20-05-2006, 15:13 | #1 |
|
şiir gibi şarkı sözleri paylaşmak istedim..
Angelica (Türkçe Çeviri)
Neredesin bu gece?
yıldızların aydınlattığı cennetteki vahşi çiçekler Hala büyülenmiş uçuyor takıntılar özgürlüğe ağıt yakıyor zamansız bir kelime anlam değişti ama ben hala senin alevinde yanıyorum sürekli, parlak kandırmaca tutturulmamış, tutukulu aşk aynı tadı vermedi Ve ben merak adiyorum senin aynı şekilde merak edip etmediğini Ve ben hala merak adiyorum Forgotten Hopes (Türkçe Çeviri)
Vazgeçilen Umutlar
Hey alkolik kabuğunda çürüyorsun Sarhoş olmuş aklın duvarlara şiddetle çarpıyor Niçin,yalnız yaşadığından hep şaşkın mısın? Kalbin daha soğuk olurken ve nihayet taşa dönüşürken Hayal kurduğun için seni cezalandırdım mı? Kalbini kırdım mı ve ağlayarak senden ayrıldım mı? Rüyalardan şimdiye kadar kaçtın mı? Acıklı unutuluş Vazgeçilen umutlar senin ruhunun ıssız mezarında yandı Acıklı unutuluş Kalbini kilitlemeden önce nasıl hatırlıyordun Hayal kurduğun için seni cezalandırdım mı? Kalbini kırdım mı ve ağlayarak senden ayrıldım mı? Rüyalardan kaçar mısın ? Rüyalardan şimdiye kadar kaçtın mı? Regret (Türkçe Çeviri)
senden uzaklaştığımda...çok çok uzaklaştığımda
kalabalık bir odada yapayalnız hissediyorum kendimi kendi kendime düşünerek 'bu korkudan kaçış yok, vicdan azabından yalnızlıktan..' aşkın ve nefretin imgelemleri gözlerimin ardında bir kolaj ölüm gülüşünün artığı sessiz yakarışların yankısı şimdi hiç bilmemeyi dilerdim o zamanda bilmeseydim geçmişe dönüş anılarım yine cezalandırıyor beni bazı zamanlar tüm acıyı hatırlıyorum gördüklerimin tümünü bazı zamanlar ne olduğunu merak ediyorum aşkın ve nefretin imgelemleri gözlerimin ardında bir kolaj ölüm gülüşünün artığı sessiz yakarışların yankısı ve bazı zamanlar kederleniyorum kime dönüştüğüme bakarak yaptıklarımla beraber dönmeliyim geçmişe yazgımın acı-tatlı tadı geçmişi silemeyiz cevabı bulmaya mahkum edilmiş hiç kaybetmediğim dayanma gücüm biliyorumki bi yolu var geleceğim belirlenmedi akıntının geriye dönmesi için ama hala yaşamayı öğrenemedim vicdan azabım olmadan |
19-09-2006, 12:49 | #2 |
|
Hasretin koynundayım ağlıyorum bu gece,
Dudaklarımdan çıkıyor ismin hece hece, Sevgini alıp gitme kalsın bende bu gece de, Sensizlik ölümdür bana çözülmeyen bilmece... |
19-09-2006, 13:08 | #3 |
|
Ödünç Sevda
ne ödünç verir sevdalarından ne kuşlar yuvaya döner bir mevsim bahanesi söker umutlarımı ellerim boş başım döner yolumu bulamam ne sevdan geçer başımdan ne gözlerimin feri söner sen yolunu ararsın zincirlerin taşır izini koşarım ardından |
21-09-2006, 12:26 | #4 |
|
Şerefsizliğin kitapları basılmış bu sevdamız bitince,
Kara bulutlar ağlamaya başlamış karaları bağlayınca, Şeytan sol taraflarımda dolanır olmuş senden nefret edince, Rüyalar tesellim olmuş şu yalan dünyadan ümidimi kesince, Sevgisizliğin düğününde oynamaktayım başı çekerek, Her gece için için ağlarım ahhh çekerek, Birgün kapıma dayan aşkımdan duman olduğunu bilerek, Acıman sana aşkımdan öleceğini bilsem de bilmiyorum diyerek.. Yağmurdamlası.. |
21-09-2006, 13:53 | #5 |
|
terketmedi sevdan beni
aç kaldım,susuz kaldım karanlıktı gece can garip,can suskun can paramparça ve ellerim,kelepçede tütünsüz,uykusuz kaldım terketmedi sevdan beni A.ARİF |
08-03-2007, 23:36 | #6 |
|
sözcüklerim varmıyor uzaklara
birer birer düşüyor bütün öpmelerim ağır gelir gider ayak; adresinde yokluğunu kıyamet bilerek sadece susarak özlüyorum seni hiç tanımadan ne garip... ...... AHMET ASLAN |
14-03-2007, 20:12 | #7 |
|
Şimdi ben buraya İbrahim Tatlıses'ten bir söz yazmam mıYazıp da aforoz edilmem miVe izninle dark,20 dk utanayım Ama şu şarkıyı yazmayı istiyorum..diyarbakır ve beni anlatan bir şarkı ve şiir gibi...
Bir şehri düşüme almışım Yarim seni orda görmüşüm Bir kalpsize gönül vermişim Şimdi ölüm benim amed içinde Bir gece bir gün olmuşum Şiir huylum hasret kalmışım Yari el koynuna göndermişim Şimdi yangın benim amed içinde Amed şehrim benim Sende saklı tüm düşlerim Amed yaram benim Sende kaldı tüm düşlerim Ben ne yanlışa meğil vermişim Yar yerine karanlık sarmışım Bağrıma yıldız basmışım Şimdi hasret benim amed içinde Bir damla bir sel olmuşum Dicle'yim aşka akmışım Koynumda resmin yatmışım Şimdi vuslat benim amed içinde Amed şehrim benim Sende kaldı tüm düşlerim Amed yaram benim Sende kaldı tüm düşlerim |
05-01-2008, 00:39 | #8 |
|
Son Günlerde Çok Düşünür Oldum
Zor Zamanları Çabuk Atlatır Oldum Bakıyorum Aynaya Her Gece İçim Rahat Biraz Yorgunum Sadece HAYATIMA GİREN HERKESE YAŞANMIŞ HERŞEYE TEŞEKKÜRLER BÜYÜYORUM SİZİNLE... şebnem ferah |
05-01-2008, 13:39 | #9 |
|
Pişman mıyım asla
Güzelleştim yasla Sevmedim mi sevdim evet Senden sonra ihtirasla Ama benim ciğerim yanar Ten oyalanır can kanar İki gözüm iki çeşme Haberin yok içerime içerime akar … MUSTAFA CECELİ |
19-01-2008, 15:57 | #10 |
|
son günlerde Aslı Güngör'ün "Kalp kalbe karşı derler "şarkısının sözlerine takıldım kaldım.
|
20-02-2008, 22:28 | #11 |
|
Bazen yıldızları süpürürsün farkında olmadan
Güneş kucağındadır bilemezsin Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür Ciğerinde kuruludur orkestra duymazsın Uçar-gider koşsan da tutamazsın” William Shakespeare |
20-02-2008, 22:30 | #12 |
|
Bağışla Gülüm
gözlerinde dalıp gittiğim dünyayı anlatamıyorsam beceriksizliğimden değil o koca dünyayı anlatacak kelimelerin kifayetsizliğinden imgelerin yetersizliğinden bağışla gülüm dilim bu kadar dönüyor kalemim bu kadar yazabiliyor anlayacağın elimden bu kadar geliyor sen içimde büyüdükçe ben küçülüyorum ne yapabilirim ki Turgut Baki |
20-02-2008, 22:35 | #13 |
|
Yok Karşılığı Yüzünün
Senin sana rağmen bir yüzün var Herkesin ilk aşkına benzeyen Beklemek kadar acı , anlamak kadar zor Nedensiz ölümlerin suskunluğu gibi Yok karşılığı yüzünün Senin sana rağmen bir yüzün var Herkesin ilk aşkına benzeyen Yaklaştıkça imkansız uçurumlar Nedensiz hayatların o büyük acısı gibi Yok karşılığı yüzünün CEZMİ ERSÖZ |
20-02-2008, 22:35 | #14 |
|
bu ara ıhtıyacım var sana
ellerimi sakın bırakma bana huzur veren tek yer senın yanın unutma! gun varıncaya kadar sabaha sakın hıcbır yere kalkma fazla bırsey ıstemem... sadece dur burda... |
21-02-2008, 18:30 | #15 |
|
Acı hatıralarla bu evde
Bitmekte gün yine kederli... Sıkıldım bu sefer hakketen Büsbütün dağıttım kendimi... Ben bu saatten sonra hizaya gelsem ne olur? Ben bu saatte sevdayı bulsam ne olur? Aklıma gelenleri söylemem lazım Lafımın arkasaında durup dönmemem lazım Eğilmeden, kırılmadan dimdik ayakta Hatta, belki bu şehri terketmem lazım... söyleyen tuğba özerk pek tarzım bir şarkıcı değil ama fakat şarkının sözleri ve müziği çok güzel tavsiye edilir |
17-03-2008, 17:58 | #16 |
|
Aşk herkesi kırar biraz
EksiLmesin acısı şükret Varsın ağLasın daLda kiraz Herkes kendine sürgün biraz Varsın ağLasın daLda kiraz Herkes kendine sürgün biraz Çocuk güLüşün dünden bir yara Aşk bize sıLa GünLer geLir ve büyürüz eLbet Aşk bize gurbet Ay ışığı daLgakıran Yarada tuz aşktan kaLan Ay ışığı tende bıçak Giden sürgün kaLan kaçak Aşk bize sıLa Aşk bize gurbet Kapansın yarası şu gecenin AyrıLıkLar örtsün üstümü Kimim kimsemdi ah gözLerin Gidecek yeri yok ki kimsenin Çocuk güLüşün dünden bir yara Aşk bize sıLa GünLer geLir ve büyürüz eLbet Aşk bize gurbet Ay ışığı daLgakıran Yarada tuz aşktan kaLan Ay ışığı tende bıçak Giden sürgün kaLan kaçak Hatırla Sevgili dizisinden bir şarkı 'dalgakıran'.. |
17-03-2008, 23:56 | #17 |
|
Eurythmics - Here Comes the rain again
Yine yağmur geliyor Hatıralar gibi yağıyor üstüme Sanki yeni bir hismiş gibi Fırtınada yürümek istiyorum Sadece aşıkların konuştuğu şekilde Konuşmak istiyorum Yağmur seninle birlikte yağıyor Konuş benimle Aşıkların Konuştuğu gibi Yürü benimle Aşıkların yürüdüğü gibi Yine yağmur geliyor Sanki bir trajedi gibi yağıyor üstüme Sanki yeni bir hismiş gibi Beni paramparça ediyor Fırtınada soluk almak istiyorum Sadece aşıkların öpüşmesi gibi Öpüşmek istiyorum Yağmur seninle birlikte yağıyor |
24-03-2008, 11:20 | #18 |
|
aşkı sandıklara kaldırdım
