Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

çek Tazminati

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 15-12-2024, 15:31   #1
av.hakkicinar

Varsayılan çek Tazminati

Merhabalar.
İcra takibinde istenmemiş olan çek tazminatı için , keşideciye karşı yeni bir icra takibi yapılabilir mi?
Old 16-12-2024, 13:56   #3
av.hakkicinar

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Merhabalar meslektaşım;

Konu aşağıdaki linkte tartışılmış.

https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=76463

Evet burayı incelemiştim meslektaşım. Ancak net bir sonuca varamadım. Aklıma takılan yeni takip açıldığında , zaten icra dairesinin kasasında olan senedin aslını nasıl icra dairesine sunacağım...
Old 16-12-2024, 14:04   #4
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan av.hakkicinar
Evet burayı incelemiştim meslektaşım. Ancak net bir sonuca varamadım. Aklıma takılan yeni takip açıldığında , zaten icra dairesinin kasasında olan senedin aslını nasıl icra dairesine sunacağım...

Talep edilen çek; ... icra mdürülüğünün ..... e sayılı dosyasındadır dersiniz meslektaşım. Ayrıca müdürlük ile takip talebine alacak kalemi olarak eklenmesini bir konuşmanızı tavsiye ederim.
Old 17-12-2024, 11:19   #5
av.hakkicinar

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Talep edilen çek; ... icra mdürülüğünün ..... e sayılı dosyasındadır dersiniz meslektaşım. Ayrıca müdürlük ile takip talebine alacak kalemi olarak eklenmesini bir konuşmanızı tavsiye ederim.

Peki meslektaşım çeke dayalı açılan icra takibinde fazlaya ilişkin haklar saklı tutulmadı. UYAP üzerinden açıldı. Çek tazminatı da sehven binde 3 üzerinden hesapladı bu durumda yine de hmk 109 a göre açıkça feragat olmadığı için yüzde 10 oranında çek tazminatı için ayrı takip yapabilir miyim? Yaptım diyelim borçlu itiraz etmediği takdirde sanırım problem olmayacaktır. Süresiz şikayete tabi olduğunu da düşünmüyorum. Bu konuda bilginiz var mı acaba?
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi