![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın meslektaşlarım,
X şahsı arabayla müvekkilime kasten çarpmıştır. Arabanın(otomobilin) silahtan sayıldığını(ağırlaştırıcı neden) duymuştum ama buna ilişkin herhangi bir Yargıtay kararı bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim... |
![]() |
#2 |
|
![]() Bu konuda TCK m.6/f'yi okumanızı tavsiye ederim. Silah ifadesinden anlaşılması gerekenler orada belirtilmiş.
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
YARGITAY 1.Ceza Dairesi Esas: 2008/2522 Karar: 2008/2654 Karar Tarihi: 03.04.2008 Olaydan önce birahane önünde sanık ile mağdur Ali arasında yaşanan tartışmayı müteakip mağdurların motorsiklet ile oradan uzaklaşmaları üzerine, sanığın tanık Ali Osman’ a hitaben <silahım olsaydı çekecektim, ben onlara gösterirdim> diyerek otomobili ile birahane önünden ayrılması, mağdurların arkadan gelen sanığın sağ şeritte seyrettikleri sırada kendilerine çarpıp uzaklaştığı yönünde beyanların, olay yerinde fren izinin bulunmaması, yolun çift şeritli duble yol oluşu, keşif soncu düzenlenen bilirkişi raporu dikkate alındığında suçun kasten işlendiği ve sanığın 5237 sayılı TCK. nun 86/1, 87/1-d ve 86/2. maddeleri gereğince cezalandırılması ve sanık üzerine kayıtlı 45 Y 1584 plakalı otomobilin müsaderesine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde suç vasfının belirlenip hüküm kurulması, Sonuç: Bozmayı gerektirmiş Cumhuriyet Savcısının temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan hükmün tebliğnamedeki düşünce gibi BOZULMASINA 03.04.2008 gününde CMK. nun 229/3. maddesine göre sanığın en çok aleyhine olan oy çoğunluk meydana gelinceye kadar kendisine daha yakın olan oya eklenmek suretiyle oyçokluğu ile karar verildi. |
![]() |
#4 |
|
![]() Sayın İlhan_ERDEN öncelikle ilginiz için tşk ederim ama sunmuş olduğunuz Yargıtay kararında aracın 86/3-e maddesi uyarınca "silahla" işlenmiş kabul edilmemektedir. O nedenle sunduğunuz Yargıtay kararı pek işime yaramıyor gibi..
|
![]() |
#5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
87/1-d'yi uyguladığı için, karar işinize yarar sanıyorum. Saygılar... |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
araba ruhsatı h.k. | hukkuk | Meslektaşların Soruları | 1 | 16-12-2010 09:58 |
Yargıtay Kuru Sıkı Tabancayı Silahtan Saymadı! | Kemal Yıldırım | Ceza Hukuku Çalışma Grubu | 22 | 10-08-2009 10:28 |
Araba | Gülümse | Site Lokali | 62 | 14-03-2008 20:34 |
Yargıtay Kuru Sıkı Tabancayı Silahtan Saymadı! | Kemal Yıldırım | Hukuk Haberleri | 41 | 09-02-2008 16:27 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |