![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() İyi akşamlar.
Takibe konu olan iki adet senedin üzerinde EURO yerine yanlışlıkla ya da bilmemezlikten ERU yazılmıştır.Bu senetlerin TL olarak karşılığını istediğimizde borçlu herhangi bir itirazda bulunabilir mi? Sözkonusu senetteki borçlunun ikametgahı Konya'da.Dolayısıyla takibi Konya'da başlatmam gerekiyor.Benim merak ettiğim takip başladıktan sonraki her işlem için benim Konya'ya mı gitmem gerekiyor.Bulunduğum yer Adana İcra müdürlüğü aracılığıyla müzekkere v.b. talepleri gönderemez miyim? Mesleğe yeni başladığım için çok acemiyim.Değerli meslektaşlarımın cevaplarını bekliyorum. |
![]() |
#2 |
|
![]() Akın bey;
Senetteki ERU yazısının yanına alacaklıya parantez içinde (EURO)yazdırın, Uyuşmazlık halinde ..... mahkemeleri yetkilidir hanesi boş ise buraya da Adana yazdırın ve Adana'dan işleme koyun. Yetki hanesi dolu ise yine Adana'dan işleme koyun, itiraz olmadığı sürece Adana İcra Daireleri yetkili olacaktır. İtiraz olur ise dosyanın Konya İcra Müdürlüğüne gönderilmesini talep edersiniz. |
![]() |
#3 |
|
![]() Çok teşekkür ederim Levent Bey.Yetki hanesi boş ben de sizin dediğiniz gibi yapacağım.İyi çalışmalar.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Senette malen Kaydının yazılmış olması | Brusk | Meslektaşların Soruları | 58 | 30-07-2021 16:02 |
senette borçlu ile alacaklının aynı kişi olması | Sarya akkuş | Meslektaşların Soruları | 5 | 16-12-2014 10:54 |
İcra Takibinde Alacaklı İsminin Yanlış Yazılmış Olması / Çözüm | ayrıntıcı | Meslektaşların Soruları | 6 | 21-04-2014 12:57 |
Bonoda tedavülde olmayan paranın yazılmış olması | Av.Kürşat Engin Özcan | Meslektaşların Soruları | 2 | 17-09-2007 07:04 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |