![]() |
|
![]() |
![]() |
#541 |
|
![]() sevgili Zehra Ekizo,teşekkür ederim.ben dersaneye gitmedim,buna rağmen yapılmayacak bir sınav değil onu anladım.Ama dersanenin eksikliğini de hissetmedim değil.Ben mesela cumartesi günü 60civarı doğru yapacağımdan eminim.dersaneyle bu 75 çok rahat olurdu.genel yetenk de zor değil zaten.ankarada 3-4 tane kaliteli dersane var.yanlış bilmiyorsam yaklaşım,yörünge,murat ve ihtiyaç dersaneleri tavsiye ediliyor.istanbulda murat ve istanbul kariyer çok iyi.benim başka hedeflerim olduğu için kpss için kursa gitmeye karar verdim.
![]() |
![]() |
#542 |
|
![]() Sayın sonerde çok teşekkür ederim.Ben kursa gitmeyi düşünüyorum mezuniyetten sonra inşallah.Kurs fiyatlarıyla ilgili bilgilerini paylaşırsan da çok sevinirim.Kpss ye ben de girmek istiyorum sürekli ankara da kalmak için
![]() |
![]() |
#543 |
|
![]() sevgili zehra ekizo; arkadaşım 20 aralıktaki adli hakimlik sınavı için yaklşım dersanesine gitti(ankarada) sanırım 1800ytl idi,ama 2400ytl ye de dersane var.o aralar işte.
niçin hep ankarada kalmak istiyorsunuz anlayamadım ![]() kpss ye ben de hiç çalışmadan girdim bu sene ilk defa,iyi puanlar alamadım ama en azından nasıl bir sınav olduğunu gördüm,çok yorucu bir sınavdı.yaşamak lazım ![]() ayrıca bende selçuk hukuktan mezun oldum bu sene(bir sene gecikmeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#544 |
|
![]() Benim sınav giriş kartım nihayet bugün geldi. Sınava girecek olan arkadaşlara başarılar ve bol şans diliyorum
![]() |
![]() |
#545 |
|
![]() Sayın sonerde kurs ücreti bilgileriniz için teşekkürler.
Sürekli Ankara da kalmayı gezip durmak istemediğim için istiyorum ![]() Kpss ye gireceğim ama ben de ümitli değilim önceki senelerle ilgili pek bilgim kalmadı ama yapabilirim inşallah. Selçuk tan mezunmuşsunuz cumhur hocadan ve musa hocadan nasıl geçtiniz?ben bu 2 dersten çok korkuyorum da. Sınava girdikten sonra sorularla ilgili kısa bir bilgi verirseniz çok sevinirim. Başarılar diliyorum. |
![]() |
#546 |
|
![]() Sayın özge özçelik hakimlik savcılık sınavınızda başarılar diliyorum dilediğiniz yere gelirsiniz inşallah...
|
![]() |
#547 |
|
![]() Çok teşekkür ederim Zehra, aynı dilekler sizin için de geçerli...
|
![]() |
#548 |
|
![]() sevgili zehra ekizo; Ankaradaki kurum sınavlarına girerseniz(kpss puanıyla) ankarada kalmanız kuvvetle muhtemeldir.(kurum avukatı olarak mesela)
cumhur hoca bizi mahvetti sağolsun,en sonunda puan ekledi, geçtik.Ama tabi belli bir puanı geçtiğim için puan eklenmesi işime yaradı.çok dikkat et.musa hoca da bizim zamanımızda finali ve bütü test yaptığı için geçmiştim.Ama geçen sene olay sormuş.Ve ben olayı okudum hiçbirşey anlamadım.bu iki derse iyi çalış.Allah korusun uzatırsan bunlardan uzatırsın söyleyim.4.sınıfın şakası yok o yüzden okul sonrası sınavları ve mesleğini dert etme şimdiden..düşün ama dert etme ![]() |
![]() |
#549 |
|
![]() anıttepe lisesinde giriyorum.
![]() |
![]() |
#550 |
|
![]() sayın sonerde.Cumhur hoca sağolsun çok korkurttu bizi ama yapabileceğimi düşünüyorum inşallah.Musa hocanın vize sorusu var elimde 2tane karar sormuş ikisinden de okuyunca hiç birşey anlamadım.Konuları da çok hızlı ilerliyor ama yapacağım inşallah.
Sanırım tek sorunum kendime aşırı güvenim. Neyse yarınki sınavınızda başarılar |
![]() |
#551 |
|
![]() sayın r.o.çınar.Liseyi kazandığınız gibi hakimlik savcılık sınavında da başarılı olursunuz inşallah.
Başarılar diliyorum... |
![]() |
#552 |
|
![]() geçmiş olsun arkadaşlar.nasıydı sınav?
|
![]() |
#553 |
|
![]() Ve sorular açıklandı.Yaptığım kontrollere göre 29 gk-77 alan bilgisi.Acaba bu sınavda barajı geçmemi sağlar mı?
|
![]() |
#554 |
|
![]() gk neti çarpı 0,5 + alan neti çarpı 0,8 =sonuç. Bu yoldan hesaplarsanız bulursunuz. Saygılar.
|
![]() |
#555 |
|
![]() Merhaba arkadaşlar..hepinize geçmiş olsun. Sorular hangi sitede yayınlandı peki? ben daha bakamadım da
|
![]() |
#556 |
|
![]() sınava hiç çalışmadım.27 civarında genel kültür 45 civarında da alan bölümü doğrum var. yukarıdaki hesaba göre 50 civarı net yapıyor.sanırım fena değil...çalışmak lazım....
|
![]() |
#557 |
|
![]() |
![]() |
#558 |
|
![]() Sınava giren tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.
İnşallah hepiniz istediğiniz yerlere gelirsiniz... Girecek olanlara da şimdiden başarılar diliyorum... |
![]() |
#559 |
|
![]() Sınava giren arkadaşlar neden sınavlarının nasıl geçtiğini, kaç doğru yaptıklarını yazmıyor.Yani önceki sınavlarda bu yapılırdı.Bu sınavın nabzını basit sitelerden takip etmek istemeyiz değil mi arkadaşlar?
|
![]() |
#560 |
|
![]() haklısın agah pek kimse yazmıyor bu sitede
![]() |
![]() |
#561 |
|
![]() Merhaba arkadaşlar.Ben 83 e 27 yaptım
|
![]() |
#562 |
|
![]() hepimize geçmiş olsun arkadaşlar. ben 70e 31 yaptım kıl payı belki geçerim barajı.ticaretim full yanlış diyebilirim nasıl böyle oldu anlamadım tic. ve icra mahvetti beni onun dışında sorular kolaydı.özellikle ceza ve anayasa çok kolaydı bence
|
![]() |
#563 |
|
![]() selam arkadaşlar hepimize geçmiş olsun.ben de hakimlik sınavına ilk kez girdim .alan 75 genel kültür 28.sizce sınav kolaymıydı ,barajı geçen kişi sayısı nasıl olur.daha önceki sınavlara göre karşılaştırabilir misiniz?
|
![]() |
#564 |
|
![]() Sınavın kolay olduğunu söyleyebilirim.Sınav kolay olsa bile barajı geçen kişi sayısı 1100 kişiyi bulmaz ve barajı aşan mülakata katılmaya hak kazanır diye düşünüyorum.Bu sefer barajı 700-800 kişinin geçecebileceği kulislerde konuşuluyor.
|
![]() |
#565 |
|
![]() Ben bu sınava hiç çalışmamıştım.Dolayısıyla da kazanmama hiç ihtimal vermiyorum.Bu sene adli yargı sınavı açılacak mı?OSYM nin sitesinde 2009 sınav takviminde konuya ilişkin bişey göremedim.Adalet Bakanlığı duyurularında da yok.Bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
|
![]() |
#566 |
|
![]() yukarıda yazmıştım sınavdan önce 60 civarı doğru yapacağım diye.tam 60 doğrum var
![]() |
![]() |
#567 |
|
![]() Herkese selamlar.Sınavda iyi net bırakmış arkadaşlar ve tabi ki sınavı kazanmış arkadaşlar hangi kaynaklara çalıştınız özet kitaplar yeterli mi yoksa ders kitaplarına mı çalışmak gerekir.Ayrıca önümüzdeki sınavın mart ayında açılacagını varsayarsak 3 ay yeterli bir süre mi?Merakla cevaplarınızı bekliyorum.
|
![]() |
#568 |
|
![]() bu sınav için 2 aylık sıkı bir çalışma yeterli .anayasa,iyuk,ticaret,eşya kanundan çalışın ve sürekli tekrar yapmanız gerekir.ayrıca ilk çalışma için ders kitaplarından yapın .bu konuda belli hocaların kitaplarına çalışmanız yeterli olur ve bol soru çözmenizi öneririm. şimdiden bol şanslar
|
![]() |
#569 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#570 |
|
![]() Sayın sonerde dersaneye gitmeden böyle bir net çıkarmışsınız tebrik ediyorum.
Hangi kitaplardan çalıştınız acaba? |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 4 (0 Site Üyesi ve 4 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
hakimlik sınavı | mervemge | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 4 | 11-10-2008 12:05 |
Hakimlik Sınavı | Sıla | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 4 | 12-01-2008 14:35 |
Adli Hakimlik Sınavı/İdari Hakimlik Mülakatı Ertelendi!! | Av. Bülent Sabri Akpunar | Hukuk Haberleri | 12 | 03-03-2007 12:47 |
Adli Hakimlik Sınavı | Av.MuratOzan | Hukuk Haberleri | 0 | 24-08-2006 21:09 |
Hakimlik Sınavı | MEDET | Hukuk Soruları Arşivi | 2 | 27-02-2002 20:05 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |