04-05-2012, 15:15
|
|
|
 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan av.yağmur deniz |
 |
|
|
|
|
|
|
arakadaşlar tam yanıtına ulaşamadığım bir sooru var:site yönetimi yönetim kurulu üyelerinden birine mantolama ile ilgili yetki veriyor ve araştırmasını istiyor.Bu emeğine karşılık kendisine bir bedel ödemek istiyorlar.Bunu yönetim kurulu karar verebilir mi?olmaz ise genel giderle başlığı altında bir harcama yetkileri var bu giderlerden karşılayabilirler mi?Ben olmayacağını düşünüyorum.Kat malikleri kurulunun karar alması gerekli bence.Ancak veki,li olduğum site ısrsrla soruyor bana yardımcı olabilir misiniz?
|
|
 |
|
 |
|
KMK'da ilgili madde şöyledir:
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Madde 40 - Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.
Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden istiyebilir.
Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir.
Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz. |
|
 |
|
 |
|
|