![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın Meslektaşlarım,
Konuya ilişkin yardımlarınızı rica ediyorum. Anlaşmalı boşanma davasında velayet anneye verilecek, çocuk için ödenecek iştirak nafakası haricinde çocğun tüm eğitim ve kişisel gelişim giderleri de baba tarafından ödenecektir. Bu masraflar çocuğun yaşı itibari ile rakam olarak teleffuz edilememektedir. Ancak baba, kendi ödeyeceği çocuğun gideceği okulun ücreti, çocuğun tatil masrafları v.b konularda söz sahibi olmak istemekte ve onaylamadığı tatiller gibi giderleri ödemeyeceğini bildirmektedir. Protokol bu şekilde düzenlense dahi, velayet ve karar hakkı annede olacağından Hakim tarafından onaylanmayacağı kanaatindeyim. Görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim. |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sizin de belirttiğiniz gibi, velayet hakkını kısıtlayan ve belirsiz hükümler içeren bu protokol (en azından bu bölümü) hakim tarafından onaylanmaz. Tarafların daha belirgin hükümler koyması gerekir. |
![]() |
#3 |
|
![]() Protokol koşulları açık olmalıdır. Okul-tatil ücretini ödeyeceğim ama bunları ben belirleyeceğim gibi bir şart bana göre olmaz, olmamalıdır. İştirak nafakası + eğitim masrafları şeklinde bir anlaşma yapılabilir. Eğitim kurumunu ben belirleyeceğim dediğinde anne kabul etmezse anlaşma olmamış demektir. Çocuğun eğitiminde anne-babanın ortak karar alması gerek evlilik içinde ancak boşanmadan sonra dahi çocuğun sağlıklı gelişimi için de böyle olmalıdır. Çocuğu kendi intikam duygularına alet etmemelidirler. Hakim bu durumu gözönüne alacaktır. Protokolü bahsettiğiniz şekliyle kabul etmeyecektir.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Patent Hakki / Tekel Hakki .. | ege | Fikri Haklar ve Bilişim Hukuku Çalışma Grubu | 4 | 13-11-2013 18:44 |
babanin umursamazlıgi | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 18-03-2011 09:34 |
esim babanin evine git diyor | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 15-06-2009 12:25 |
Babanin Borcundan Kiz Cocuga Hacİz Gelebİlİrmİ?? | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 3 | 29-04-2008 11:00 |
babanin görüsme günleri, istirak nafakasi | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 05-05-2007 00:30 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |