Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

yargıtayda feragat nedeniyle bozma ve vekalet ücreti

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 18-09-2013, 12:54   #1
aysee

Varsayılan yargıtayda feragat nedeniyle bozma ve vekalet ücreti

Sevgili meslektaşlarım
Mirasçılar arasında açmış olduğumuz davayı kazandık ve karşı taraf kararı temyiz etti.
Davacılardan 2 tanesi kabulden sonra karşı tarafla anlaştı ,ve bilgim olmadan dosyadan feragat ettiklerini bildiren dilekçeyi yargıtaya göndermişler. ve beni de aynı gün azletmişler
Dsoya yarfgıtaydan döndü ve bu iki kişi açısından feragat nedeniyle hüküm bozuldu
Başlangıçta bu 2 kişi adına kazandığımzı vekalet ücretinin akıbeti ne olur. Bu konuda bilgisi olan meslektaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var cevap verecek herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım
Saygılar

Ek bir sorum daha
Kararı kesinleşmesi gereken kararlardan olmadığı için icra takibine koymuştum. Bu bozma kararının icra dosyasına etkisi ne olur
Old 18-09-2013, 14:51   #2
Lpolat

feragat nedeni ile davanın reddine karar verileceği için size vekalet ücreti takdir edilmez iç ilişkide varsa sözleşmeye göre müvekkilinizden alacaksınız.

İkinci olarak karşı taraf bozma ilamını ve bozma sonrası verilen kararı icra dosyasına sunsa takibiniz durur .Saygılar
Old 19-09-2013, 14:30   #3
yılmazkan

Avukatlık Kanunu 165.maddeyi inceleyiniz:

İş sahibinin birden çok olması halinde bunlardan her biri, sulh veya her ne suretle olursa olsun taraflar arasında anlaşmayla sonuçlanan ve takipsiz bırakılan işlerde her iki taraf avukat ücretinin ödenmesi hususunda müteselsil borçlu sayılırlar.
Old 24-09-2013, 09:46   #4
aysee

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sonrasında yaptığım araştırmalar neticesinde icra takibine verilen yeni karar üzerinden devam edebileceğimi ama bozmayla birlikte takibin duracağını (iptal değil) öğrenmiş oldum.
Sayın Lpolat Sayın Yılmazkan'ın belirttiği gibi sözleşmem olmasa da müvekkillerime Av. 165 gereği yönelebiliyorum.

Sorun şu:
Her ,ikisi de beni azlettiğine göre prosedür ne şekilde ilerleyecek. Bozma sonrası duruşmaya girebilecek miyim. Ki geriye kalan iki müvekkil açısından zaten girebiliyorum ama azleden ikisi açısından Av. Kanunu 165 gereği vekalet ücreti yönünden mahkemeden bir karar alabilir miyim. Şayet varsa yargıtay kararlarıyla ya da kanun maddeleriyle destekleyebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim
Old 24-09-2013, 10:29   #5
yılmazkan

Azledildiğiniz için azleden müvekkiller adına duruşmaya katılamazsınız. Mahkemeden bu yönde vekalet ücreti alamazsınız. Ancak müvekkillerinizle olan vekalet ilişkiniz nedeniyle Avukatlık Kanunu ve AAÜT gereğince azleden müvekkillerden o dava sebebiyle ücret talep edebilirsiniz.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi