![]() |
|
![]() |
![]() |
#1471 |
|
![]() çok şey yazmak istedim,
sanki peynir ekmekle... birden aklımı yedim... duyacağın yok beni... ateşinle yak beni... duygu denizlerini, ateşinle kuruttun... namlusunu terkeden bir kurşunu duruttun... eğildiğimi bir bil... sevgi güçün karşında... benim ki yaşam değil.. akdevrim.21.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1472 |
|
![]() gülistanlık memleket,
ama sen yoksun sevdam... sacını tarar gibi, ekmeği arar gibi... bir seni arıyorum... gök yüzünü kaplamış, sevgi yağmurlarından yaratılmış bulutlar... hala sende umut var... bir gün dönersin diye... gizlendiğin yıldızdan, birden inersin diye... kaderime hediye... akdevrim.23.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1473 |
|
![]() buharlaşan sevgiler
buluttan birer birer göz yaşını bıraktı... sel oldu yer yüzünde nehir denize aktı... yağan yağmur sanıldı oysa şimşekler çaktı... kaldırımda gölgeler... çok derinlere daldı... sırılsıklam ıslandım... ayağımda derman yok bir duvara yaslandım.... gönlümün teli suskun... senelerce paslandım... karanlık bir gecede bu şehirde yağmur var... ne beni duyan vardı ne duyacak bir yardı... takvimden düşen yaprak, sanki beni uyardı... son durak kara toprak... karanlık bir köşenin ta dibine düşenin beklentisi nedir ki...? akdevrim.23.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1474 |
|
![]() unutmadığın yere,
bakışınla yaz beni... öldürür bu naz beni... sanki seninle varim... sözcüklerin içinde bil ki seni ararım... bazen sert esmiş rüzgar saçlarını dağıtmış.... sanki umutlarimi bir uçuruma atmış... bir sen göresin diye... uzanip ellerinle bana veresin diye... akdevrim.24.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1475 |
|
![]() karanlık bir gecede
ansızın gelinmiştir, hafızam silinmiştir... sanki bir ışık gibi, bir bana aşık gibi... uyuduğum uykuyu... ta derinden bölmüştür... bir tek bana gülmüştür... sanki hassas melekti, sacları kelebekti... gönül tarlalarıma, sevgi tohumu ekti... yalnız başına tekti... sandım ki dost ansızın mavişim gözlerime okyanuslar sığardı.. sevgi ve aşk sandığım hayatımda yandığım... odamı aydınlattı, şiir meleğim oldu bir tek dileğim oldu.... sabah uyanışımda, kalbimin atışında.. bundan böyle bir neden... yıllar yılı buz tutan, sıcak eli unutan bu ellerimi tuttu heyecanla ısıttı... ölümsüz ve yazımsız, şiiri fısıldadı özlemle kulağıma sandım ki nur damladı göz yaşımla ıslanan, anılara yaslanan. bir gece yatağıma... bedenimde damarlar... varlığından güç alır, ışık gibi yanarlar... akıl mantık ötesi bana gece yaşatan ruhumu bedenimi, sonsuza dek kuşatan melek duygularıyla kalbime damga vuran gökteki yıldızların birisinde oturan melek yüzlü kadınım bu geceme hoş geldin... akdevrim.24.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1476 |
|
![]() beni hayat fırlattı
bağlarımı koparıp, bir ucuruma attı... senelerce doymuşum, ucurumdan kayadan... uyanmak ister miyim uyuduğum rüyadan...? anlıyor musun beni...? melek yüzlü bir kadın kalbimin kapısını parcaladı kanadın... yüreğinden beslenen, en güzel şiir gibi bir tek bana seslenen sevgi kelebekleri soğuk karlı kış günü ev pencereme konar... bedenimde bu kalbim, bir ampül gibi yanar... ısıttın bedenimi, ta genlerime kadar... buharlaşan sevgiler kıskandı birer birer... sevginin cennetine , bir seni gördüm girer... acınan hallerimi, senelerce boşlukta kanayan ellerimi tutarak bir can verdin, bitmez hayacan verdin... sevgi denen olguyu yaratan yüce Tanrım boynum kıldan incedir sendeki güce Tanrım... neden böyle muhteşem bir meleği yarattın her nefes alışımda bir tek bana arattın... eğer bulursam onu, gelmesin hayat sonu... akdevrim.24.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1477 |
|
![]() sararan yaprakları,
uçururken rüzgarlar sahiden kalbim ağlar... zamanında dalında yeşilden filiz vermiş... her renk güzelliğini , ağac dalında sermiş... ağacının altında insanlar gölgelenmiş... ayranı yudumlamış cennetine damlamış... coçukluğa götürdü ilahi bir güç beni... köyümü hiç bir zaman hiç asla unutamam şehirde hayatıma nasıl derim ki tamam... bir ağacın altında, bir tarla kenarında bedenimde yorgunluk terini soğuttuğum.. emek ve alın teri yoksa zaten ben yoğum... ne ayranlar içtiğim... ve kendimden geçtiğim... otlayan kıratımın gözlerinden öptüğüm... nasıl bir zamandayız... çok kötü bir handayız... sahte gülüçüklerin, zehir öpücüklerin gezdiği sokağında... istanbulum yaralı kan izi şakağında... akdevrim.24.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1478 |
|
![]() beni doğuran anam...
Tanrı bıraksın beni, senin yerine yanam... on altı cocuğunu dağ köyünde doğurdun... yokluğun yüreğinde bin emekle yoğurdun... yaşam devam ediyor her birimiz bir yerde seni inkar edenin gözüne insin perde... akan her bir deredir dağ köyünün aynası, çamaşır makinası... ateşte yanan külü çamaşırlarin gülü olarak saklamıştır... kirli çamaşırları, derede paklamıştır... ayağının altından anacığım öpeyim.... yeminim şartım olsun dünyanın servetini senin için tepeyim... kundağıma onuru nakış gibi işledin... bütün coçuklarına ne cennetler düşledin... ellerinden öpeyim.... akdevrim.24.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1479 |
|
![]() ne demek bilir misin...?
öldüren özlemini sözcüklere taşımak... dağılan saçlarını şiir gibi kaşımak... sevgi denizlerini andıran gözlerin var.. kimsenin demediği tadımlık sözlerin var... kulaklarımda hala... Tanrı nasip etmemiş dünyada hiç bir kula... beni etten kemikten, yaratan yüce Tanrı bana böyle birini, aratan yüce Tanrı naciz bir kul olarak nasil şükran sunayim... bana sevgiyi nasip, edene dek donayım.... nefes alıp verdikce, ben sevdamdan yanayım... akdevrim.24.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1480 |
|
![]() bir kadındı dün gece,
yazımsız şiirini kulağıma okudu... harflerden sözçüklerden bir bir nakış dokudu... gözlerimin önünden cennet saraylar geçti... melek yüzlü kadındı , sanki beynimi içti... manevi hazzı aldım, şiirin odağından, gül kokan dudağından.... bulutların üstüne sermişti yatağımı beyinsizce düşündüm sanki batacağımı... nede olsa rüyaydı, hayat gerili yaydı... o gün bu gün ayağım, san ki yerinde saydı... elbette yüce Tanrı.... böyle bir şey yaratmış.... ben gibi hıyarlara, kalemiyle aratmış... akdevrim.24.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1481 |
|
![]() sevgiden öksüz kaldım
kaç defa yedim vurgun... karanlığın beynine kaç kere düştüm yorgun... kılını oynatmadın... adımını atmadın... can suskun canan garip, birbirinden uzakta, aşkına yanan garip... bekledim derin şokta... hiç elimi tutmadın.... hiç bir şeye katmadın... akdevrim.24.temmuz.2007.istanbul... |
![]() |
#1482 |
|
![]() ben yokken ayağının
değdiği yere sevdam... göz yaşı olup aktım kırmızı gül bıraktım... sensiz gecen her günüm, acılarımı eşer.. yalnızlık çemberinde bu duygularım pişer... filim yerinden kopar.. yolum çıkmaza sapar... birden fırtına çıkar... bütün düzeni yıkar... benden başka hiç kimse hissedemez durumu... akdevrim.25.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1483 |
|
![]() benim gibi çokları,
yarılayıp geçmiştir yolların ortasını... toprak altına gömmüş, savaşın baltasını... bir köprünün başından, fırlatmış oltasını... sevgi akan nehirde balığı tutsun diye... can dostuna hediye... yaşadığı acıyı, hemen unutsun diye... ta ezelinden beri akar bu nehir burda... niceler balık tutmuş, ben gibi kalıp zorda... akdevrim.25.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1484 |
|
![]() bir ak güvercin gördüm
ağzında zeytin dalı... ilk ucuşundan beri tek barışa sevdalı... sen benimle kavgalı gittiğin günden beri, adımlarım her yeri... nerede bir kuş görsem... seni sorasim gelir.... kanat çırptığı yerde birden durasim gelir... elleri ayakları, şiirde uyakları... özgürce dalgalanan bu sevgi bayrakları... bir benimle örtüşen severek ayrı düşen... canıma can kadınım... şimdi nerelerdesin... dudaklarımı yalar... rüzgar olmuş nefesin... kader beni oyalar... karşında diz çökmüşüm saclarımı dökmüşüm.... hiç umrunda olmamış... süründüm gurbet elde sanki cezam dolmamış... ellerinde kınayım bırak beni yanayım.... akdevrim.25.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1485 |
