![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() bir davamda ,müşteki vekiliyim..sanık ,şahsımın tanığı baskı altına aldığını,tanığa zorla ifade verdirttiğimi ve ifade verdikten sonra tanığın kendisini arayarak durumu anlatığını ve ağladığını söylemiş ve talimat ile alnınan ifadesine bu hususlar duruşma zaptına geçirilmiştir.ben bu talimat duruşma zaptını görür görmez kendisi hakında şikayetçi oldum.hakkında tarafıma hakeret suçunu işlediği gerekçesi ile dava açıldı..bahsi geçen tanık asla böyle bir telefon görüşmesi olmadığını ,gercekleri söylediğini ,tarafımdan baskı altına alınmadığını ne gördüyse onu söylediğini beyan etti...ancak mahkemenin tavrı beraat verecek yönde gibi geldi..siz meslektaşlarım bu konuda neler düşünüyor öğrenmek istiyorum...çünkü avukatın tanığı baskı altına alması suç,,kişi tarafıma suç isnadında bulunuyor..ve ben devam etmek olan davada müşteki vekili olarak zan altında kalıyorum..bir kişiye hırsız demekle,avukata tanığı baskı altına aldı demek arasında acıkcası bir fark göremiyorum..???bu arada baskı altına aldığımı iddia edilen tanığın ifadesine parelel olarak bilirkişi raporu da hazırlandı..bilirkişiye de baskı yapmadım
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Sayın Meslekdasim, bana göre de burada hakaret sucunun unsurları çok açıktır. Bu konuda Baronuza muracaat ederek mesleki dayanışma anlamında davanızda size destek olunmasını talep edin. Neticede mesleginizle alakalı bir durum bu. davanızı sonuna kadar takip edin. iyi çalısmalar.
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Hakaret değil ama gerçek dışı suç isnadı söz konusu olduğundan iftiradan ötürü şikayetçi olmanızı öneririm. |
![]() |
#4 |
|
![]() Sayın Özkan'a aynen katılıyorum, olayda iftira suçu oluşmuştur, ek olarak manevi tazminat davası açmanızı öneririm.
|
![]() |
#5 |
|
![]() teşekkürler...ancak iftira suçunun oluşması için isnat edilen haksız suç neticesinde soruşturma yada koğuşturma geçirmem gerekirdi.ben şahsın ifadesini okuduğumda direk olarak kendisni şikayet ettim.onun beni şikayet etmesi ve benim soruşturma geçirmem gibi bir dfurum olmadığından iftira suçunun oluşmadığı kanısındayım..duruşması yarın...muhtemelen beraat kararı verilecek ve bir avukat olarak ,nasıl mağdur edildiğimizi sizinle tekrar paylaşacağım..teşekkürler zaman ayırıp cevap verdiğiniz için..
|
![]() |
#6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
İftira suçunun oluşması için soruşturma geçirmeniz gerekmez, yetkili makamlara ihbar ya da şikayette bulunulması yeterlidir. Aşağıya aktardığım madde gerekçesinde koyulaştırdığım kısımlara dikkatinizi çekerim.
|
![]() |
#7 |
|
![]() Şikayet yok ama ihbar var talimat ifadesi ihbar anlamına gelir sizin ceza almanız soruşturma geçirmeniz gerekmiyor iftira suçu oluşmuştur hakaret değil o yüzden beraat verebilirler ama iftira şikayete bağlı değil hakkında iftira nedeniyle dava açılması gerekir manevi tazminat davası da açın.Açarsanız ne miktar için açtığınızı da paylaşırsanız sevinirim benim açacağım dava da yolda
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() çok teşekkürler..yarın hemen sonuç ile ilgili olarak burada bilgi vereceğim.ayrıca ceza kararı çıkarsa emsal olcağını da düşünüyorumm..inşş..bu doğrultuda artık insanlar avukata rastgele sözler sarfedip,bundan payelenmeye çalışmamaları gerektiğini anlarlar...cevap veren herkese tekrar çokkk çok teşşekkürlerr
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
ailede hakaret,baskı , tehdit | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 13-09-2010 14:21 |
nikahsız eşimden hakaret piskolojik baskı ve şiddet görüyorum | konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 3 | 31-08-2010 11:58 |
piskolojik baskı şiddet ve hakaret | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 12-09-2009 09:21 |
hakaret sayılır mı | Hemocrania | Meslektaşların Soruları | 4 | 29-04-2008 14:25 |
eşimden şiddet, hakaret, psikolojik baskı ve tüm insan haklarıma saldırı yaşıyorum | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 7 | 29-08-2007 08:40 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |