Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Mirasçilar Arasinda El Senedi Ile Taşinmaz Devri

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 06-08-2024, 11:44   #1
Av. NurK

 
Varsayılan Mirasçilar Arasinda El Senedi Ile Taşinmaz Devri

Merhabalar,

5 mirasçı (kardeş) anneleri vefat ettikten sonra 1990 yılında kendi aralarında muhtar senedi düzenleyerek bir adet taşınmazı 1 kardeşlerine devrediyorlar. Toplamda 4 tane devreden kardeş, 1 tane de devralan kardeş var. Devredenlerin tamamı vefat ediyor ve 3 tanesinin mirasçısı taşınmazı tapuya imza vermek suretiyle devralana vereceklerini söylüyorlar. Ancak devredenlerden bir tanesinin mirasçıları taşınmazı devretmeyeceklerini söylüyorlar. Yaptığım araştırmalara göre söz konusu muhtar senedi mirasçılar arasında akdedildiğinden miras sözleşmesi niteliğinde olup tapu iptal ve tescil açmamız da mümkün.

Sormak istediklerim;

1- Devredenlerden bir tanesi muhtar senedine parmak basıyor. Senette, muhtarın isim imzası var ancak tanık olarak yazılanların sadece isim ve soy ismi yazmakta. Tanıkların imzası yok. Tanık, ispat yönünden önemli olduğu için bu durum sözleşmenin geçerliliğine etki etmez diye düşünüyorum. Emin olamadım. Ayrıca, parmak basan devredenin mirasçıları zaten sorunsuz şekilde taşınmazı devredeceklerini söylüyorlar. Onların dava aşamasında veya ihtara verecekleri cevaplarında açık kabulü, işimizi kolaylaştırır mı?

2- Taşınmazın devri için dava öncesinde tüm devredenlere ( vefat halinde mirasçılarına) ihtarname göndermek gerekir mi? Sadece, devretmeyeceğim diyenlere karşı göndermek mantıklı mı?

3- İhtarın içeriği tam olarak nasıl olmalıdır? Devir için süre verilerek, devredilmemesi halinde hukuki yollara başvuracağız demek yeterli midir?

4- 4 devreden 3ü tapuda imza verebileceklerini söylüyor. Ancak taşınmaz elbirliği mülkiyete konu olduğu için oy birliği sağlanamayacak. 3 devredenin (mirasçıları) önceden tapuda imza vermeleri mümkün olur mu? davayı tek bir devredene karşı açabilir miyiz? Bence mümkün değil ama belki yapan olmuştur...

5- Tapu iptal ve tescil ile sebepsiz zenginleşmeye dayalı olarak davamızı terditli olarak açmak mümkün müdür? Müvekkil, taşınmazı almak istiyor.

Teşekkürler,
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Tek Ortakli Limited Şirketin Ortağinin Ölümü Halinde Mirasçilar Arasinda Reşit Olmayan Var Ise Kayyim Tayini Davasi Devaminda Geçici Müdür Tayini Av. Damla Durmuş Hukuk Sohbetleri 3 22-06-2021 12:01
Evlenme şarti Ile Taşinmaz Devri-tapu Iptali Ve Tescil para_doks Meslektaşların Soruları 0 22-10-2018 13:38
Hamiline Yazili Hisse Senedi Devri brnnn Meslektaşların Soruları 0 01-08-2013 16:05
taahhüt ve anlaşma senedi ve hisse devri caraighan Meslektaşların Soruları 0 09-03-2011 15:48
Miras Payının Devri Ve Teminat Senedi kenank Meslektaşların Soruları 3 14-03-2007 16:12


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03455400 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.