üstüne yükler yükledim açmasın kimseler diye kilitlerime kilit ekledim... .................................................. ... beni yak kendini yak herşeyi yak bir kıvılcım yeter ben hazırım bak ister öp okşa istersen öldür aşk için ölmeli aşk o zaman aşk seni içime çektim bir nefeste yüreğim tutuklu göğsüm kafeste yanacağız ikimizde ateşte bir kıvılcım yeter hazırım bak aşk için ölmeli aşk ozaman aşk beni yor hasretinle sevginle yor sevgisizlik ayrılıktan daha zor dilediğin kadar acıt canımı yokluğunda varlığında yetmiyor Allahım Allahım ateşlere yürüyorum Allahım acı yine aşk ile büyüyorum..... |
24-03-2008, 14:32 | #19 |
|
''Düşündüm buldum sandığım 100 yıllık gerçekler,
hepsini giyindim bazen büyük geldiler'' Şebnem Ferah,Perdeler |
01-04-2008, 14:08 | #20 |
|
dudağımda yarım kalan
söylenmemiş son sözümdün baki olsa da ayrılık aşk her daim ölümsüzdü hatırla sevgili o eski günleri çocuklar gibi efkar kitap edip aşka demde okunur yalan dünya dört mevsimde bir bahar olur varsın eller gönül yarası kapanır sansın kabuğun altında sevgili sen kanayansın ömrümümüz son demidir dönülmeyen o gitmeler hatırla sevgili o eski günleri çocuklar gibi efkar kitap edip aşka demde okunur yalan dünya dört mevsimde bir bahar olur varsın elller gönül yarası kapanır sansın kabuğun altında sevgili sen kanayansın hatırla sevgiliden... |
01-04-2008, 14:10 | #21 |
|
bulut geçti
gözyaşlarım kaldı çimende gül rengi şarap içilmez mi böyle günde seher yeli eser yırtar eteğini gülün güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün bu yıldızlı gökler ne zaman başladı dönmeye kimse bilmez kimse bilmez hatırla sevgiliden.... |
01-04-2008, 14:13 | #22 |
|
ağla yaralı kalbim hepsi yalan
ağla bir avuç küldür elde kalan artık savrulup gitsende rüzgara ağla mazidir şimdi senin olan yaralı kalbim dokunduğun el yalan sakındığın gül yalan sel akar kum olur geriye kalan ağla yaralı kalbim hatırla sevgiliden... |
01-04-2008, 14:15 | #23 |
|
hatırla sevgili
o mesud geceyi çamların altında verdiğin buseyi beni mesud ettin sende olasın aşkımı inkar edersen Allah'tan bulasın hatırla sevgiliden... saygılar..... |
02-04-2008, 13:24 | #24 |
|
tam bir aşkın zamana yenilişi öyküsü
Ansızın hayatıma giriyorsun
Varlığınla aklımı çeliyorsun Aşkınla beni şımartıyorsun Mucizeler yaratıp kahramanım oluyorsun Zamanla aşka alışıyorsun Daha az gülüp daha çok susuyorsun Değiştin sen hala görmüyorsun Mucizeler nerede kahramanım yorgun musun Hazırdım ben de seni bekliyordum Nerede bu geç kalmasa diyordum Ve bir gün karşımda duruyordun Bilmeden mucizenin ta kendisi oluyordun Anladım ben herşeyi yoruyorum Belki de hep senden bekliyorum Değişmedim sadece susuyorum Mucizeler yaratan kahramanı özlüyorum |
02-04-2008, 13:26 | #25 |
|
ve bir tane daha
Korkarım tanışacağız sizinle
Birkaç film seyredeceğiz belki de Ellerim tanışacak ellerinizle Seveceksiniz beni uzun uzun İçimde telaş olacak aşkınız Bir başka bakacağım günlere Dünler dahi değişecek gözümde Seveceğim sizi hem de çok Korkarım alışacağız birbirimize Hangi yemeği sevdiğinizi bileceğim Siz televizyona bakarken Ben saçlarımı öreceğim Konuşmadan oturacağız aynı evde Midem kasılmayacak artık sizi beklerken Seveceksiniz beni, hem de çok Ama işte, daha az bir keyifle Korkarım gideceksiniz sonra siz Biraz ferah ruhunuz, biraz üzgün Uykunun o ipek sığınağında gelecek nefesiniz Özleyeceğim sizi, hem de çok Benden bir ses bekleyecek, aramayacaksınız Hem özleyeceğiz, hem uzakta dinleneceğiz Ve işte böyle biz artık biz olmayacağız Korkarım tanışacağız, sevişeceğiz, ayrılacağız sizinle... |
04-04-2008, 09:28 | #26 |
|
Yok Böyle Birşey!
Kaç gündür uykusuz gözlerim
Geceleri uyumak yerine sana uyuyorum Kaç bahardır aşktan mahrum yüreğim Kendimi sevmek yerine seni seviyorum Çok değil inan senin için Başımdan ne rüzgqarlar esti Poyrazlara karayellere kara yaslara durdum Ne sevdalar ömrümü tüketti Ne şarkılar ne masallar ne yalanlar duydum Ben hep buydum böyleydim Birtek sana yetemedim Yolunu kaybedip dünyaya düşmüş bi meleksin Bana "beni sevme diyorsun" yok böyle birşey Vazgeçerim sanıyorsan kendini kandırıyorsun Vazgeçilir mi senden yok böyle birşey Nasıl olsun, nasıl olsa geçer diyorsan Geçmez birtanem, vazgeçmez yüreğim Sen orda durdukça pes etmez yüreğim Yar! Yok böyle birşey! Sanatçı: Özer ARTIK |
04-04-2008, 10:49 | #27 |
|
hergün biraz daha aşkı yitiriyor
yüzünde gökkuşağının ayrı bir rengi sabahlara yakın sessiz gelişlerin hırsız gibi kararsız kararlı yatağımdasın kırk yıllık yabancı vazgeçtim direnişim seni sevmeyi ağır ödüyorum vazgeçtim yana yana seni sevmeyi ağır ödüyorum vazgeç yüreğimden düşlerimden, yaralıyım dillerimden ben değilim sevdiğin affedemem beni affet gidiyorum uzakalara sensizliğe kahretsin yapamıyorum kaçtıkça sana geri dönüyorum kahretsin yapamıyoum seni sevmeyi ağır ödüyorum.... yızdız tilbe:vazgeçtim |
04-04-2008, 10:59 | #28 |
|
yeni bir sevdadayım yanıyorum
gururum yerlerde ağlıyorum yangınım sönmedi fırtınam dinmedi ağlamak hasreti dindirmedi ağlamak seni getirmedi itiraf ediyorum seni senden istiyorum alev alev dumana duman için için yanıyorum çaresizim zaman zaman gözlerini arıyorum biten bir aşk için böyle çekilmez giden sevgiliden artık vefa beklenmez birgün gücüm biterde isyan edersem beni o isyankar sevdalara gömün... niran ünsal:itiraf ediyorum |
04-04-2008, 11:09 | #29 |
|
küçüğüm daha çok
küçüğüm bu yüzden bütün hatalarım övünmem bu yüzdenbu yüzden kendimi bu kadar önemli zannetmem küçüğüm daha çok bütün saçmalamam yenilmem bu yüzden bu yüzden kendime hala güvensizliğim ne kadar az yol almışım ne kadar az yolun başındaymışım meğer elimde yalandan kocaman rengarenk geçici oyuncak zaferler küçüğüm daha çok küçüm bu yüzden bütün korkularım gururum bu yüzden bu yüzden çocuk gibi korkunmasızlığım küçüğüm daha çok küçüğüm bu yüzden sonsuz endişem savunmam bu yüzden bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem ne kadar az yol almışım ne kadar az yolun başındaymışım meğer elimde yalandan kocaman rengarenk geçici oyuncak zaferler sezen aksu: küçüğüm |
04-04-2008, 11:14 | #30 |
|
avuçlarımda tuttuğum sevgi değil sadece
öyle korkmadan incitmeden birşeyleri anısına upuzun selvi ağaçlarının kaderci gibi bir mezar taşının anlamına duygularım ölüyor ölüme sözüm yok sadece avuçlarım kanıyor öyle bir duygu bu öyle bir kalp ki bu öyle bir aşk ki bu avuçlarım kanıyor dur demiyor kimse bu karanlık yazıya çıkıpta biri didinmiyorki kaderci gibi bir mezar taşının anlamına duygularım ölüyor ölüme sözüm yok sadece avuçlarım kanıyor öyle bir duygu bu öyle bir kalp ki bu öyle bir aşk ki bu avuçlarım kanıyor.... aydan:avuçlarım kanıyor |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|