18-01-2009, 08:51
|
|
|
Fİrma Temsİlcİsİnİn SorumluluĞu Var Mi?
Herkese iyi çalışmalar diliyorum..
Müvekkilim hastanelere tıbbi alet sağlayan bir firmada temsilci olarak görev yapıyor ve aletlerin tıbbi bilgi gerektirmesinden dolayı aktif olmayacak şekilde doktorlarla birlikte ameliyata giriyor.Tabi bu sadece sözkonusu aleti çalıştırmakla kalıyor..Hazine tarafından yapılan bir incelemede; sözkonusu aletlerin tek hastaya kullanımı gerekirken aynı aletin birden fazla hastaya kullanılmış gibi fatura edilmesi kanaatine varılıp bu şekilde rapor düzenleniyor.Bu kanaate de kullanılan aletlerin numaralarının aynı olması sonunda varılıyor.Ancak müvekkilim kontrolöre verdiği ifadesinde bu aletlerin firmaya poşetler halinde geldiğini, tek bir numara taşıyan poşetin içindeki aletlerin aynı numarayı taşıyabileceğini belirtmiş, yine de gerekli kanaati oluşturamamıştır.
Benim sorum şöyle; müvekkilim hakkında yukarıda da belirttiğim gibi aynı aleti birden çok hastaya kullanmak ve bunu sahte fatura şeklinde düzenlemekten dolayı hem ağır ceza mahkemesinde dolandırıcılık suçu, hemde asliye hukuk mahkemesinde hazinenin zararına sebebiyet vermekten dolayı yüksek bir miktardan dava açılıyor. Ancak merak ettiğim hiçbir şekilde fatura düzenlemeyen, sadece olayın tıbbi kısmında yer alan müvekkiliminin bu miktardan sorumlu tutulması mümkün mü?yani sahte fatura düzenlemekten..elinde bu konuda yargıtay kararı olan yada bilgisi olan arkadaşlarımın yardımlarını bekliyorum..
|