|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
14-03-2007, 17:26 | #1 |
|
Kıbrısta Görevli Askeri Personelin Maaşına Haciz Konulması
Kıbrısa tayin olan bir askeri personel için nereye ve ne şekilde maaş haczi talebinde bulunabiliriz. Bu şekilde işlem yapan arkadaşlar varsa bilgilendirise sevinirim. iyi çalışmalar
|
15-03-2007, 11:40 | #2 |
|
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanlığına yazmanızı tavsiye ederim. ama zaten tayin olurken maaşındaki hacizde sicil dosyasıyla birlikte tayin olduğu yere gitmek zorunda.
|
16-03-2007, 00:20 | #3 |
|
tebliğ
Tebligatı, (KKK lığının tüzel kişiliği olmadığından) MSB Hukuk Müşavirliği Dava Dairesi Başkanlığına yapmanız gerekir.
|
16-03-2007, 13:04 | #4 |
|
sayın özgürko;
burada tebligat yapmaktan bahsedilmiyor. borçlunun maaşındaki haciz zaten sicil dosyasıyla birlikte gittiği yere gönderiliyor. bu bildirim sadece bilgi amaçlıdır. ayrıca zaten ilgili kurum kıbrıs barış gücü komutalığının iç tedarik saymanlığına bu konuda gerekli bilgiyi veriyor. |
26-03-2007, 16:46 | #5 |
|
sayın kurta aynen katılmakla beraber...borclu karacı ıse..KKK personel daıre baskanlıgına bırde + |
26-03-2007, 21:51 | #6 |
|
kıbrısta da asker kişi olarak çalışmış birisi olarak,
1.) maaşın haczine dair yazıyı (birliğinin maaş muttemetliğine gönderilmek üzere) Kıbrıs Türk Barış kuvvetleri Komutanlığı GİRNE adresine sanki yurt içi gibi gönderin. ama işin bazı incelikleri var. TSK aşırı borçlu personeli ordudan çıkarma gibi bir eğilimde, bunun haklı sebepleri de var. eğer borçluyu ordudan atarlarsa maaştanda olursunuz, şahıs emekliliğini almışsa ne ala, yok almamışsa, bu defa, OYAK daki alacağını da haczetmeniz gerekkebilir, ve fakat, ...... ...... sürer gider, sevgiler, saygılar, Av. M. Emin ÖZTÜRK Kocaeli 0543 546 81 74 |
27-04-2007, 15:04 | #7 |
|
Değerli meslektaşım Ben Afganistana giden bir askeri personelim maaşına haciz koymuştum onun için direk KKK lığına yazdım malumlarınız bu tür personelin Ülkemizde aldığı maaşlar aynen devam etmektedir dolayısıyla bi sıkıntı yaşamadan dosyamıza para geldi.
|
15-05-2007, 21:05 | #8 |
|
Bende aynı şekilde Afganistan a giden bir askeri personelin maaşına haciz koymak istiyorum. Sanırım borçlu havacı; bir farklılık olurmu? Hatta varsa müzekkere örneği gönderebilirseniz çok sevinirim. Ya da sadece başlığı yazsanızda bana çok faydası olur. Şimdiden teşekkürler...
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|