|
![]() aşkın sevginin sultanı,
kaç kez atmışsın voltanı, denize fırlat oltanı tüm balıklar bayram etsin... her yere doğan güneşsin... benzerin bulunmaz eşsin... yolum seninle birleşsin... sevdalıklar bayram etsin.... akdevrim.26.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1486 |
|
![]() bırakırsan bırak beni,
belki sanal yalanım ben... ateşe at ve yak beni... aşktan geri kalanım ben... hayatım hep acı dolu... şaşırmışım sağı solu.. bende Yaratanın kulu... düşünürüm oğoy muyum...? akdevrim.26.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1487 |
|
![]() dün geceden kalanım ben,
şimdi büyük yalanım ben... yaprak gibi solanım ben... nolur bir rüzgar esmesin... yarim adım atmaz geri... kalbime vurmuş hanceri... acım tutar göğü,yeri... söyleyin bana küsmesin... nedir çektiğim felekden, darbe yedim bir melekden... omuzlarımdaki yükten... bir gün öleceğim kesin... akdevrim.27.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1488 |
|
![]() cüzdan meşin,
para peşin... yol dikenli, yoktur eşin.... köprüleri yak dersin.. karalara ak dersin... ucuruma düşüyorum ellerini bırak dersin.... işte geldim gidiyorum... birden can dostunu satan... gececekken celme atan... hain yürekleri tutan, niceleri görüyorum... bütün ömrüme cullanan geceleri görüyorum.... hayat benim için yalan... duymaz beni, saymaz beni seven yüreğin yerine hiç bir zaman, koymaz beni.... akdevrim.27.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1489 |
|
![]() yazılacak çok şey vardır,,,
sevgi ve aşkın üstüne... bazen darbe vuran yardır... oysa zaman sonbahardır... değiştirme şansın yoktur, aşka gidecek yolunu... menzilde görünen sonu... kucaklamak zorundasın... neylersin ki zaman hayin... akdevrim.27.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1490 |
|
![]() ateşten bir gömleği,
giydirdi bana kader... hiç bir seceneğin yok neylesin buna kader.... ateş alev kül duman |
![]() |
#1491 |
|
![]() ateşten bir gömleği...
giydirdi bana kader... başka seceneğim yok... neylesin buna kader... ateş alev kül duman.. kötüye gider zaman... hayalimden öteye , mutluluğu aradım... ne baltaya sap oldum, ne bir şeye yaradım... iki gün arasında kayıp gider geceler... gündüzün acısını sayıp gider geceler... yatak yorgan yastığım, odamda dört duvara acıları astığım... taşır beni mezara... acık kalsın kapılar.... bitmek tükenmek bilmez bir aşkın sancıları... gideceğim mezara, getirin acıları... akdevrim.28.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1492 |
|
![]() benzer birini görsem
haini hatırlarım... besleyip büyüttüğüm duygumu satırlarım... bu kacıncı kendimin katili olduğum gün... sayısını unuttum, sararıp solduğum gün.... tatmadım hayatımda, bundan büyük bir acı... hayatta alkol almam, adım çıkcak biracı... akdevrim takma kafa... çoğu gelir bu safa.... hak biliyorsan yolu her taraf bir dost dolu... kacan otobüs gibi... ya bozulan süs gibi... düşünsene haini... üzer devamlı seni... bir yanan sen değilsin... uyanan sen değilsin.. ta buradan yıldıza dayanan sen değilsin.. akdevrim.28.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1493 |
|
![]() bu kacıncı gündüzüm
karanlıklara esir... odamda uzandığım , yatak yerine hasir... bilmediğim gizli el birden yaramı kaşır... beni bir yere taşır... senelerce önceydi.. gözlerim göze değdi... sanki bir köze değdi... sönmeyen bir odunum o ateş yaktı beni sakat bıraktı beni... hala yanan insanım,, çok dayanan insanım... sözcüklerle dostluğum, sevilmeyen bir yerde zaten dünden ben yoğum.. anlayan anlar beni... akdevrim.28.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1494 |
|
![]() koskocaman şehirde...
bir anlayan yok beni... çık orta yere artık, yakacaksan yak beni... her ayrılık acıdır... yürekleri sızlatır... anlayan mı çıkacak, yazsanda satır satır... müdahele istemem özgürlük alanıma... raslamak istiyorum, bir tane yalanıma... neylersin garip gönlüm sevgiler yalan imiş... yıkılmış gönül evim harabe talan imiş... düştüğüm köşe dibi, birisi soysun beni... belediyeden gelen, tabuta koysun beni... kaz mezarcı derin kaz... acılarımda vardır... benimle geliyorlar, belkide yerim dardır... tabutu omuzlardai taşıyana sordun mu...? acıyı gece gündüz kaşıyana sordun mu...? şimdi ölü bir adam, nasıl cevabı versin... bir dirilse ansızın söylersinki gebersin... davacıyım birinden, ellerinin kirinden... akdevrim.28.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1495 |
|
![]() hangi duygudur seni
her gün böyle baktıran... dumansız ateş gibi gizleyipte yaktıran.... sevgi yada aşk olsun... ne dersen de adına... sanki halsizlik düşer koluna kanadına... biliyorum her şeyi, acık seçik yazamam... istediğin kadar bak... asla sana kızamam... yaşarım her sevgiyi, hayalimin ötesi.. bir başkasına nedir..? istemem hiç bitesi... akdevrim.29.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1496 |
|
![]() karpuz düşer ağaçtan,
apartmanlar ucar... gök kubbe sallanır yerinde bir yerde güller acar... sesini duyarım bir ölü şairin.... değmez der bu hayata... gökten yıldızlar düşer, avuclarımın içine, ve kaybolur.. cehennem kazanı hayat.. güneş ıslık calmaz bekleme artık... ağlama sesleri duyarım, uzayın boşluğunda... sarhoş gibi gezen... bir kadının kirli elleri yakasında... tırnakları up uzun... uzanan ele gecer bıcak gibi... yaşını sordum, ölümden kacak gibi... ilk cağdan kalma... akdevrim.29.07.2007.istanbul... |
![]() |
#1497 |
|
![]() bensiz ayağının değdiği yere...
damla damla göz yaşımı dökerim... duygularımın boyun eğdiği yere... sevgi fidesini aşkım dikerim... akdevrim.29.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1498 |
|
![]() bulutlarda yüzen gemiler gördüm...
bunun için yağmur düşmez yere... aş kaynatmaz tencere... öksüz aşkın ninnileri vardı terazide tartılan... darası bir sonraya kalan..... benim olan... dünya yalan.... akdevrim.29.07.2007.istanbul.... |
![]() |
#1499 |
|
![]() muz gibi olgunlaştın mı ağacında...
güneşi alabilir misin yerinden... zarfın içine koyup,sevgimi gönderir misin gözlerinden... yangın var .. gönlümde.... bulutlardan suyu hortumladım... damla düşmez yere... evlerde kim bilir kactane kadının ahını aldım...? catlamış toprak sararmış yaprak... bende uzağım işte... yeşeren hayatın ayak sesini duymadan, yaşamda güneşli günleri saymadan bir yıldız gibi kayacağım.... kimsenin gitmek istemediği bir mezarlıktan, belkide ayak sesini duyacağım..... sen gelip gecerken... kerentinle yeşilliği bicerken... ak güvercinler umudunu bırakırlar mezarıma, anlamamazlığın gider zoruma... akdevrim.29.07.2007.istanbul.. |
![]() |
#1500 |
|
![]() göz yaşı oldum yerlere aktım...
gülü ve ciceği sana bıraktım... ve senin yerine kendimi yaktım.... eridim kül oldum gelene kadar... özgürlüğün rengı seni bilirim.... senle cehenneme bile gelirim... hayır dersen sevdam ölebilirim... bekliyorum seni ölene kadar... akdevrim.29.07.2007.istanbul.... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 26 (0 Site Üyesi ve 26 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hukuklu Cinaslı Şiirler | Av.H.Sancar KARACA | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 41 | 31-12-2009 16:57 |
Yitik Aşk'a Şiirler | Arda İnal | Kitap | 6 | 10-05-2009 12:19 |
Cinaslı Şiirler | ozanyazar | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 6 | 08-07-2008 17:00 |
Kadınlarla İlgili Şiirler ! | SPARTACUS | Site Lokali | 3 | 24-08-2007 13:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |