![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Muvekkille davali arasinda 01.03.2010 tarihinde yazili harici gayrimenkul satim sozlesmesi yapilmis muvekkil bu satima iliskin bedeli odemistir. Ancak davali satmis oldugu hisseyi tapuda devre yanasmamaktadir. Biz yazili sozlesmeye dayali olarak bedelin iadesi icin davali aleyhinde dorudan ilamsiz takip baslattik. Ancak davali icra dairesinde sozlesmenin gecersiz oldugunu ve borcunun olmadigi yonunde genel bir itirazda bulunmustur.itirazin iptali davasi actik. Devam eden davada ise oncelikle temerrude dusurulmesi gerektigini buna iliskin bir bildiri gonderilmesi gerekirken gonderilmistir seklinde sebep gostererek savunmada bulunmustur. Acaba boyle bir sozlesmeye dayali takipte takipten once ihbarname gondermek gerekir mi?tum arkadaslara simdiden saygilar.
|
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Gerekmez, zira temerrüt faiz başlangıcının belirlenmesi amaçlıdır. Harici yapılan satış vaadi sözleşmelerinin geçerli olmadığı, neticede ihtilaf halinde herkesin aldığını vermesi gerektiği yerleşmiş Yargıtay içtihatıdır. Bu durumda davalının kabulü doğrultusunda alacağına geç ulaşan davacı lehine icra inkar tazminatı da dahil olmak üzere kabul kararı verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla. |
![]() |
#3 |
|
![]() İbrahim Bey'in yanıtına aynen katılıyorum. İlave olarak; borçlu/davalı hem "borcum yok" diyor, sonrasında ise "önceden ihtar edilmeliydim" şeklinde bir savunma yapıyor, ve böylelikle kendi içinde çelişiyor bence... "Önce ihtar edilmeliydim" şeklindeki savunmasını faizin başlangıcı konusunda yapıyorsa bu kabul görebilir; ancak, yoksa "ihtar edilseydim ben resmi satışı gerçekleştirirdim veya parayı öderdim ve bu dava da olmazdı" diyemez ve bu savunması davanın usulden ve/veya esastan reddine hiçbir şekilde neden olmaz...
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tapu İptalİ Ve Tescİl İle Haczİn İptalİ | para_doks | Meslektaşların Soruları | 2 | 27-10-2011 10:33 |
Çek İptalİ | Av. Bahadır ÖZTÜRK | Meslektaşların Soruları | 2 | 06-09-2011 12:21 |
Çek İptalİ | Av.GURKAN | Meslektaşların Soruları | 6 | 12-11-2010 16:20 |
(acil)KOOP.GENEL KURULUNUN İPTALİ İLE ORTAKLIKTAN ÇIKARILMA KARARININ İPTALİ | hulya_h | Meslektaşların Soruları | 1 | 13-05-2009 15:07 |
Çek İptalİ | recepbarlas | Meslektaşların Soruları | 5 | 14-07-2008 15:19 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |