![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım,
Müvekkil maddi hasarlı trafik kazası geçiriyor, kaza tespit tutanağına göre karşı taraf %100 kusurlu bulunuyor. Müvekkilin aracı kaskolu olduğundan şu an serviste ve onarım sonrası tramer kaydı tahminimizce 100.000 tl artacak. Servis aracın onarımının 1 ay kadar süreceğini belirtmiş. Değer kaybı talep etmek için önce aracın onarımın bitmesini ve onarım bedelinin net olarak belirlenmesini beklemeliyiz, sonrasında değer kaybını hesaplayıp karşı tarafın sigorta şirketine başvurmalıyız diye düşünüyorum. Dikkat etmem gereken başka hususlar nelerdir, izlemem gereken farklı bir yol var mıdır? Karşı tarafın sigorta şirketi müvekkille iletişime geçerek değer kaybı için dava açıp açmadıklarını, avukatlarının bu işi yapıp yapamayacağını sormuş ve her avukatın bu tarz işleri yapamadığını söylemiş. Açıkçası ilk kez böyle bir sigorta şirketi ile karşılaşıyorum o yüzden sizlere de danışmak istedim. En son 5 sene evvel kendi aracım için değer kaybı hesaplayıp sigorta şirketine başvurmuş ve ödememi de sorunsuzca almıştım. Güncel uygulama nasıldır, kıymetli tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim. |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Merhaba meslektaşım, zarar göreni arayıp bu şekilde iletişim kuran hiçbir sigorta şirketiyle karşılaşmadım. Hasar danışmanlıl şirketi olarak çalışıp laf almaya çalışılan bir durum söz konusu olabilir. Aracın onarımı tamamlandıktan sonra değer kaybının gerçeğe daha uygun hesaplanabileceği kanaatindeyim. Onarım raporu veya işlemleri gösterir faturayla birlikte eksperden deper kaybınızı yaklaşık olarak tespit ettirip sonrasında sigorta şirketine fazlaya ilişkin haklarınızı saklı tutarak yazılı başvurabilirsiniz. Ödeme yapılırsa aldığınız eksper raporu ile fark doğarsa sigorta tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz… umarım yardımcı olmuştur |
![]() |
#3 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar; sayın Av.heren'in beyanlarına katılıyorum. Sadece birkaç ekleme yapmak istiyorum.
1- Sayın meslektaşımızın belirttiği gibi arayan sigorta şirketi değil hasar danışmanlık şirketleridir. Yaptıkları iş de yasal değil 2- Hasar ve onarım tamamlandıktan sonra; elinizdeki belgelerle (kaza tutanağı, kaza fotoğrafları, poliçeler, eksper raporu vs) sigorta şirketine başvuru yapacaksınız. Elinizde belgeler yok ise; kasko şirketinden talep edersiniz ve gönderirler. Başvuruyu mail adresine de yapabilirsiniz. Başvurudan sonra 15 iş günü içerisinde sigorta şirketinin cevap vermesi gerekiyor. Cevap verilmez yada ret kararı çıkar veyahut kısmi bir ödeme yapılır ise; sonrasında arabulucuk ardından dava yada doğrudan tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Trafik Kazasi Sonucu Hasar Bedeli Değer Kaybi Tazminati | ihtimallerperisi | Meslektaşların Soruları | 0 | 19-06-2022 15:10 |
ölümlü Trafik Kazasinda Maddi Tazminat, Sigortalarin Sorumluluğu | Özgür avukat | Meslektaşların Soruları | 3 | 29-07-2019 08:40 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |