27-02-2002, 15:54 | #1 |
|
Tahliye Taahütnamesi
Kira sözleşmesi yapıldıktan sonra alınan bir tahliye taahütnamesinin hukuken geçerli olması için ne kadar süre geçmesi gerekir.
|
27-02-2002, 15:54 | #2 |
|
Merhaba;
Hukuken geçerli ve kiracının tahliyesini sağlayabilecek bir tahliye taahhütü olabilmesi için; tahliye taahhütünün kira başlangıç tarihinden sonra yapılmış olması yeterlidir. Ancak kira kontratından bir kaç gün sonrasında verilen tahliye taahhütü şüpheye sebep olacağından ve her zaman aksi ileri sürülebileceğinden en azından kira başlangıç tarihinden bir aylık bir süre geçtikten sonra yapılmış olması yeterli olacaktır. Saygılarımla. |
27-02-2002, 15:54 | #3 |
|
Tahliye taahhütnamesinin geerli olması iin kira sözleşmesinden sonra yapılması yeterli olacaktır.Kira sözleşmesiyle beraber yapılan taahhütname ve kira sözleşmesine konulan tahliye taahhütü geersizdir.ama tarih olarak fazla beklemeye gerek yoktur.1 gün sonra yeterlidir
|
27-02-2002, 15:55 | #4 |
|
Sayın Ahmet Uslu,
Ev sahibi iseniz lütfen yanıtımı okumayınız. Kiracılarına kazık atmak isteyen ev sahiplerinin sorularını yanıtlamak hoşuma gitmiyor. Kiracı iseniz lütfen okumaya devam ediniz. Kiracıların sorunlarına yardımcı olmak benim için zevktir. Anladığım kadarıyla da kiracısınız, çünkü tahliye taahhüdünü imzaladınız ama tarihsiz olduğu için de ev sahibinizin ne zaman bu taahhüdü işleme koyacağını bilemiyorsunuz. Eğer sorunuz bu anladığım anlamdaysa, yanıtınız da anlamlı olacaktır: Ev sahibinin canı istediği zaman... Ve genellikle de kira artış dönemlerinde gündeme gelecektir. Eğer sorunuzu Sayın Acekin ve Sayın Murat'ın anladığı biçimiyle yanıtlarsak: Yargıtay'ın yerleşik kararlarına göre, tahliye taahhüdünün sözleşmeden sonra yapılması gerekir. Bu ''sonranın'' ne kadar süre geçtikten sonra başlayacağı konusunda bir kural yoktur. Ancak Sayın Acekin'in belirttiği gibi, inandırıcı olması için makul bir süre, örneğin bir kaç ay sonra taahhüt verilmesi gerekir. Fakat bir gün sonrasında alınan taahhüdün de bazı olaylar ile desteklendiğinde inandırıcı olması mümkündür. Sayın Murat'ın yanıtındaki gibi bir gün sonra verilen de geçerlidir. Yargıtay'ın bir ölçüsü de, taahhüdün kiralananda otururken verilmesi halidir. Kiracı kiralanana girmiş oturuyorsa, müzayaka (darlık) halinde değildir. Bu nedenle, kiralananda oturuluyorken verilen taahhütname her halükarda geçerli sayılmaktadır. Saygılarımla. |
08-03-2007, 15:50 | #5 |
|
15 gün önce içindeki kiracı çıkacak dedikleri için kendim oturmak üzere kredi kullanarak ev satın aldım.Çünkü yıllardan beri bende kiracıyım.
Ve kiracı 1 ay sonrası için çıkacağına dair noterden tahliye taahhütnamesi verdi.Şimdi kiracı çıkmam diyor hem ev kredisini hemde kiracı çıkmadığı için oturduğum yerin kirasını ödemekde zorlanıyorum.Yasal olarak yaptırımım ne olabilir.Ayrıca kiracının oturduğu ay için kirasını bana ödemesi gerekiyordu onu da ödemiyor.Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. |
08-03-2007, 18:40 | #6 | |||||||||||||||||||||||
|
|
08-03-2007, 22:53 | #7 |
|
Meslektaşlarıma katılıyorum. Bu konuda Yargıtay'ın görüşü, taahhüdün verildiği anda mecurun içerisinde oturulması ve arada makul bir sürenin olması şeklindedir. Aksi halde müzayaka halinin varlığı kabul ediliyor. İşin daha sağlam olması açısından kira sözleşmesinden bir müddet sonra (ki bunun tam bir süresi söz konusu olmayıp;duruma göre 1 ay ya da daha fazla olabilir. Bu somut olaya göre değişir.) olmasıdır. Ama her halükarda kira sözleşmesinden itibaren takribi birkaç ay süre sonrasına ilişkin olarak alınması tarcih sebebidir...
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|