![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar Sayın THS üyeleri ve değerli meslektaşlarım.
Ben tahminimce iki hafta içerisinde avukatlık ruhsatımı alarak mesleğe bir giriş yapacağım. Ancak şöyle bir durumum söz konusu. Ben şubatta askere gitmek üzere ekim ayında tecilimi bozdurdum ve uzun dönem olacak şekilde askerlik başvurumu yaptım. Eğer çıkarsa 6 Şubat 2025'te askere gideceğim. Sormak istediğim nokta ise şu; Ruhsatımı aldığım tarih ve askere gideceğim tarih arasında şu an stajyer olarak çalışmakta olduğum büro beni avukat olarak da bulundurmak istiyor. Bu duruma ben de sıcak bakıyorum ancak mesleğe yeni başlayanlar için bir kolaylık olan genç girişimci hakkımı askerlik dönüşünde kullanacağım. Bir ay için de bana sigorta yapmayacaklar. Ben bu süre içinde yetki belgesi ile büronun duruşmalarına katılabilir miyim? Ya da ille de vergi levhamı açtırmam gerekli mi büronun işleri için yoksa sadece ruhsatı alıp yeminimi ettikten sonra başka bir şey yapmadan da olur mu? Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Sigortası ve vergi kaydı olmadan bir avukatın cmk ve adli yardım yapabilmesi | Onursaglam | Meslektaşların Soruları | 2 | 26-12-2020 03:35 |
Vergi levhası olup ssklı çalışmak | Av.heren | Konumuz : Hukukçular | 1 | 22-12-2019 20:12 |
vergi kaydı olmayan avukatın icra takibi yapması | Nalezapon | Meslektaşların Soruları | 6 | 18-04-2016 10:30 |
Yalnızca Avukatın Yapabileceği İşler (av.kanunu 35/a) | salimengin | Avukatlık Hukuku Çalışma Grubu | 1 | 09-06-2008 16:20 |
Yalnız Avukatın Yapabileceği İşler | salimengin | Meslektaşların Soruları | 6 | 18-03-2008 14:36 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |