![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Selamlar,
Müvekkilim Hakaretten dolayı Sulh Ceza Mahkemesince Adli Para Cezasına Çarptırıldıktan 2 sene sonra müşteki Manevi Tazminat Davası açmıştır.Benim bildiğime göre,hakaret davasının kesinleşmesinden itibaren bir yıl içinde açılmalı diye hatırlıyorum.Müşteki ise iki yılı geçkin süre sonra,Sulh Ceza Mahkemesini delil göstererek müvekkilim aleyhinde manevi tazminat açmıştır.Acaba zamanaşımını öne sürebilirmiyiz. İkinci sorum ise;karşılıklı hakarette her iki tarafa ceza verilir mi..Sadece merak ettiğimden sordum.Teşekkür ederim. |
![]() |
#2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Tazminat davası konusu suç teşkil eden bir olay dayanak kılınarak açılıyorsa, tabi olduğu zamanaşımı süresi; ceza zamanaşımı kadardır, dolayısıyla muhtemelen süresi içindedir, siz yine de tarihleri ve tabi olunan ceza zamanaşımını inceleyin. Karşılıklı hakarette ise hakim, taraflardan biri veya her ikisinin de cezasından indirim yapabileceği gibi; hiç ceza da vermeyebilir. (TCK.m.129/son)
Saygılarımla. |
![]() |
#3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Sn. Şehper Hanım'ın mesajına katılıyorum. Yalnızca ilgili yasa maddesini alıntılayarak katkı sunmak istedim (BK md. 60/1 ve 2):
Saygılarımla... |
![]() |
#4 |
|
![]() Hakaret suçunun ceza zamanaşımı altı aydır.Tazminatta ise bir yıl olarak biliyorum.Hatta bir müvekkilim için manevi tazminat açtık;fakat bir yılı geçtiği için red olmuştu.Bu konuda yargitay kararı varsa seinirim.
|
![]() |
#5 |
|
![]() Kabul edildi mi zamanaşımı itirazınız ? Aynı konu benim önüme de geldi, bende itiraz etmeyi düşünüyorum.
|
![]() |
#6 |
|
![]() Hakaret suçunun zamanaşımı altı ay değildir, şikayet süresi altı aydır, dava zamanaşımı süresi ise 8 yıl,ceza zamanaşımı süresi 10 yıldır Bu nedenle, bu süre zarfında tazminat davası açılmışsa zamanaşımı geçmemiştir.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Hakaret/ Maddi- Manevi Tazminat Davası İçin Zamanaşımı Süresi. ACİL!! | thalassa | Meslektaşların Soruları | 6 | 04-01-2013 10:16 |
manevi tazminatta uzamış ceza zamanaşımı | av.mustafa akıncı | Meslektaşların Soruları | 6 | 16-03-2010 10:14 |
Manevi Tazminatta Kusur Tartışması | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Aile Hukuku Çalışma Grubu | 1 | 21-08-2007 19:20 |
manevi tazminatta vekalet ücreti | avukat_selcuk_bey | Meslektaşların Soruları | 6 | 13-06-2007 13:42 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |