Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Türk Hukuk Sitesi Duyurusu
Site üyelerimizden Sayın Öğr. Gör. Dr. Yunus Konbul "Harita, Tapu Kadastro, Kentsel Dönüşüm ve İmar Hukuku" Konularında ücretsiz online teknik danışma vermektedir. Ayrıntıları Adliye Duvarı forumumuzdaki duyurusundan takip edebilirsiniz. (Hizmet ücretsiz ve sadece avukatlara özeldir)

usulden reddedilen dava

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 09-02-2012, 12:01   #1
av.23

 
Varsayılan usulden reddedilen dava

Sayın meslaktaşlarım.
Gider avansı süresinde yatırlmadığı için usulden reddedilen davanın tekrar açılabilmesi için reddeilen ilk davanın kesinleşmesi gerekli midir? Şimdidien teşekkürler.
Old 09-02-2012, 13:19   #2
Av.M.Nazım GENÇTÜRK

 
Varsayılan

6100 sayılı HMK'ya göre gider avansı dava şartlarındandır. Dolayısıyla gider avansının -kesin süreye rağmen- yatırılmaması halinde davanın usulden red ile birlikte açılmamış sayılacağı kanaatindeyim. Açılmamış sayılan bir davanın da kesinleşmesini beklemeye lüzum göremiyorum. Beklemeksizin tekrar dava açılabileceğini düşünüyorum. Saygılarımla.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
mecburi dava arkadaşlığı-usulden red kararı elmas Meslektaşların Soruları 3 19-01-2012 15:58
İdari Davanın Usulden reddi ve Açılacak Yeni Dava oguzhand0 Meslektaşların Soruları 6 27-10-2011 22:56
Daha Önce Reddedilen Dava/ Yeniden Dava Açılması/ Yurtdışında Sigorta Denkleştirmesi, Konuk00 Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 22-08-2010 23:11
reddedilen boşanma davası üzerine yeni dava avukathavva Meslektaşların Soruları 4 21-03-2009 18:25
Usulden red olan bir konuda tekrar dava açılabilir mi? Veysel Hukuk Soruları Arşivi 2 27-04-2006 12:17


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04368591 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.