![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Müvekkilim bononunun miktarı kısmında 100 gr altın yazan bir senede imza atıyor. Daha önce böyle bir evrakla karşılaşmadım. Bu evrakın geçerliliği varmı ?
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sayın Tangela;
Bu konuda Poroy / Tekinalp benim karar bankasında bulamadığım 12. HD 15.11.1999, 11073/14219 (YKD, C.26, S.2, s.235) 'te geçen gene benim karar bankasında bulamadığım 28.07.1943 tarihli ve 32/28 sayılı İBK'ya atıf yaparak altının mal hükmünde olduğunu bu sebeple altın üzerine düzenlenmiş senet poliçe (bono) sayılamaz. Altın hesaplama birimi ise senet poliçe olarak geçerlidir demektedir. Sizin olayınızda direkt olarak gram altın yazıldığı için bono kıymetli evrak hükmünde değildir. Ülgen'de Poroy/Tekinalp ile aynı fikirdedir. Domaniç ise karşı görüştedir. |
![]() |
#3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
![]()
Değerli meslektaşım, TTK.m.688 hükmü gereği kıymetli evrak hükmünde olmadığı kanısındayım. Altın muayyen bir bedel değildir. Ancak, ilamsız yolla takip yapılabilir, yazılı delil başlangıcı olarak alacak davasına konu edilebilir. 2 no.lu mesajda geçen Yargıtay kararını da ekliyorum. Saygılarımla.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Bir Avukatın Sitesine Ücret Tarifesini Yazması ? | fanarin | Hukuk Sohbetleri | 14 | 31-03-2010 14:25 |
Bonoda Keşidecinin adını farklı yazması | avyesimcarikci | Meslektaşların Soruları | 4 | 27-11-2008 12:10 |
senette alacaklı olarak ünvan yazması ACİL | Av.TOLGAA | Meslektaşların Soruları | 3 | 20-04-2008 11:55 |
Doktorun Reçete Yazması Suçmu | umut | Hukuk Soruları Arşivi | 1 | 18-02-2002 01:00 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |