![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Sayın meslektaşlarım merhaba;
Benden mağdur olan birinin yardım istemesi üzerine acilen görüşlerinizi rica ediyorum. Yardım isteyen kişi boşanma davası için avukat tutuyor ve boşanma vekaleti çıkarıyor. Avukatı boşanma için zaten yüksek bir vekalet ücreti alıyor. Ardından boşanacak olan çiftlerin birbirleri hakkında suç duyurusu bulunmaları üzerine açılan ceza davalarından biri sonuçlanıyor. Yardım isteyen beraat ediyor. dava süreci vekilsiz olarak sürüyor. Son celsenin ve kısa kararın ardından gerekçeli karar yazılmadan yardım isteyenin avukatı dosyaya vekalet koyuyor ve hiçbir duruşmaya dahi girmeden vekalet ücreti istiyor. (Beraat kararından sonra) Benden yardım isteyen kişiye nasıl bir yol göstereyim lütfen bana da yardım edin? |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhaba,
yardım isteyen kişi herhangi bir şekilde ödeme yapmasın. eğer avukat kendisi hakkında dava açarsa o zaman davaya cevap versin. kendisinin bu konuda hukuki yardım talebi olmadığını, sadece boşanma davası sırasında hukuki yardım aldığını ve o suretle vekaletname çıkardığını, avukatla bu dava için herhangi bir sözleşme yapmadığını, duruşmalara vekil olarak katılmadığını, vekaletnamesini harçlandırdığı tarihe göre davanın lehine sonuçlandığını, zaten bu tarihten sonra savunulacak herhangi bir hukuki menfaatinin bulunmadığını,kötüniyetli olarak dosyaya vekalet sunulduğunu beyan etsin. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
haksiz fesih | M.Şahin | Meslektaşların Soruları | 1 | 10-01-2013 17:51 |
Ecrimisil Alacaği İle Haksiz İşgalin Onlenmesi Davasi Ve Vekalet Ucreti Hk. | yesim85 | Meslektaşların Soruları | 1 | 23-03-2011 23:02 |
Haksiz Fİİl.. | Av.Ayşegül Çoban | Meslektaşların Soruları | 2 | 15-09-2008 12:27 |
Haksiz Tahlİye | bozoli | Meslektaşların Soruları | 1 | 03-08-2007 17:23 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |