![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() merhabalar.
evli ve çocuklu bir devlet memuru bayanın başka bir beyle ilikşikisinin olması idari soruşturmayı gerektirecek bir suçmudur.şikayet halinde, bu bayanın ahlaka aykırı yaşadığı nedenle muhakkik tarafından sorgulanması mümkünmüdür.zina suç olmadığına göre, bir devlet memurunun işi dışında yaşadığı hayat sorgulanabilirmi. DMK da buna ilişkin bir madde varda benmi görmüyorum. ![]() saygılar |
![]() |
#2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Olması gereken hukuk açısından yasal düzenlemeyi doğru bulmamakla birlikte 657 sayılı yasanın 125. maddesinden sorunuzla ilgili fıkraları aktarıyorum:
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Değeli meslektaşım, bizzat yazınızdan yola çıkarak ifade ediyorum: maalesef bir olgunun idari açıdan soruşturmayı gerektirmesi için ceza hukuku anlamında kanuni tipe uygun bir suç olarak düzenlenmiş olması gerekmiyor. Sorun da burada... Cevap veren meslektaşımızın eklediği yasa maddesi kendince bir vasati ahlakı ortaya koymuş durumda... Saygılarımla. ![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() Evli bayanın başka birisi ile ilişkisinin olması durumunda kadını neyle suçlayacaksınız.Peki kocasını tanık gösterse kocam izin veriyor ben 2 eşli sayılırım dediğinde siz ne diyeceksiniz.657 sayılı yasa bazı hükümleri yönünden çağdışı.Otoriter bir anlayışla düzenlenmiş.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Haysiyetsiz Hayat Sürme - Boşanma Davası - Evli Eşin Nişanlanması | oguzate | Meslektaşların Soruları | 9 | 27-06-2015 14:45 |
Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme sebebi İle Boşanma Yargıtay Kararları | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Aile Hukuku Çalışma Grubu | 5 | 20-09-2011 15:00 |
Haysiyetsiz Hayat Süren Kadının Velayet İsteği | hukukcu1985 | Meslektaşların Soruları | 1 | 24-08-2009 14:54 |
suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme nededi ile boşanma davası | avukathavva | Meslektaşların Soruları | 5 | 27-05-2009 12:02 |
"haysiyetsiz hayat sürme"boşanma | Av.Hatice Sarıbardak | Meslektaşların Soruları | 7 | 03-10-2007 13:22 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |