![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba Sayın Meslektaşlarım.
Ben Osmaniye'de bir hacze çıktım. Alacak miktarı: 2.100-TL idi. icra müdürü aralık ayının sonu, dosya sayımı yapıyoruz Avukat Bey diyerek, işyerinde sadece tek bir mal haczederek bu mala 2500-TL kıymet taktir etti. Kıymet taktirine itiraz ettik ve malın bedelinin 350-TL olduğu ortaya çıktı. 11.04.2012 TARİHİNDE ek haciz talep ederek tekrardan hacze çıktım. Bu defa da borçlunun evinde çok eşya olmasına rağmen; 1) 900-TL 1 adet arçelik marka çift kapılı buzdolabı, 2) 500-TL 1 adet arçelik 5080 marka çamaşır makinesi 3) 300-TL 1 adet vestel marka tüplü 72 ekran gri televizyon 4) 1000-TL 1 adet sunny marka at-18 split klima haczederek tutanağı kapattı. Alacaklı vekili olarak mallara takdir edilen kıymetin çok yüksek olduğunu söylediysem de, memur hacze devam etmedi. Gerekçe olarak ta aşkın haciz olacağını ileri sürdü. Kıymet taktirini hangi kıstasa göre yapıyorsunuz diye sorduğumda "AVUKAT BEY: MALLAR ZATEN %60 AŞAĞISINDAN SATILACAK DEDİ" Bu malların %60'ININ ALACAĞIMI KARŞILAMAYACAĞINI SÖYLEDİYSEM DE MEMUR HACZİ YAPMADI. ŞİMDİ GENE Mİ KIYMET TAKDİRİNE İTİRAZ EDECEĞİM? BUNUN BİR SONU YOK MU? Elinde Yargıtay Kararı olan meslektaşlarımın paylaşımlarını acilen bekliyorum. |
![]() |
#2 |
|
![]() Başka bir memurla hacze çıkmanızı eğer bu mümkün değilse ilgili memuru şikayet etmenizi tavsiye ediyorum.
|
![]() |
#3 |
|
![]() Bağlı olduğu icra hukuk hakimine de durumu iletin. İşlemi ayrıca şikayet edebilirsiniz.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Haciz tarihinden önceki kıymet takdiri . | avbilgen | Meslektaşların Soruları | 7 | 26-03-2013 19:50 |
taşkın haciz ve kıymet takdiri | av.özkan demirel | Meslektaşların Soruları | 2 | 30-01-2012 18:51 |
Haciz esnasında kıymet evrak teslimi | 666emre666 | Meslektaşların Soruları | 3 | 14-04-2010 19:01 |
taşınıra ait fiili haciz tutanağı ve kıymet takdiri | johnross | Meslektaşların Soruları | 1 | 08-02-2009 16:30 |
Yanlış Haciz İşlemi ve Kıymet Takdiri | külekçi | Meslektaşların Soruları | 4 | 27-08-2008 22:04 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |