![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Açılmış bir alacak davasında, davalının eser için üçüncü kişilere iş yaptırdığı iddiasını üçüncü kişilerden aldığı adi yazılı belge ile ispat etme imkanı var mıdır? Belgelerde yalnızca bir takım malzeme ve işçilik için alınan ücret yazmakta, bunlar ile ilgili düzenlenmiş bir fatura bulunmamaktadır.
|
![]() |
#2 |
|
![]() HUMK.m.299'a göre, bir senet kural olarak onu düzenleyen tarafları bağlar.
Üçüncü kişilere karşı ileri sürülebilmesi, anılan madde hükmünde gösterildiği şekilde tarihinin kesinleştirilmesine bağlıdır. Detaylı bilgi için bkz., Adnan Deynekli: Senetlerin Üçüncü Kişilere Karşı İspat Şekli, Turhan Yayınevi, Ankara 2007. Saygılarımla. |
![]() |
#3 |
|
![]() teşekkür ederim. sabahtan beri bir sürü konu araştırdım durdum.gözlerimi bile zor açıyorum ama sanırım işime yarar, anlayabildiysem tabii
![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İnanÇli İŞlem- Yazili Delİl - Yazili Delİl BaŞlangici | Av.Selim HARTAVİ | Meslektaşların Soruları | 7 | 15-12-2024 20:56 |
Bonoda Plaka Yazili Olmasi | damista | Meslektaşların Soruları | 3 | 06-12-2007 13:23 |
Nasil Bİr Yazili Belge İle Muvaaza İddİasi Bertaraf Edİlebİlİr? | advokat34 | Meslektaşların Soruları | 2 | 23-10-2007 09:40 |
Adİ Yazili TaŞinmaz BaĞiŞlamasi | SPARTACUS | Meslektaşların Soruları | 2 | 18-07-2007 14:32 |
Nama Yazili Bono | av.myıldız | Meslektaşların Soruları | 4 | 09-11-2006 18:01 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |