ömrümce ayırdım sapla samanı Bir saman aleviymiş aşkı tatmak, Söndürmek için boşaltma Ummanı Yeter,üstüne bir kova atmak... Alper Kürük
05-08-2007, 16:32 | #359 |
|
Hayat Ve İnsanlar Hayat bir deniz gibidir İnsanlar da yelkenlidir Rüzgâra bağlı mukadderatı... Bazan bir fırtına çıkar Yelkenlileri çalkalar Batırır birkaç yelkenli... Fakat deniz aynı kalır Değişen kayıklardır. Batanlar deniz dibine Çökerlerken izlerine Rastlanmazsa kaybolurlar Başka bir âlem bulurlar... Alper Kürük
05-08-2007, 16:33 | #360 |
|
Hem Of Hem Şükür Ben kafayı çekerim... Felek duymuş ola ki Gel bir de benden çek dedi. Bir kocaman of çektim Koca dağlar misali. O gün bu gün Ofum yalnız,dağım yalnız,ben yalnız... Üçümüz hep bir ağız Of! Of! Of! dedik Allah geldi aklımıza Of değil Allah'a şükür dedik... Alper Kürük
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|