18-04-2008, 15:15
|
|
|
Sayin Meslektasim,
Sayin EEE adinda bir uye bizim buradaki yazismalarimizi okumus olsa gerek ki benim emailime SIZIN EMAILINIZE ulasamadigini belirterek asagidaki maili gondermistir, Asagidaki emaili GONDERENIN BU YOLLA YARDIMCI OLMAK ISTEDIM BEYANINA DAYANARAK sadece paylasmak uzere ve bilgi amacli olarak buraya eklemekteyim ve ilgili alinti yaziyla ilgili sorumlulugun gondere ait oldugunu belirterek kendime ait cevap ise bu yazinin sonunda olacaktir.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Sayın umutlaw,
Hukukçu olmadığım için ve muhatabınız da E-Postalara kapalı olması nedeniyle, bu yolla yardımcı olmak istedim.
Teknik olarak elektronikte, analog(Örnekleme) ve
digital(Sayısal) olmak üzere iki sistemle sinyaller taşınabilir. Her çeşit
kopyalama da bu iki sistemle ve tamamen birbirinden farklı olarak
yapılır. Cep telefonu sinyallerinin uçakları düşürdüğü,
otomobillerin ABS fren sistemlerini kilitlediği hikayelerini çok duyduk.
Bilim- sel ve teknik olarak bu iddialar, elektroniğin temel kurallarına
aykırıdır. Nitekim, bazı havayolşirketleri- nin artık cep
telefonlarına izin verdiklerini biliyoruz.
telefon şirketleri de çok ileri bir teknikle çalışmakta ve sim
kartların kopyalanarak kullanılamayacağını iddia etmektedirler. Bu
bilim ve tekniğe temelden aykırıdır. Telefon şirketleri
çıkarlarına uygun iddialarda bulunmak- tadırlar. Bilimsel ve teknik olarak,
kopyalanmış sim kartların kullanılamayacağı iddiasıdayanaksızdır.
Saygılarımla...
|
|
 |
|
 |
|
Oncelikle yukaridaki metni yazan sayin EEE ye tesekkur eder bu metni okuyabiliyorsa lutfen yazilarini herkesin paylasabilecegi bu ortamda yazilmasini rica ederim.
Cevabimdir: Bir onceki yanitimda belirttigim gibi kopyalanamaz kelimesinden sonra nasil kopyalanabilir hususunu acikladim. Bizim dosyamizda bilirkisinin belirttigi acik bir husus vardi eger bir sim karttan iki sim kart olusturulmus ise iki sim kart bir anda birlikte calisamazlar yani her ikiside sinyal alabilir ancak sadece birisi calisir durumda gelen ve giden cagrilari yanitlayabilir denilmisti. Cep telefonlari yurt disina ciktiklarinda Romaing veya uluslararasi dolasima acilmasi gerekmektedir boyle bir ozellik devreye girdiginde akebinde yaklasik 5 ayrinti mesaji gelmektedir eger ki sizin muvekkiliniz X ulkesine hos geldiniz mesajini almis ise bu mesajlarida almasi gerekirmis ve yine muvekkiliniz arama yapilmadigini neden hemen ilgili servis saglayicisiyla paylasmamistir ve eger paylasmis ise bu kayitlarin sistemlerinde mevcut oldugunu da dikkat etmeniz gerekmekir diye dusunmekteyim ve ayriyeten ikinci kopyanin gercekten haksiz bir sekilde alindigni ispatlamaniz gerektigi kanaatindeyim.
Yukarida belirttigim hususlar hakkinda servis saglayici sirketin Avukatlari mutlaka karsi savunma ve cevapta bulunacaklar dolayisiyla ilk once cevaplari bulmanizi tavsiye ederim.
Saygilarimla
|