![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba, tbk347 dayalı 10 yıl doldurduğu gerekçesiyle kiracı(müvekkil) aleyhine shm dava kesin olarak sonuçlandı tahliye kararı verildi. Ancak dava istinaf sınırının altında olmadığı için kararı istinaf ettim.shm istinaf talebimi redetti.red kararına karşı istinaf yoluna gittim.tabi burada davacı kesin kararı ilamli icraya koydu.derkenar dosya kapak hesabı yapıldı mehil vesikası talebi icra Md. Kabul edildi.kesin karar olduğu gerekçesiyle henüz teminat yatirmamisken mehil vesikası talebimizi bu defa reddetti. Shm usul ve esas bakımından birden fazla kanaatimce hatalı bir karar verdi. Tahliyeyi durdurmak için direkt icra hukuk mahkemesinden tedbiren icranın durdurulmasını hmk 389 ıik36kiyasen talep etmek mümkün mü? Görüş ve bu konuya ilişkin karar paylaşabilecekvarmi? nasıl bir yol izlemem gerekir:/
|
![]() |
#2 |
|
![]() Karar hatalı bile olsa "kağıt üzerinde" kesin gözüküyorsa, İcra Mahkemesinden tedbir almanız bence mümkün değil. Tedbiri dosyayı halen inceleyen BAM'dan istemeniz gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta kararın kesin olup olmadığına onlar karar verecek, o nedenle tedbiri de ancak onlar verebilir.
İcra Mahkemesinin tedbir verebileceğini bir an için kabul edersek, hiç bir kesin kararı icra etme şansımız kalmaz. Herkes kesin kararları icra mahkemesinden tedbiren durdurabilir. |
![]() |
#3 |
|
![]() Usul ve esasta bu derece hukuka aykırı olan bir kararın kesin olması beni derinden yaraladığı için hukuki anlamda mücadele etmek istiyorum.tabi acele bir sekilde tahliyeyi durdurmak için ne yapabilirizin cevabını bulmak zor.istinaf talebimde tehiri icra talebinde bulundum ancak değerlendirme olana kadar tahliye olucak.soylediklerinize çok katılmakla birlikte ekstrem bir durum olması nedeniyleçözümü olabilirmi değerli görüşlerinize sundum.tesekkurler
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 3 (0 Site Üyesi ve 3 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tahliye talepli icra takibi başlattım. Sulh hukukta da tahliye davası açmalı mıyım? | ertuğrul9604 | Meslektaşların Soruları | 6 | 15-04-2025 13:16 |
Bir sulh hukuk aynı konuda diğer Sulh hukuk mahkemesi kesin kararının aksine karar verebilir mi | Av. Kübra Y. | Meslektaşların Soruları | 1 | 28-06-2023 05:07 |
Ihitiyaç Sebebiyle Tahliye Davasinin Icrasi | avukat0512 | Meslektaşların Soruları | 1 | 31-05-2023 16:40 |
çocukla Kişisel Ilişki Konusunda Alinan Tedbir Kararinin Icrasi | Ahmet Merve Argun | Meslektaşların Soruları | 7 | 06-07-2019 15:43 |
Tahliye taahhüdüne dayalı ilamsız takip ile tahliye istemi, itiraz, takibin durması , Sulh Hukuk Mahkemesi tahliye kararı, yeni ilamlı takip | Av. Ceyhun Doğan Küçükçil | Meslektaşların Soruları | 5 | 30-03-2012 15:47 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |