![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() iyi günler, açtığımız bir maddi ve manevi tazminat davasında zarar gören çocuk ama talep kısmında ise fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak 1000 tl maddi tazminat ve anne baba için 50000 tl manevi tazminat yazılmış sormak istediğim soru 1000tl maddi yazılmış ama kim için ve ne için açıklaması yapılmamıştır.Acaba bunu nasıl düzeltebiliriz
|
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||
|
![]() HMK m.119'u inceleyiniz.
Sizin sorunuz (ğ) bendine ilişkin dolayısıyla hakimin size davanızı ve talep sonucunuzu somutlaştırmanız için 1 haftalık kesin süre vermesi gerekiyor. |
![]() |
#3 |
|
![]() tşkler, ama replik dilekçesi verildi ama hakim süre falan daha vermedi bize bizde eksikliği farkettik ne yapılır acaba
|
![]() |
#4 |
|
![]() Bu sefer de HMK m.136/II derim.
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() Tarafın istem sonucunu kendisinin de açık hale getirebileceğini düşünüyorum.
Meğer ki bir başka hüküm buna mani olsun. Saygılar. |
![]() |
#6 |
|
![]() açık hale getirmekten kastınız bir açıklama dilekçesi sunmakla mı olur
|
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Tabii ki dilekçe ile. Verba volent, scripta manent. (Sözler uçar, yazılar kalır.) |
![]() |
#8 |
|
![]() Maddi hataların düzeltilmesi
MADDE 183 - (1) Tarafların veya mahkemenin dava dosyasında bulunan belgelerdeki açık yazı ve hesap hataları, karar verilinceye kadar düzeltilebilir. Taraflardan birinin yazı veya hesap hatasını düzeltmesi sonucu yargılama uzamışsa, yargılama giderlerinin belirlenmesinde bu durum da dikkate alınır. maddeye göre düzeltme dilekçesi verebilirsiniz. ben bu şekilde tamamen yanlış şekilde yazılan davacı ismini değiştirmiştim. iyi çalışmalar |
![]() |
#9 |
|
![]() Islah hakkınız kalmadı mı acaba veya ıslahı mümkün olmayan bir davamı acaba diye tereddüt ettim? veya geç mi kalındı yoksa?
|
![]() |
#10 | |||||||||||||||||||
|
![]()
Sayın meslektaşım, Şu aşamada ıslah yoluna başvurulmaması gerektiğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ıslah sadece 1 kere başvurulabilen bir yol ve şu durumda öncelikli seçenekler ve tamamlama yöntemleri varken, ıslah hakkının tüketilmesi doğru olmaz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Davalı şirketin ünvanının eksik-yanlış yazılması,husumet itirazı | yeditepelişehir | Meslektaşların Soruları | 8 | 17-08-2017 09:09 |
borçlunun ünvanının eksik yazılması | limpid | Meslektaşların Soruları | 4 | 02-05-2011 11:49 |
Netice-i talep eksik talep edilmişse,ıslah? | Av.Bilgin Elial | Meslektaşların Soruları | 2 | 09-04-2011 19:28 |
Takip talebinde ve ödeme emrinde şirket unvanının eksik yazılması. | Kilimanjaro | Meslektaşların Soruları | 2 | 28-02-2009 13:27 |
cevap dilekçesinde delilerin eksik yazılması | nizar | Meslektaşların Soruları | 1 | 23-10-2007 20:59 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |