![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Müvekkil anlaşmalı boşanma davası ikame ediyor. Duruşmada davalı taraf duygusal baskıyla protokolü imzaladım diye vazgeçiyor. Dava çekişmeliye dönüyor. Mahkeme müvekkille 2 haftalık kesin süre veriyor. Bu süre içerisinde bizim müvekkil dava dilekçesi sunmuyor. Dava reddediliyor. Gerekçeli kararda dava TMK 166/1 madde gereğince boşanma isteminden ibaret olduğu davacının iddialarını ispata yarar delil sunmamasından dolayı esastan red veriyor. Bu gerekçeli kararın tebliği ve kesinleşme şerhi düzenlenmesi üzerinden 1 ay geçmiştir.
Müvekkil çekişmeli boşanma davası açmak istiyor. Fakat dava açarsak kesinleşme tarihinden sonra aralarında yaşanan olayları mı dikkate almalıyım yoksa açtıkları boşanma davası öncesindeki olayları da dilekçeye yazabilir miyim ? Teşekkürler |
![]() |
#2 |
|
![]() Delil yetersizliğinden reddedilmiş bir dava söz konusu olduğundan önceki boşanma nedenlerini de ileri sürüp delillendirebilirsiniz. Davadan sonrakileri de aynı dilekçede ileri sürüp delillendirmenizi tavsiye ederim.
|
![]() |
#3 |
|
![]() meslektaşım öncelikle değerli fikriniz için çok teşekkür ederim. Benzer bir konu başlıklı olan yere de sorumu yazmıştım.
YARGITAY 2.HD. 04.11.2013 T. 2013/11490 E,2013/24890 K. "...Davalı (koca) tarafından davacı aleyhine 16.04.2007 tarihinde açılan boşanma davası “taraflar arasında davalının kusurlu hareketleriyle sebep olduğu bir geçimsizlik bulunduğunun ispat edilemediği” gerekçesiyle reddedilmiş, karar 08.11.2008 tarihinde kesinleşmiştir. Sözü edilen davadan sonra tarafların bir araya gelmedikleri anlaşılmaktadır. Bu ret kararı, o dava tarihine kadar gelinen süreçte davacının herhangi bir kusuru bulunmadığına kesin hüküm teşkil eder. Bu kesin hükme aykırı olarak davacının sözü edilen dava tarihine kadar ki olaylarda kusurlu kabul edilmesi artık mümkün değildir." Bu şekilde bir karar sundular. Sanırım red öncesindeki vakıalara ilişkin bir iddiada bulunamayacağım gibi geldi. Sizinle de paylaşmak istedim. Arada kaldım. Haricen sorduğum çoğu meslektaş sizin gibi düşünüyor. Fakat bu karar biraz beni sarstı. Nasıl bir yol izlemeliyim diye düşünüyorum. Yine bir fikriniz varsa duymaktan memnun olurum. Teşekkürler |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Anlaşmalı boşanma davası için hazırlanan ve mal paylaşımını içeren protokol ekinin mahkemeye sunulmaması | ŞenolFurkan | Meslektaşların Soruları | 3 | 04-05-2024 17:29 |
Kesin süre içerisinde tanık listesi sunulmaması | avukat9900 | Meslektaşların Soruları | 4 | 30-01-2020 18:04 |
Arabuluculuk Tutanağının Aslının Verilen Kesin Süre İçerisinde Sunulmaması | tbhan | Meslektaşların Soruları | 3 | 26-12-2019 06:43 |
Uyap üzerinden verilen süre tutum dilekçesinin işleme alınmaması | Av. Filiz Sözen | Meslektaşların Soruları | 6 | 08-12-2018 14:07 |
Boşanma - Kesin Süre İhlali - Duruşmada Anlaşmalı Boşanma | Av.METİN | Meslektaşların Soruları | 13 | 21-02-2008 20:46 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |