![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Müvekkil vekaletname çıkartı ve bir davayı takip etmemi istedi. Bende bir ücret söyledim. o ücretin gelmeden dosyaya vekalet sunamıyacağımı ve sürenin olduğunu,15 gün içinde davaya cevap vermesi gerektiğini söyledim. Müvekkil para getirmedei bende vekaletii dosyaya sunmadım. davaya cevap vermedim.
Müvekkil şimdi sürenin benim yüzümden kaçtığını söyleyek şikayet edeceğini söylüyor. Ücreti alınmayan fakat vekalet çıkarılan işten sorumlumuyum? Aramızda herhangi bir vekalet sözleşmesi veya tutanak yok |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Salt vekaletname çıkarılması sizin işi kabul ettiğinizi göstermez. Cevap süresinin kaçması ile ilgili bir sorumluluğunuz olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra müvekkil adayları ile sözleşme ya da görüşme tutanağı yapmanızı öneririm. |
![]() |
#3 |
|
![]() İşin kabulü açıkça ücret şartına bağlanmış olup şart yerine getirilmemiştir. Bu durumda salt vekalet çıkarılmış olması kabul anlamına gelmez, ücreti verilmeyen ve kabul edilmeyen bir işten dolayı da sorumluluk olmaz.
|
![]() |
#4 |
|
![]() Vekaletnameden haberiniz dahi olmayabilirdi.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
SGK' dan yıllarca alınmayan yetim aylığı | av.onurcelik | Meslektaşların Soruları | 7 | 07-10-2017 13:41 |
Hüküm altına alınmayan yargılama gideri | Av.Serap Kurtuldu | Meslektaşların Soruları | 2 | 01-07-2013 15:41 |
Yıllarca alınmayan nafaka alacağının icraya konu edilmesi | av.onurcelik | Meslektaşların Soruları | 12 | 11-03-2013 18:56 |
Bu işin hakkı nedir? | Av.Selim Balku | Hukuk Sohbetleri | 13 | 30-06-2011 15:54 |
Tahliye davası açılması nedeniyle alınmayan kira bedeli | hukukcu1985 | Meslektaşların Soruları | 1 | 07-11-2008 15:35 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |