![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Arkadaşlar merhaba,
Yedieminlik görevini suistimal suçunun oluşumu bakımından parasal bir sınırın olup olmadığını merak ediyorum. Cevaplarınız için teşekkürler ... |
![]() |
#2 |
|
![]() TCK Md.289'u okursanız sorunuza cevap bulabilirsiniz. Bu suçun oluşması için herhangi bir parasal sınır mevcut değildir.
|
![]() |
#3 |
|
![]() benim böyle bir davam vardı. beraat aldım. hacizli malların parasal olarak değeri ile suçun unsuru arasında bağlantı bulunmamaktadır. İİK 112 mad. yerine getirilmiş mi, yediemine tebligat yapılmış mı, yediemine hacizli malların kapasitesi oranında hambal parası, nakliye ücreti veril miş mi, ayrıca TCK 289 mad. şartlarını taşıyor mu (hacizli mal satılmış mı, kaçırıl mış mı...)
|
![]() |
#4 |
|
![]() 336/a'da öngörülen 7 günlük süre içinde hacizli malların teslim edilmesi için muhtıra gönderilmesi gerekiyor , bunun dışında hacizli malların belirli bir bedeli ihtiva etmesi gerekmiyor diye biliyorum.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
yedieminlik görevini suistimal suçu | avukat152 | Meslektaşların Soruları | 8 | 14-04-2010 16:00 |
Yedieminlik Görevini Suistimal | alp | Meslektaşların Soruları | 7 | 27-05-2009 12:58 |
İht.Hacizde Parasal sınır | hukukcu34 | Meslektaşların Soruları | 4 | 27-12-2008 13:45 |
yedieminlik görevini suistimal - İİK - TCK | erdemlihukukcu | Meslektaşların Soruları | 4 | 10-04-2007 15:52 |
yedieminlik görevini suistimal | Av.mdogan | Meslektaşların Soruları | 2 | 08-11-2006 21:46 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |