![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar sayın meslektaşlarım hepinize kolay gelsin öncelikle.Bir konu hakkında sizinde düşüncelerinize başvurmak istedim.bir borçlu hakkında ilamsız olarak takip başlattık,borçlu itiraz etti ve takip durdu.Bizde itirazın iptali açtık genel mahkemelerde dava lehimize sonuçlandı ardından borçlu kararı tehiri icra talepli olarak temyiz etti ve dosya borcunu icra dosyasına depo ederek icra dairesinden mehil vesikası aldı.Şimdi İİK 36.md gereği tehiri icra kararı verilebilmesi için takibin asıl kaynağının ilam olması gerekmez mi?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() sayın Merve;
benzer bir hadise benim de başıma gelmişti ama ben ,sizin karşı tarafınız konumundaydım.İtirazın iptali davası alehimize sonuçlandı.Akabinde dosyayı tehiri icra talepli temyiz ettik ve icra dosyasına da teminat mektubu koyup mehil vesikası almayı denedik.Ancak İİK açık hükmü gereği icra müdürlüğü mehil vesikası talebimizi reddetti.Müvekkilimiz büyük bir kurumsal şirket olduğu için ve biz de onun taleplerini yerine getirmek zorunda olduğumuz için icra işlemini şikayet ettik ![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Sayın avemin; öncelikle çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için, sizin şikayetinizi reddeden icra mahkemesi karar tutanağı elinizde mevcut ise bana gönderebilir misiniz ?
fax no:0224 250 30 08. tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar... |
![]() |
#4 |
|
![]() |